بلینکن: دیپلماسی بهترین راه تعامل با ایران است

يکشنبه 26 بهمن 1399
06:32
بلینکن: دیپلماسی بهترین راه تعامل با ایران است وزیر امور خارجه آمریکا با معرفی رسمی رابرت مالی به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، بر دیپلماسی برای آنچه "دست نیافتن ایران به سلاح هسته‌ای" نامید،‌ تاکید کرد.

العالم - آمریکا

آنتونی بلینکن عصر شنبه در یادداشت توئیتری خود نوشت: از اینکه رابرت مالی، نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور ایران آغاز خوبی در وزارت خارجه داشته است، خرسندم.

وی افزود: دیپلماسی اصولی، بهترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در رقابت‌های انتخاباتی خود از بازگشت سریع به توافق هسته‌ای سخن گفت اما با گذشت بیش از سه هفته از شروع به کار دولت خود، هنوز اقدام ملموسی در زمینه برطرف کردن تحریم علیه مردم ایران انجام نداده است.

تاکنون همه مقامات ارشد دولت بایدن مدعی شده‌اند که شرط بازگشت آنها به برجام که از سال ۱۳۹۷ تاکنون خارج از آن هستند و اقدامات آنها نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و همچنین توافق هسته‌ای بوده است، پایبندی کامل ایران به تعهدات خود است.

از آن سو، جمهوری اسلامی ایران در پی نقض عهد و همچنین بی عملی اروپا در جبران خسارات وارده به مردم ایران، از سال گذشته گام‌های کاهش تعهدات خود را آغاز کرد و البته خاطرنشان ساخت همه آنها برگشت پذیرند.

با این حال، قانون راهبردی اقدام برای لغو تحریم، دولت را مکلف کرده است از ابتدای اسفندماه در صورت تداوم تحریم‌ها، اجرای پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح اتمی را متوقف سازد و سطح بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را کاهش دهد.

بلینکن و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، بارها از رایزنی با متحدان، شرکا و اعضای کنگره برای مواجهه با این مشکل سخن گفتند و سخنگوی وزارت خارجه هم بارها تاکید کرد که عدم اطلاع رسانی در این زمینه به معنای آن نیست که اقدامی انجام نمی‌شود.

وزیر خارجه آمریکا در نخستین اقدام با وزیران خارجه سه کشور اروپایی عضو برجام به صورت مجازی گفت‌وگو کرد که موضوع ایران محور اصلی این تبادل نظر بود.

0% ...

آخرین اخبار

مراسم بزرگداشت چهلم «آقای شهید ایران» در مشهد مقدس+عکس


تداوم روند صعودی قیمت نفت در بازارهای جهانی تحت تأثیر تنش‌های منطقه‌ای


هشدار مصر و اتحادیه عرب درباره تجزیه کرانه باختری و جداسازی قدس


فشار بر ناشر روزنامه نظامی آمریکا در پی افشای وضعیت خدمه ناو آبراهام لینکلن


شهادت 19 فلسطینی درغزه در کمتر از 24 ساعت


تهران در کانون جنگ: تداوم خدمات و ثبات بازار


تحریم‌های جدید آمریکا مصداق تروریسم اقتصادی است


قهرمانی مقتدرانه تیم ملی تکواندو ایران در رقابت‌های پرزیدنت‌کاپ پاکستان


آغاز مراسم اربعین تدفین پیکر رهبر شهید در کربلا با حضور قالیباف


مردم عراق در تشییع رهبر شهید، حق برادری را به‌جا آوردند