ایران در زمره کشورهای تولیدکننده «فلز تیتانیوم» قرار گرفت

شنبه 16 اسفند 1399
12:50
ایران در زمره کشورهای تولیدکننده «فلز تیتانیوم» قرار گرفت
با همت و تلاش متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران، اولین قرارداد فروش میلگردهای تیتانیوم گرید پزشکی با یکی ازشرکت‌های تولید ایمپلنت‌های ارتوپدی منعقد شد و بدین ترتیب، ایران در زمره کشورهای تولیدکننده فلز تیتانیوم قرار گرفت.

العالم _ ایران / سیاسی

با همت و تلاش متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران، اولین قرارداد فروش میلگردهای تیتانیوم گرید پزشکی با یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید ایمپلنت‌های ارتوپدی منعقد شد و بدین ترتیب، جمهوری اسلامی ایران در زمره معدود کشورهای جهان در تولید فلز استراتژیک تیتانیوم قرار گرفت.

نمونه‌های اولیه شمش تیتانیوم گرید پزشکی با آنالیز منطبق بر استانداردهای بسیار سخت گیرانه پزشکی تولید و موفق به گذراندن مراحل مختلف کنترل کیفیت شد، این مهم برگ زرین دیگری بر افتخارات دانشمندان گمنام صنعت هسته‌ای است و نشان داد که تلاش و پشتکار این متخصصان در رسیدن به اهداف بزرگ پایان ندارد.

استفاده گسترده از فلز تیتانیوم و آلیاژهای آن به واسطه ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد در خلال ۵۰ سال اخیر رشد بسیار زیادی داشته است و این فلز را در زمره فلزات استراتژیک قرار داده است. گسترش بسیار زیاد صنعت تیتانیوم مرهون خواص عالی مکانیکی نسبت به دانسیته پایین آن ( ۵۵ درصد دانسیته آهن ) و مقاومت عالی آن در برابر خوردگی است که گزینه بسیار مناسبی جهت استفاده در بسیاری از صنایع همچون هوا و فضا و پزشکی است. تیتانیوم خالص، تیتانیوم گرید ۵، تیتانیوم گرید ۵ پزشکی یا به اصطلاح گرید ۲۳، آلیاژ تیتانیوم پالادیوم و تیتانیوم گرید ۱۲ در زمره پر‌مصرف‌ترین‌ها در این زمینه است.

یکی از کاربردهای پر اهمیت تیتانیوم و آلیاژهای آن در زمینه پزشکی و دندانپزشکی است. در مواردی همچون ساخت انواع ایمپلنت، دستگاه تنظیم ضربان قلب، جایگزین مفاصل ران و یا زانو و بطور کلی به عنوان پروتز از این فلز استفاده می‌شود.

0% ...

آخرین اخبار

پاکستان: تلاش‌های دیپلماتیک برای صلح پایدار در منطقه ادامه خواهد یافت


ایران چهارمین قدرت برتر تولید علم موتور هواپیما در جهان


بقائی: سیاست‌های غیرمسئولانه، عامل شکست آلمان در عضویت شورای امنیت بود


نشست‌های اتیوپی؛ تلاش برای صلح یا پوششی برای تجزیه سودان؟


ایهود باراک: هیچ نشانه‌ای از تضعیف حزب‌الله دیده نمی‌شود


ادامه عملیات موشکی و پهپادی حزب الله علیه نظامیان صهیونیست


واکنش کوبا به تحریم های جدید آمریکا: با تجاوزگری مقابله می‌کنیم


کشته و زخمی شدن ۱۱ نظامی صهیونیستی در جنوب لبنان


غدیر امسال، متفاوت از همیشه؛ روایتی از ۹۵ روز مقاومت در برابر جنگ تحمیلی


گفت وگوی وزیر امورخارجه قطر با همتایان ترکیه ای و مصری درباره توافق ایران و آمریکا