وقتی پمپئو ناخواسته به انصارالله یمن خدمت می کند!

دوشنبه 22 دی 1399
21:50
وقتی پمپئو ناخواسته به انصارالله یمن خدمت می کند! پمپئو میگوید انصارالله یمن را در لیست تحریمهای آمریکا قرار خواهد داد.

العالم - کشکول

صرف نظر از اینکه در 9 روز باقیمانده از حکومت ترامپ پمپئو موفق شود این کار را بکند یا نه؟ و با فرو بستن چشم بر این مساله که آیا دولت ترامپ 9 روز آینده را بسلامت به پایان میبرد یا در دامان عزل و استیضاح میافتد یا نه؟ واقعیت آن است که پمپئو نیز همچون ترامپ دراین روزهای پایانی و بحرانی هم هیجان زده شده و هم میکوشد تا از فرصت محدود باقیمانده و البته مبهم پیش رو نهایت سوء استفاده را بکند.

اینکه در این روزهای پایانی، آمریکا رییس حشد الشعبی را تحریم میکند، سه تن از بزرگان انصارالله را مشمول تحریم قرار میدهد انصارالله یمن را در لیست تحریم خواهد گذاشت، و مدام برای ایران چنگ و دندان نشان میدهد و اعلام میکند و ... همگی یک مفهوم روشن دارد و آن اینکه آمریکا ترامپ و پمپئو بیش از هر کس و هر کشوری اعم از روس و چین و کره شمالی و ... در مقابل محور مقاومت ناکام بوده است.

اما مهمتر از این واقعیت، نکته مهم آن است که با این اقدام میتوان انتظار داشت یمنیها به دفاع از کشورشان با عملیاتی کردن 10 هدف اساسی در سعودی که چند روز پیش یحیی سریع آن را وعده کرده بود سرعت بخشند.

پروژه تسلط بر مأرب را قاطعانهتر به پیش ببرند. پیشنهاد سازمان ملل مبنی بر ایجاد حایل میان نیروهای یمنی و نیروهای طارق عفاش در الحدیده را مشمول تجدید نظر قرار دهند و البته استقبال انور قرقاش به نمایندگی از دولت امارات از این اقدام پمپئو را در آخرین روزهای حکومت ترامپ بی پاسخ نگذارند.

پمپئو در واقع با این اقدام ناخواسته خدمتگزار جبهه انصارالله شد هر چند بهزعم خود به سعودی و امارات خوش خدمتی کرد. نکته تامل برانگیز دراین اقدام هیجانی پمپئو آن است که حتی بشرط تحقق رویای قراردادن انصارالله در لیست تروریسم آمریکایی آیا دولت بایدن از آن استقبال خواهد کرد؟ و حتی بهفرض استقبال دولت بایدن از این ماجرا سوال اساسی دیگر این خواهد بود که بعد از تحریم انصارالله آمریکا بناست با کدام گروه در یمن درخصوص صلح وارد گفتگو شود؟ این روزها بیش از هر زمانی سعودی و امارت محتاج صلحی هستند که در سایه آن بتواند آبرومندانه از باتلاق یمن خارج شوند.

0% ...

آخرین اخبار

سخنگوی کاخ سفید: معاون رئیس جمهور امشب به سوئیس نخواهد رفت زیرا برنامه‌های لجستیکی برای مذاکرات آینده هنوز نهایی نشده است.


کاخ سفید: سفر ونس به سوئیس لغو شد/مشتاق آغاز گفت وگوهای فنی هستیم


قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


آمریکا پایان محاصره دریایی ایران را اعلام کرد


پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه؛ پاسخ حماس هفتهٔ آینده / اسرائیل همچنان نقض‌کنندهٔ توافق


ایران هتک حرمت مساجد و حمله به مردم فلسطین در کرانه باختری را محکوم کرد