تجاوز ناو آمریکایی به حریم دریایی چین

چهارشنبه 29 بهمن 1399
15:05
تجاوز ناو آمریکایی به حریم دریایی چین نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا امروز چهارشنبه در تازه ترین تحرک تنش زای خود، یک ناو جنگی را در جزایر مورد ادعای چین واقع در دریای جنوبی، به حرکت در آورد.

العالم ـ امريكا

بنابر گزارش روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست چین، ناوگان هفتم نیروی دریایی ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کرد: ناوشکن «یواس اس راسل» (USS Russell) در حین عبور از جزایر اسپراتلی، حقوق و آزادی های ناوبری را مطابق قوانین بین المللی انجام داده است.

کارشناسان معتقدند این تازه ترین اقدام واشنگتن برای به چالش کشیدن ادعاهای ارضی پکن در آب های مورد مناقشه است.

چین ادعای حاکمیت بر کل جزایر اسپراتلی را دارد اما کشورهای دیگری مانند برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز در مورد برخی یا همه این جزایر ادعای مالکیت دارند.

مالکیت گسترده چین بر آبهای غنی از منابع دریای جنوبی به یک موضوع داغ در رابطه تنش زای چین و ایالات متحده تبدیل شده است. دو کشور در مورد تجارت، منشاء بیماری کرونا، هنگ کنگ، تایوان و اتهامات نقض حقوق بشر علیه مسلمانان اویغور اختلاف دارند.

به گزارش ایرنا، واشنگتن همواره آنچه را که تلاش پکن برای استیلا بر همسایگان می خواند، نکوهش کرده است. چین هم در واکنش به این ادعا بارها آنچه را تلاش های ایالات متحده برای دامن زدن به ناآرامی ها در منطقه و دخالت در امور داخلی خود می داند، محکوم کرده است.

عبور کشتی های آمریکایی از جزایر اسپراتلی به دنبال تمرین مشترک دو ناو گروه آمریکایی در دریای جنوبی چین و یک ناو جنگی دیگر در اوایل ماه جاری در نزدیکی جزایر پاراسل تحت کنترل چین، انجام شده است.

کارشناسان می گویند، این اقدامات حاکی از آن است که دولت بایدن نیز مانند دولت ترامپ قصد ندارد عملیات به چالش کشیدن ادعاهای پکن را در دریای جنوبی چین کاهش دهد.

0% ...

آخرین اخبار

عراقچی امروز به پکن می‌رود


دستگیری عامل انتشار اطلاعات ایست‌های بازرسی تهران


سئول: آتش‌سوزی در موتورخانه بود/ هیچ آسیبی به ۲۴ خدمه کشتی در هرمز نرسید


شکار بولدوزرهای نظامی ارتش اسرائیل توسط حزب الله


بلومبرگ : تنگه هرمز ساعات اولیه صبح امروز تقریباً خالی از تردد بود


آتش‌سوزی در اسکله بندر دیر؛ 4 لنج تجاری طعمه حریق شدند


هوای تهران ناسالم شد


حمله ارتش آمریکا به یک کشتی در کارائیب/ 2 نفر کشته شدند


همتی: سوءاستفاده از شرایط جنگی جمع می‌شود


قالیباف: استمرار وضع موجود برای آمریکا غیر قابل تحمل است