فعال زن سعودی "جایزه آزادی " فرانسه را دریافت کرد

شنبه 24 خرداد 1399
12:18
فعال زن سعودی « لجین الهذلول » فعال زن سعودی در زمینه دفاع از حقوق زنان که ظرف دو سال گذشته در زندان های عربستان در بازداشت بسر می‌برد، "جایزه آزادی" فرانسه را دریافت کرد.

العالم - اروپا

به گزارش روز شنبه صفحه عربی تارنمای شبکه تلویزیونی « سی ان ان » آمریکا، ۵ هزار و ۴۹۳ تن از جوانان ۸۱ کشور توسط اینترنت لجین را در میان سایر نامزدها شایسته دریافت چنین جایزه ای دیدند و بدین ترتیب این مدافع حقوق زنان سعودی ۴۲.۲٪ آراء را کسب کرده و پیروز میدان شد.

قرار است خواهر لجین به نمایندگی از سوی وی در مراسم سمینار جهانی صلح « نورماندی» در اول و دوم اکتبر آینده در شهر کاین فرانسه علاوه بر دریافت چک ۲۵ هزار یورویی ، کاپ ساخته شده توسط دانش آموزان مدرسه "le lycée Napoléon de L’Aigle" را نیز دریافت کند.

لجین متولد سال ۱۹۸۹ فعال سعودی در زمینه حقوق زنان در سال ۲۰۱۴ در حال رانندگی و عبور از مرز مشترک عربستان و امارات برای اولین بار بازداشت شد و در ماه می ۲۰۱۸ در راستای موج بازداشت فعالان مدافع حقوق بشر در عربستان به دلایل ناشناخته ای برای دومین بار دستگیر و زندانی شد و هم اکنون در بازداشت بسر می برد.

مجله آمریکایی "تایم" لجین را به عنوان یکی از ۱۰۰ شخصیت تاثیرگذار در دنیا انتخاب کرده و در کنار ایمان النفجان و نوف عبدالعزیز برنده جایزه انجمن جهانی قلم "PEN" شده است.

برخی کارشناسان عقیده دارند که نهادهای به اصطلاح مدافع حقوق بشر در جهان غرب در یک برخورد کاملا دوگانه و تبعیض آمیز از میان تمامی زندانیان سیاسی سعودی از جمله شماری از شیعیان مدافع حقوق اقلیت ستم دیده به «لجین الهذلول» و « رائف بدوی » به دلیل داشتن گرایش و رویکرد سکولار و لائیک بودن إهتمام می ورزند و هر از گاهی در برخی از مناسبت ها به طور غیابی آنها را به عنوان برنده جایزه های خود اعلام می کنند.

رائف بدوی نویسنده، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر عربستانی و یکی از بنیانگذاران وب‌ سایتی به نام «شبکهٔ لیبرال سعودی» است. . او به اتهام توهین به اسلام در این وب ‌سایت در تاریخ هفتم ماه می سال ۲۰۱۴ در یک دادگاه کیفری در جده به ۱۰ سال زندان ، تحمل هزار ضربه شلاق و پرداخت جریمه به مبلغ یک میلیون ریال عربستان (در حدود ۲۶۶٫۶۰۰ دلار آمریکا) محکوم شد.

وی در ۲۰۱۳ در اثر اعمال فشار دولت ها و نهادهای به اصطلاح مدافع حقوق بشر غربی بر مقامات سعودی از اتهام ارتداد که می‌توانست مجازات مرگ را برای او به همراه داشته باشد، تبرئه شد.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

جهاد اسلامی: رژیم صهیونیستی بر ادامه جنگ نسل‌کشی و کشتار در منطقه اصرار دارد


تأکید عراقچی بر تأثیر تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی بر روحیه عراقی‌ها


ترامپ تمرین‌های نظامی مشترک با کره جنوبی را کوتاه کرد


سفر قالیباف به بغداد؛ تحرک دیپلماتیک عالی‌رتبه و تأکید مجدد بر اصول ثابت منطقه‌ای +فیلم


در نخستین روز سفر قالیباف به عراق صورت گرفت؛


سناتور دموکرات ترامپ را به گرفتار کردن آمریکا در باتلاق جنگ متهم کرد


بزرگداشت رهبر شهید در قزاقستان


سرنگونی مقاومت یا برهم زدن توازن قوا در منطقه؟


اسرائیل به مرز ترکیه رسید!


سردار ابن‌الرضا: مسیر شهدای صنایع دفاعی با قدرت ادامه خواهد یافت