نوبخت: آیا با حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی می‌شود جلوی گرانی را گرفت؟

سه شنبه 14 بهمن 1399
12:36
نوبخت: آیا با حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی می‌شود جلوی گرانی را گرفت؟ رییس‌ سازمان برنامه و بودجه گفت: کمیسیون تلفیق با عنوان مبارزه با رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی را از بودجه حذف کرده است، اما آیا با این کار می‌توان جلوی گرانی را گرفت؟

العالم - ایران / اقتصادی

محمدباقر نوبخت در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد کلیات بودجه ١۴٠ گفت: غیر از نمایندگان، ملت ایران هم از طریق رسانه ملی همزمان گفت و شنود ما را درباره بودجه دنبال می‌کنند و انتظار مردم از نمایندگان این است که وقتی از ۱۲ آذر که لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تحویل گرفتند و اظهاراتی در مورد اشکالات آن مطرح کردند بگویند آیا این اشکالات برطرف شده یا خیر؟

وی افزود: خوشبختانه در دولت های یازدهم و دوازدهم در همه سالها دقیقاً قانون در مورد زمان ارائه لایحه بودجه رعایت شد و الان هم من بر اساس اصل ۱۲۶ قانون اساسی صحبت می کنم چرا که اختیارات رئیس جمهور در مورد برنامه و بودجه به بنده تفویض شده است. انتظار این بود با توجه به انتقاداتی که درباره بودجه مطرح می‌شد بعد از دو ماه این اشکالات برطرف شده باشد.

معاون رییس جمهور یادآور شد: امروز ملت ایران می‌پرسند بعد از دوماه که بودجه دست مجلس شورای اسلامی بود و اختیار تغییر داشت در راستای رفع اشکالات چه اقدامی انجام داده است؟ یکی از اولین انتقادات به لایحه بودجه رشد منابع و مصارف بود این در حالی است که مجلس عدد ۸۴۱ هزار میلیارد تومان را به ۱۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد. سوال ملت ایران این است که اگر به این رقم انتقادی بود که رشد منابع زیاد است چرا اصلاح نشد؟ مگر قرار نبود اصلاح ساختار بودجه لحاظ شود؟ ریاست مجلس هم بارها از ضرورت اصلاح ساختار صحبت کردند.

نوبخت یادآور شد: یکی از انتقادات این بود چرا وابستگی به نفت زیاد شده است، امروز شما اجازه دادید علاوه بر آنچه دولت در لایحه آورده بود نفت فروخته شود. این بودجه چهارمین سال محاصره اقتصادی است و دولت سه سال محاصره بزرگ اقتصادی را تحمل کرد دشمنان ما منتظر بودند طرح‌های عمرانی ما بخوابد، اما در حال اتمام و بهره ‌برداری است. رییس مجلس شورای اسلامی گزارشات خزانه را دریافت می‌کند ایشان شهادت بدهد آیا ما ۶۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان را تا الان برای طرح‌های عمرانی پرداخت کرده‌ایم یا نه؟آنها منتظر تابستانی گرم برای ما بودند اما ما پاداش صبر و مقاومت‌مان را دریافت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: کاش می‌شد نفت را از بودجه خارج کنیم در حال حاضر درآمد ۱۰۹ میلیارد دلاری ما به چند میلیارد دلار کاهش یافته و من نمی‌توانیم این عدد را بگویم اما مقاومت ملت در برابر فشارهای زیاده‌ خواهانه استکبار جهانی به منصه ظهور رسیده است.

معاون رییس جمهور با بیان این‌که کمیسیون تلفیق بیش از سال‌های گذشته هدفمندی را به نفت وابسته کرده، اضافه کرد: من به اعضای کمیسیون تلفیق انتقاد نمی‌کنم آنها انسان‌های فهیم، مطلع و کارشناسی هستند آنها دو ماه وقت داشتند و بر روی بودجه متمرکز شدند و به آن مهر تایید زدند ضمن این‌که وابستگی به نفت هم بیشتر شد.

وی با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی کمیسیون تلفیق با عنوان مبارزه با رانت یادآور شد: تلاش این است که با پرداخت یارانه اضافی آثار آن خنثی شود این در حالی است که ارز ۴۲۰۰ تومانی طی چند مرحله به ۲۵ میلیارد دلار، ۱۴ میلیارد دلار، هشت میلیارد دلار و ۵.۵ میلیارد دلار تقلیل یافت زیرا این کار با تأنی انجام می‌شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: این‌که بگویند افراد خاصی از رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده می‌کنند یک حرف مجرمانه است سایتی هست که همه کسانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی را استفاده کردند نامشان در آن آمده است این نام‌ها را برای نمایندگان افشا کنید درست است عده‌ای خطا کردند، همکاری نکردند یا کالا نیاوردند یا با قیمت بالاتر کالایشان را عرضه کردند که باید با آنها برخورد شود.

نوبخت اضافه کرد: یک نهاد این مسئولیت را بپذیرد که آیا اگر بدون تمهید مقدمات ارز ۴۲۰۰ تومانی را به قیمت آزاد تبدیل کنیم می‌شود جلوی گرانی را گرفت یا نه؟ گفته می‌شود به ازای گران شدن ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به یارانه اضافه می‌کنیم مگر ما به ۳۵ میلیون نفر علاوه بر یارانه ۱۰۰ و ۱۲۰ هزار تومان اختصاص ندادیم مگر این افاقه کرد.

معاون رییس جمهور در ادامه اظهار کرد: شما که مجلس انقلابی هستید اجازه دادید که خودروهای لوکس که سال‌ها اجازه نداشتند به کشور وارد شوند، واردات‌شان انجام شود اگر از فردا در خیابان‌های تهران ماشین‌های لوکس بیایند و بچرخند چه جوابی به فرودستان می‌دهید مجلس انقلابی اجازه داد برای ۱۷ هزار میلیارد تومان حقوق گمرکی این خودروها وارد شوند. آیا اگر اینها وارد شوند به بازار ارز فشار نمی‌آید؟ چه کسی این رانت را می‌خورد؟

وی اضافه کرد: قیمت ارز در چهار – پنج سال گذشته زیر ۴۲۰۰ تومان بود چه کسی گفت که باید در این شرایط به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یابد چرا این ارقام را بر زبان جاری می‌کنید مردم از ما اعانه نمی‌خواهند بلکه می‌خواهند جلوی تورم و گرانی را بگیریم. بودجه امروز تمام نمی‌شود لذا فرافکنی نکنیم و صورت مساله را پاک نکنیم این کار باید با تفاهم به انجام برسد.

رییس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: رد لایحه به این معنی است که عقل جمعی ما نکشیده که بعد از دوماه بودجه را اصلاح کنیم امید ما به شما در مجلس و اصلاحات و پیشنهادات شماست. چند هفته برای اصلاح لایحه در جلسه علنی وقت هست و این لایحه اکنون در اختیار شماست.

ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

بیسکوف: حمله به کشتی ایرانی، تنش‌آفرینی خطرناک کی‌یف است؛ ایران توان پاسخ دارد


کنسولگری آمریکا در تورنتو دوباره زیر آتش گلوله؛ دومین تیراندازی در سال ۲۰۲۶


بررسی علل توقف حملات ترامپ علیه ایران در العالم


ایران باج‌خواهی آمریکا را رد کرد؛ دیپلماسی عزتمندانه تسلیم نمی‌شود


هشدار مسکو به لندن: بد می بینید!


ارتش سودان کنترل منطقه ام بادر را دوباره به دست گرفت +فیلم


گزارش العالم از استمرار گلوله باران رژیم صهیونیستی علیه جنوب لبنان+ فیلم


لابی صهیونیست عدالت را هدف گرفته است/ "برکناری دادستان لاهه برای فرار نتانیاهو از محاکمه بود"


لبنان ادامه نقض توافق از سوی "اسرائیل" را نمی‌پذیرد


کشتی‌ها برای تردد همچنان مسیر ایران را به کریدور آمریکایی ترجیح می‌دهند


پربیننده ترین خبرها

پنتاگون در تازه ترین آمار خود مدعی شد از زمان آغاز جنگ با ایران در 28 فوریه، 18 سرباز آمریکایی کشته و 624 نفر دیگر زخمی شده‌اند.


منابع خبری آمریکا از تیراندازی در مرکز شهر سیاتل ایالت واشنگتن و زخمی شدن چند نفر بر اساس گزارش‌های اولیه خبر دادند.


سناتور دموکرات: مقام‌های دولت ترامپ درباره جنگ علیه ایران سرگردان هستند


اعتراف پنتاگون به تلفات نظامیان خود؛ ۱۸ نظامی کشته و ۶۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند


بقائی:آمریکا بستر مناسب برای گفت‌وگو را از بین برد/تبادل پیام از طریق میانجی‌ها ادامه دارد


واکنش معاون وزیر خارجه به فاسد خواندن دیوان بین المللی کیفری از سوی آمریکا


کارشناس علوم سیاسی: آمریکا از فرسایش توان نظامی خود و قدرت پاسخ ایران هراس دارد + ویدئو


حملات توپخانه ای جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


مقام آگاه: با ۶ کشتی عبوری از مسیر ناایمن در تنگه هرمز برخورد شد


عربستان با محاصره یمن، جان ۱۲۰ هزار بیمار سرطانی را به خطر انداخته است+فیلم


یورش نظامیان صهیونیست به قدس و کرانه باختری+ فیلم