شورای امنیت: عراق و ترکیه مشکلات خود را به صورت سیاسی حل کنند

پنج‌شنبه 12 تير 1399
16:09
شورای امنیت: عراق و ترکیه مشکلات خود را به صورت سیاسی حل کنند
رئیس جدید شورای امنیت سازمان ملل ضمن اظهار بی‌اطلاعی از درخواست بغداد برای نشست در خصوص عملیات ترکیه در خاک عراق به هر دو کشور توصیه کرد مشکلات خود را به صورت سیاسی حل و فصل کنند.

العالم - آمریکا

رئیس شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به ماجرای عملیات نظامی ترکیه در منطقه کردستان عراق از بغداد و آنکارا خواست تا مشکلات خود را به صورت سیاسی و نه نظامی حل و فصل کنند.

«کریستوف هیوسکن» رئیس جدید شورای امنیت سازمان ملل در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه «رووداو» درباره درخواست عراق از شورای امنیت برای تشکیل جلسه در خصوص نقض حاکمیت این کشور از سوی ترکیه تصریح کرد: هیچ اطلاعاتی درباره این امر که آیا عراق خواستار برگزاری نشست ویژه درباره این عملیات شده، در دست نیست.

ترکیه از ۱۵ ژوئن گذشته، عملیات نظامی خود در برخی از مناطق منطقه کردستان را آغاز کرد و مقامات ترک دلیل آن را، هدف قرار دادن مقرهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در شمال عراق اعلام کردند. اما گفته می‌شود که تاکنون دست‌کم چهار غیرنظامی در جریان بمباران‌های ترکیه در شمال عراق جان خود را از دست داده‌اند و شماری زخمی شده‌اند و برخی از روستاها خالی از سکنه شده است.

رئیس شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد که ترکیه و عراق باید مشکلات خود را به شکل سیاسی حل و فصل کنند.

وی افزود: ما با نگرانی اوضاع درباره عراق و ترکیه را دنبال می‌کنیم و تاکنون هیچ درخواستی برای این‌که، این موضوع به عنوان بخشی از دستورکار نشست شورای امنیت دریافت نکرده‌این یا دست‌کم من از آن اطلاعی ندارد زیرا تنها ۱۴ ساعت است که در این پست در حال فعالیت هستم. من اعتقاد دارم که درگیری و اختلاف میان کشورهای همسایه باید به صورت سیاسی حل و فصل شود نه نظامی.

هیوسکن در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی پیش‌نویس طرح آلمان و بلژیک در خصوص بازگشایی گذرگاه‌های مرزی سوریه برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ویژه از طریق گذرگاه «الیعربیه» گفت: من و همکاران بلژیکی مسئول این طرح هستیم و آنچه که ما را به ارائه آن واداشت، ضرورت انسانی بود و ما نیاز داریم که این کمک‌ها را از طریق مرزها به دست مردم برسانیم. شش ماه پیش نیز این مسأله مطرح بود و ما خواستار بازگشایی گذرگاه الیعربیه شدیم اما در آن زمان با وتوی چین و روسیه مواجه شدیم. اما ما تصمیمات خود را بر اساس نیازهای انسانی اتخاذ می‌کنیم.

رئیس شورای امنیت تصریح کرد: بله می‌توان از طریق دمشق به مناطق دیگر کمک رساند و ما دیدیم که چگونه سازمان جهانی بهداشت کمک‌ها را از دمشق به شمال غرب سوریه ارسال کرد اما این امر کافی نیست و پاسخگوی کلیه نیازها نیست و در این روند نقصان وجود دارد که از طریق بازگشایی گذرگاه الیعربیه این نقص رفع می‌شود. ما این امر را در پیش‌نویس طرح خود آورده‌ایم. ما زمان کافی نداریم و مجوز ارسال کمک‌های بشردوستانه مرزی به سوریه در تاریخ دهم ماه جاری به پایان می رسد و ما می‌خواهیم که کمک‌های بشر دوستانه به این منطقه ادامه یابد و به همین دلیل به تلاش‌های خود در این مسیر ادامه خواهیم داد و هفته آینده شاهد نتیجه این تلاش‌ها خواهیم بود.

شورای امنیت سازمان ملل از سال ۲۰۱۴ اجازه کمکهای بشردوستانه مرزی به سوریه را داده است و آخرین مجوز مربوط به این امر تا دهم ماه جاری میلادی به پایان می‌رسد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

سی‌ان‌ان: داماد ترامپ در دیدار۴ ساعته، نتانیاهو را برای پیشبرد طرح غزه تحت فشار گذاشت


پیروزی قاطع ایران بر آمریکا و اسرائیل در عرصه‌های نظامی و سیاسی آشکار است


نارضایتی از تصمیم‌های لحظه‌ای و نگاه تحقیرآمیز ترامپ به کشورهای منطقه


تیم ایران در جمع بهترین‌های مسابقات بین‌المللی سامبو نظامیان


سخنگوی وزارت خارجه: حمله پهپادی به دفتر رئیس اقلیم کردستان عراق مشکوک است


روابط دوجانبه و تحولات منطقه، محور گفت وگوی تلفنی عراقچی و فیدان


عراقچی بر مواضع اصولی ایران در حمایت از امنیت، ثبات و تمامیت ارضی عراق تاکید کرد


دیدارهای دیپلماتیک عراقچی با سفرا و نمایندگان خارجی


باقرپور: تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در کماست؛ امکان احیا هنوز وجود دارد


صلح و امنیت منطقه‌ای و وضعیت تنگه هرمز ، محور دیدار غریب‌آبادی و همتای چینی