العالم ـ آمریکا
نشریه انگلیسی "گاردین" گزارش داد: مایک پمپئو در اقدامی «حوثی» های یمن را بعنوان یک گروه تروریستی خارجی عنوان کرد که مقامات سازمان ملل پیش بینی می کنند این اقدام سبب می شود که یمن وارد قحطی بی سابقه ای شود که طی ۴۰ سال گذشته نظیر آن دیده نشده است.
گاردین افزود: با تروریستی خواندن حوثی های یمن از سوی مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا، حال ارسال هرگونه کمک های غذایی و بشردوستانه به این کشور مسدود خواهد شد.
بنابراین گزارش «مارک لوکاک» (Mark Lowcock) دبیرکل سازمان ملل در امور هماهنگی های بشردوستانه ضمن هشدار دراین زمینه خواستار برگرداندن این تصمیم وزارت خارجه دولت ترامپ شد و ابراز نگرانی کرد که با این اقدام پمپئو هزینه مواد غذایی در یمن به بیش از ۴۰۰درصد برسد. وی افزود که هم اکنون تجار یمنی به دلیل بالا بودن میزان خطر، از تامین مواد غذایی برای این کشور کنار کشیده اند.
لوکاک پنجشنبه گذشته دراین باره گفت: این اقدام باعث هجوم خانواده های یمنی به فروشگاه های مواد غذایی خواهد شد و آنها در این هراس خواهد انداخت که دیگر ذخیره غذایی در کشور نخواهد بود، یمن هم اکنون ۹۰ درصد از واردات غذایی خود را ازمجاری تجاری و کالا برگ هایی که با آن مبادرت به واردات مواد غذایی می کنند صورت می گیرد، این اقدام وزارت خارجه دولت ترامپ منجر خواهد شد تا نتوان سیستمی را جایگزین این روش کرد.
گاردین نوشت:اقدام پمپئو در اتخاذ چنین سیاستی در قبال یمن باعث اعتراض نهادهای بشردوستانه و نگرانی سازمان های «NGO» شده است که ارسال مواد غذایی و دیگر کمک های بشردوستان به یمن را برای آنها ناممکن می سازد.
درهمین حال دیوید بیزلی مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل پنجشنبه گذشته با یادآوری وضعیت کشور فقیر و جنگ زده یمن و نیاز به کمک های بشردوستانه در باره پیامد تروریست خواندن جنبش انصارالله هشدار داد و گفت: تروریست خواندن جنبش انصارالله از سوی آمریکا به منزله اعدام صدها هزار یمنی است.
وزارت امور خارجه آمریکا روز ۲۲ دی ماه اعلام کرد که قصد دارد نام جنبش انصارالله یمن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز گفت که وزارتخانه تحت امرش تصمیم خود برای قرار دادن نام انصارالله در فهرست «سازمان تروریستی خارجی» را به کنگره ابلاغ کرده است.
به گزارش ایرنا، بیش از شش سال است که یمن شاهد جنگی است که ۲۳هزار و ۳۰۰ نفر جان خود را در نتیجه حملات ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان و با حمایت رژیم صهیونیستی، از دست داده اند و طبق اعلام سازمان ملل ۸۰ درصد جمعیت حدود ۳۰ میلیون نفری یمن برای زنده ماندن در بدترین بحران انسانی نیاز مبرم به کمک های جهانی دارند ولی این درگیری به دلیل مسائل منطقه ای پیچیده تر شده است.
از مارس ۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) عربستان همراه با امارات متحده عربی، بحرین، کویت، سودان و مصر به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت کرده است و ارتش یمن و انصارالله در کنار ملت این کشور از خود دفاع میکنند که تاکنون ادامه دارد و تلاش نهادهای بین المللی برای خاتمه دادن به آن هر بار با کارشکنی عربستان ناکام مانده است.