خبر فوری:

افشای طرح سری چند کشور غربی در لیبی

سه شنبه 6 خرداد 1399
03:11
افشای طرح سری چند کشور غربی در لیبی کارشناسان سازمان ملل متحد متوجه طرح سری چند کشور غربی شامل استرالیا، انگلیس و آمریکا در لیبی شده‌اند.

العالم - لیبی

در یک گزارش محرمانه از سازمان ملل متحد که به رویت خبرگزاری آلمان رسیده خاطرنشان شده دست‌کم ۲۰ نفر از کشورهای استرالیا، فرانسه، مالت، آفریقای جنوبی، انگلیس و آمریکا در پروژه‌ای به نام «Opus» برای حمایت از ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده نیروهای شرق لیبی مشارکت کرده‌اند.

طبق این گزارش این افراد اواخر ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ میلادی در «امان»، پایتخت اردن سوار یک هواپیمای باری شدند. مأموریت رسمی و اعلام‌شده این گروه، سفر از طرف جامعه علمی برای انجام تحقیقاتی ژئوفیزیکی در لیبی از طرف اردن بود.

اما در گزارش سازمان ملل آمده که این مأموریت در واقع پوششی بوده و این افراد در واقع اعضای شرکت‌های نظامی خصوصی هستند.

مأموریت اصلی این گروه جلوگیری از حرکت کشتی‌های ترکیه‌ای در مسیر حرکت به سمت شهر ساحلی طرابلس بوده است.

در گزارش سازمان ملل به فعالیت مزدوران کشورهای خارجی در لیبی اشاره شده است.

سازمان ملل در گزارش مذکور تصریح کرده برنامه‌ریزی برای انجام این عملیات سری عمدتاً توسط شرکت‌های مستقر در امارات متحده عربی انجام شده است.

کارشناسان سازمان ملل گفته‌اند این مأموریت مخفیانه به فاصله چند روز بعد بنا به دلایل نامعلوم لغو شده است.

از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند.

حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبه‌نظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.

0% ...

آخرین اخبار

کاهش ۷۵ درصدی صادرات نفت عراق به دلیل بسته شدن تنگه‌هرمز


نتانیاهو خواستار افزایش ۱۴ میلیارد دلاری بودجه نظامی اسرائیل شد


خنثی‌سازی عملیات تروریستی داعش در منطقه سیده زینب دمشق


عراقچی: مسیر جدید تنگه هرمز در مذاکرات نیروهای نظامی و دریایی ایران و عمان تعیین شده‌است


سخنگوی سپاه: تنگه هرمز به ابزار استراتژیک قدرت تبدیل شده است


امارت از هدف قرارگرفتن یک کشتی این کشور در تنگه هرمز خبر داد


فرمانده سپاه هرمزگان: اقتدار در خلیج‌ فارس، ثمره ایمان و ایستادگی ملت ایران است


پزشکیان: مصلحتی بالاتر از وحدت و انسجام نیست/ تاکید بر نقش خبرنگاران در ایجاد فضای همدلی


انتخابات سودان جنوبی در کانون توجه شورای امنیت/ نگرانی از تشدید ناامنی


مسرور بارزانی: نمی خواهیم طرفی در درگیری‌های منطقه باشیم/روابطی با اسرائیل نداریم


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید