چین: با قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم‌های ایران موافق نیستیم

پنج‌شنبه 16 مرداد 1399
22:41
چین: با قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم‌های ایران موافق نیستیم
سخنگوی وزارت خارجه چین بار دیگر بر مخالفت این کشور با تلاش آمریکا در شورای امنیت جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تأکید کرد.

العالم-آسیا

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری بار دیگر بر مخالفت این کشور با قطعنامه آمریکا جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تأکید کرد.

«وانگ ون‌بین»، سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوال خبرنگار ریانووستی که یادآوری کرد آمریکا قصد دارد قطعنامه خود در این خصوص را به شورای امنیت تقدیم کند گفت: «چین به مرجعیت قطعنامه شورای امنیت و کارآمدی برجام اعتقاد راسخ دارد. ما با آمریکا در تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت موافق نیستیم.»

سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرده لازم است همه مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۲۰۱۵ در تأیید برجام صادر شد از جمله مفاد مربوط به رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران بایستی اجرایی شوند.

او تصریح کرد: «چین به همکاری با طرف‌های مربوطه و جامعه بین‌المللی برای حفظ برجام و قطعنامه شورای امنیت، حفظ چندجانبه‌گرایی و حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد.»

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران که از روز ۱۸ اکتبر منقضی خواهد شد قرار گرفته است.

انقضای این تحریم‌ها یکی از مفاد توافق هسته‌ای برجام است و آمریکا قصد دارد پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کند که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است. چین و روسیه به صراحت با این قطعنامه مخالفت کرده‌اند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

گفتگوی تلفنی وزیر خارجه فرانسه و عراقچی


فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی دستورالعمل اعدام اسرای کرانه باختری را امضا کرد


رضایی: جنگ بعدی، ترامپ را رسواتر و بی‌آبروتر خواهد کرد


پاسخ وزارت دفاع ایران به یاوه گویی های ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران


بروجردي: هیچ اغماضی در قبال حاکمیت خود بر تنگه هرمز نخواهیم داشت


گفت‌وگوی تلفنی وزیرامور خارجه ایران و با همتای قطری


رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر کشور پاکستان: حضور آمریکا در منطقه زمینه‌ساز ناامنی است


ولایتی: تهدیدات ترامپ افتادن وی در تله راهبردی با طناب "اسرائیل" است


پزشکیان: وحدت امت اسلامی، باعث شکست مداخلات ماجراجویانه فرامنطقه‌ای است


هشدار اتحادیه اروپا نسبت به حمله نظامی آمریکا به تاسیسات انرژی ایران