پشت پرده ترور وزیر ورزش و جوانان یمن؟

سه شنبه 6 آبان 1399
20:08
پشت پرده ترور وزیر ورزش و جوانان یمن؟

خبر:

امروز در صنعا وزیر ورزش و جوانان یمن ترور شد و به شهادت رسید.

تحلیل:

- اگر چه تا این لحظه همچنان هویت گروه ترور این وزیر یمنی مشخص نشده است اما گمانه ها متوجه سعودی از یکسو و القاعده از دیگر سو است. این در حالی است که نام حسن محمد زیدحوالی 6سال است که درلیست ترور سعودی قرارداشته است وحتی برای ترور او مبلغ 10 هزار دلار تعیین شده بود. بر این اساس ترور امروز خواه به شکل مستقیم توسط سعودی صورت پذیرفته باشد و یا توسط اجیر شدگان حکومت سلمانی، هیچ تفاوتی نخواهد کرد که انگشت اتهام بشکل مستقیم متوجه بن سلمان ناکام در جنگ 6 ساله سعودی علیه یمن اشاره رود.
- اینکه در رسانه های سعودی بر ارتباط شهید حسن محمد زید با انقلاب ایران و حزب الله لبنان تاکید می‌شود شاهدی دیگر بر این گمانه است که عامل ترور این شهید از ریاض تغذیه و فرمانبرداری می‌کرده است.
- اگر چه ترور وزیر یمنی اولین ترور با چنین ویژگی‌هایی نیست و احتمالا آخرین ان هم نخواهد بود اما تاملی در لیست ترور شدگان پیش از حسن محمد زید نشان میدهد سعودی بر آن است تا بزعم خود حاکمیت انصارالله را از چهره های متفکر وصاحب اندیشه خالی کند تا در صورت دست یابی مطلق ایشان به قدرت از امکان حکومترانی بی بهره بمانند.
- پیام ترور امروز این است که سعودی با ملت یمن و به‌ویژه معتقدان به اندیشه زیدی معاندتی دیرینه دارد و می‌کوشد تا میان معتقدان به زیدیه و انصارالله شکاف ایجاد کند و صفوف زیدیان را از انصارالله تفکیک کند. این در حالی است که از زاویه دید کارشناسان یمن معتقدان به مکتب زیدی 99درصد علاقمندان به انصارالله هستند و الباقی کم تعداد نیز مخالفت یا دشمنی با انصارالله ندارند.
- به‌زعم تحلیلگران توسل به ترور از سوی یک کشور اساساً گونه ای اعلام ناخواسته به ناکامی در میدان جنگ استحال باید منتظر ماند و دید که انصارالله این بار چگونه و به کدام شیوه درمیدان نبرد انتقام شهید امروز را خواهد گرفت؟ قدر مسلم ماجرا این است که این انتقام صرف نظر ازمحل وقوع وکیفیت حوثش بسیار سخت خواهد بود.

0% ...

آخرین اخبار

قرارگاه خاتم: تنگه هرمز مجددا بسته شد


بقائی: مصونیت سیاسی "اسرائیل"از سوی غرب، زمینه‌ساز تداوم جنایت و ستیزه‌جویی شده است


پیگیری تفاهم اسلام‌آباد؛ محور دیدار وزیر کشور پاکستان و عراقچی


بیانیه سازمان بسیج در مورد پیام تاریخی مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا


اختلافات واشنگتن و تل‌آویو بر سر توافق با ایران؛ آیا روابط آمریکا و "اسرائیل" وارد مرحله‌ای جدید شده است؟


ابلاغ دستورالعمل فروش ارز اربعین؛ سهم هر زائر ۲۰۰ هزار دینار


تفاهم‌نامه با عراق برای خارج‌سازی مغروقه‌های اروند رود


واکنش مقامات گمرکی به معضل صف‌های طولانی کامیون در مرز جمهوری آذربایجان


هاآرتص: نتانیاهو در "گرگ‌ومیش سیاسی" و افول دوران نخست‌وزیری او


ادامه تجاوزات گسترده "اسرائیل" به لبنان؛ بیش از ۵۰ شهید و ۱۰۰ زخمی در یک روز + فیلم


پربیننده ترین خبرها

ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


تخطی طرف آمریکایی اقدام متقابل تعیین‌شده به‌همراه دارد


درپی نبرد سنگین در جنوب لبنان؛ حزب‌الله: حماسه‌ کربلایی رقم خواهیم زد


اذعان صهیونیست ها به ناکامی ارتش اشغالگر در ارتفاعات نبطیه


درخواست بودجه 80 میلیارد دلاری پنتاگون از کنگره