روایت عراقچی از نشست برجامی وین:

دست رد اعضای برجام بر سینه آمریکا/ اجماع برجامی‌ها برای مقابله با قانون‌شکنی آمریکا

چهارشنبه 12 شهريور 1399
20:52
دست رد اعضای برجام بر سینه آمریکا/ اجماع برجامی‌ها برای مقابله با قانون‌شکنی آمریکا معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه اعضای باقیمانده در برجام برای مقابله با قانون‌شکنی آمریکا اجماع دارند، گفت: تنها راه اصولی حفظ برجام، بهره‌مندی ایران از منافع این توافق در حوزه رفع تحریم‌هاست که صرفا از طریق اتخاذ گام‌های عملی و ملموس اعضای برجام، محقق می‌شود.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

سید عباس عراقچی روز چهارشنبه در گفت وگویی با سازنده خواندن نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام و نزدیکی مواضع اعضای باقی‌مانده در این توافق بین‌المللی درباره لزوم اقدام هماهنگ علیه قانون شکنی آمریکا گفت: برابر روال همیشگی، قبل از آغاز نشست کمیسیون، دیدارهای دوجانبه مستقلی با روسای هیات‌های چین و روسیه و همچنین اشمید، دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به منظور انجام رایزنی‌ها و هماهنگی‌های لازم انجام شد.

وی ادامه داد: نشست با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی نیز بعد از جلسه کمیسیون مشترک و به منظور بحث ‌و بررسی درخصوص گام‌های آتی و راهکارهای حفظ و تداوم برجام، به گونه‌ای که منافع ایران را تامین کند، برگزار شد.

معاون وزیر امور خارجه درخصوص محتوای گفت‌وگوهای انجام شده در نشست کمیسیون مشترک برجام تصریح کرد: این نشست، در شرایط خاص ناشی از تحولات در شورای امنیت پیرامون برجام و اقدام غیرموجه و غیرقانونی آمریکا برگزار شد. از این‌رو، محور اصلی مباحث کمیسیون، بر ضرورت یکپارچگی و انسجام علیه اقدام آمریکا متمرکز بود.

عراقچی در ادامه با اشاره به مخالفت‌های پیشین با آمریکا خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون با تاکید بر مواضع اصولی خود در جریان بررسی قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که با شکست مفتضحانه آمریکا همراه بود و همچنین مخالفت‌های اساسی خود با اقدام آمریکا برای جا زدن خود به عنوان عضو برجام و اعاده قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت علیه ایران، متفق‌القول بر این عقیده بودند که آمریکا از ۸ می ۲۰۱۸ مشارکت خود در برجام را متوقف کرده و دیگر عضو این توافق محسوب نمی‌شود و لذا، نمی‌تواند از حقوق تصریح شده در برجام از جمله با هدف برگشت تحریم‌ها، استفاده کند.

وی افزود: موضوع دیگری که در کمیسیون به اتفاق مورد تاکید قرار گرفت، ضرورت حفظ برجام و انجام اقدامات لازم در این راستا از جمله از طریق اجرای کامل و موثر تعهدات تمامی طرف‌ها، بود.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما تاکید کردیم که تنها راه اصولی حفظ برجام، بهره‌مندی ایران از منافع این توافق در حوزه رفع تحریم‌هاست، ابراز داشت: این مسئله صرفا از طریق اتخاذ گام‌های عملی و ملموس اعضای برجام، محقق می ‌شود. در همین رابطه، تصریح کردیم کاهش تعهدات برجامی ایران نیز در واقع، واکنشی به عدم اجرای تعهدات طرف مقابل است.

عراقچی با بیان اینکه نشست کمیسیون برجام، به دلیل فاصله با نشست قبلی و موضوعات مختلف مورد بحث، یکی از طولانی‌ترین نشست ها بود، عنوان کرد: در پایان این نشست نیز هماهنگ‌کننده کمیسیون (اشمید) بیانیه‌ای را صادر کرد که نظرات اعضاء در حوزه‌های مختلف مورد بحث در نشست را منعکس می‌کند.

وی همچنین با تاکید براینکه تمامی اعضا از بیانیه مشترک ایران و آژانس که به دنبال سفر اخیر مدیرکل آژانس به تهران صادر شد، استقبال و از ابتکار ایران در این جهت نیز قدردانی کردند، یادآورشد: در جلسه‌ای که با مدیرکل آژانس بعد از نشست کمیسیون داشتم، دو طرف بر این عقیده بودیم که گفت‌وگوهای اخیر تهران و بیانیه مشترک که منجر به تقویت همکاری‌ها و تعاملات و همچنین اعتماد بین ایران و آژانس می‌شود، اقدامی مهم، مثبت و سازنده است که از استقبال گسترده‌ای در سطح بین‌المللی نیز برخوردار شده است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه اضافه کرد: در ملاقات با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر عزم ایران و آژانس برای تداوم همکاری‌های متقابل، بر اساس حسن نیت، تاکید کردیم.

0% ...

آخرین اخبار

بیسکوف: حمله به کشتی ایرانی، تنش‌آفرینی خطرناک کی‌یف است؛ ایران توان پاسخ دارد


کنسولگری آمریکا در تورنتو دوباره زیر آتش گلوله؛ دومین تیراندازی در سال ۲۰۲۶


بررسی علل توقف حملات ترامپ علیه ایران در العالم


ایران باج‌خواهی آمریکا را رد کرد؛ دیپلماسی عزتمندانه تسلیم نمی‌شود


هشدار مسکو به لندن: بد می بینید!


ارتش سودان کنترل منطقه ام بادر را دوباره به دست گرفت +فیلم


گزارش العالم از استمرار گلوله باران رژیم صهیونیستی علیه جنوب لبنان+ فیلم


لابی صهیونیست عدالت را هدف گرفته است/ "برکناری دادستان لاهه برای فرار نتانیاهو از محاکمه بود"


لبنان ادامه نقض توافق از سوی "اسرائیل" را نمی‌پذیرد


کشتی‌ها برای تردد همچنان مسیر ایران را به کریدور آمریکایی ترجیح می‌دهند


پربیننده ترین خبرها

پنتاگون در تازه ترین آمار خود مدعی شد از زمان آغاز جنگ با ایران در 28 فوریه، 18 سرباز آمریکایی کشته و 624 نفر دیگر زخمی شده‌اند.


منابع خبری آمریکا از تیراندازی در مرکز شهر سیاتل ایالت واشنگتن و زخمی شدن چند نفر بر اساس گزارش‌های اولیه خبر دادند.


سناتور دموکرات: مقام‌های دولت ترامپ درباره جنگ علیه ایران سرگردان هستند


اعتراف پنتاگون به تلفات نظامیان خود؛ ۱۸ نظامی کشته و ۶۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند


بقائی:آمریکا بستر مناسب برای گفت‌وگو را از بین برد/تبادل پیام از طریق میانجی‌ها ادامه دارد


واکنش معاون وزیر خارجه به فاسد خواندن دیوان بین المللی کیفری از سوی آمریکا


کارشناس علوم سیاسی: آمریکا از فرسایش توان نظامی خود و قدرت پاسخ ایران هراس دارد + ویدئو


حملات توپخانه ای جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


مقام آگاه: با ۶ کشتی عبوری از مسیر ناایمن در تنگه هرمز برخورد شد


عربستان با محاصره یمن، جان ۱۲۰ هزار بیمار سرطانی را به خطر انداخته است+فیلم


یورش نظامیان صهیونیست به قدس و کرانه باختری+ فیلم