چین سفیر ژاپن را احضار کرد

جمعه 27 فروردين 1400
11:04
چین سفیر ژاپن را احضار کرد وزارت خارجه چین سفیر ژاپن در پکن را احضار و مخالفت این کشور با تصمیم دولت توکیو مبنی بر تخلیه پسماند نیروگاه هسته ای فوکوشیما در دریا را به وی اعلام کرد.

العالم ـ آسیا

بنابر گزارش رسانه های چین، «وو جیانگ هائو» معاون وزیر خارجه چین گفت: ژاپن با این تصمیم، لزوم حفاظت از محیط زیست دریایی و امنیت و سلامت عمومی مردم جهان و کشورهای همسایه را نادیده گرفته و چنین تصمیمی با قوانین و مقررات بین المللی و همچنین رفتار یک کشور مدرن و متمدن مغایر است. چین نارضایتی شدید و مخالفت قاطع خود با آن را اعلام می کند.

وی افزود: چین از ژاپن درخواست می کند مسئولیت های خود را بپذیرد و برخوردی علمی با تعهدات بین المللی خود داشته باشد. در این راستا ژاپن باید بار دیگر موضوع دفع پسماند نیروگاه هسته ای فوکوشیما را بررسی کند و از تصمیم اشتباه خود برای تخلیه آن در دریا برگردد.

این مقام چینی پیشنهاد کرد: در چارچوب نهادهای بین المللی یک کارگروه فنی مشترک متشکل از کارشناسان کشورهای مختلف از جمله چین ایجاد شود تا موضوع دفع پسماند هسته ای فوکوشیما به خوبی تحت ارزیابی، بررسی و نظارت بین المللی قرار گیرد.

معاون وزیر خارجه چین افزود: ژاپن نباید قبل از رایزنی و کسب توافق طرف های دیگر و نهادهای بین المللی خودخواهانه تخلیه پسماند هسته ای در دریا را آغاز کند. چین همچنان به اتفاق جامعه جهانی، اوضاع را از نزدیک دنبال خواهد کرد و حق واکنش بیشتر را برای خود محفوظ خواهد دانست.

به گزارش ایرنا، دولت ژاپن اواسط این هفته اعلام کرد قرار است بیش از یک میلیون تن آب رادیو اکتیو تسویه شده نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما را به دریا رهاسازی کند، تصمیمی که موجب خشم کشورهای همسایه و ماهیگیران محلی شد.

توکیو الکتریک پاور مجری نیروگاه فوکوشیما و مقامات دولتی ژاپن می گویند تریتیوم، یک ماده رادیواکتیو که در مقادیر کمی مضر نیست، نمی تواند از آب خارج شود، اما سایر رادیونوکلئیدها را می توان به میزان مجاز برای انتشار کاهش داد.

بر اساس تصمیم دولت ژاپن، رها سازی آب رقیق شده حدود دو سال دیگر آغاز می شود و انتظار می رود کل فرآیند دهه ها به طول انجامد.

علنی شدن تصمیم دولت ژاپن برای رهاسازی آب های آلوده تا کنون با محکومیت سریع گروه های زیست محیطی روبرو بوده است.

گروه صلح سبز ژاپن اعلام کرد که رهاسازی آبهای آلوده را به شدت محکوم می کند که حقوق بشر و منافع مردم در فوکوشیما، ژاپن و منطقه آسیا و اقیانوسیه را کاملا نادیده می گیرد.

0% ...

آخرین اخبار

اردوغان: اسرائیل تهدید امنیتی برای منطقه است


سی‌ان‌ان: ترامپ به دنبال راه خروج از بحران ایران است


هاآرتص: ایران دست‌کم ۲۲۸ دارایی نظامی آمریکا را در ۱۵ پایگاه خاورمیانه هدف قرار داد


عفو بین‌الملل خواستار آزادی فعالان «ناوگان صمود» شد


تحریم‌های آمریکا علیه معاون وزیر نفت عراق و گروه‌های مقاومت


رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و پاکستان


احضار کاردار رژیم صهیونیستی توسط اسپانیا


عربستان حریم هوایی و پایگاه‌های خود را به روی آمریکا بست


صهیونیست‌ها سامانه هشدار موشکی «شوعال» را غیرفعال کردند


شکار مرکاوای صهیونیست‌ها با پهپادهای انفجاری حزب الله


پربیننده ترین خبرها

تعلیق پروژه آزادی ترامپ درباره تنگه هرمز یک روز پس از اجرا/ ادعای پیشرفت بزرگ در مسیر توافق با ایران


قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص): ایران در روزهای گذشته هیچ عملیاتی علیه کشور امارات انجام نداد


دیدار وزرای خارجه ایران و چین با دستور کار روابط دوجانبه و تحولات منطقه ای


وزارت خارجه با رد ادعاهای ابوظبی: امارات از ادامه هم‌دستی با آمریکا و اسرائیل خودداری کند


اعتراض تهران به سانسور و راهزنی دیجیتال آمریکا/ شبکه اجتماعی ایکس تیک آبی حساب کاربری بقائی را حذف کرد


ادعای وزیر خارجه آمریکا: مرحله تهاجمی جنگ با ايران به پايان رسيده است


سخنگوی حماس: کاهش ورود کمک‌ها به غزه نقض آشکار آتش‌بس است


توصیه یک اندیشکده آمریکایی درباره بازگشت دیپلماسی به تنگه هرمز


ورود ایران به جمع سازندگان رآکتورهای پیشرفته فشاربالا


وزیر خارجه چین: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران نامشروع است/ تاکید عراقچی بر حفاظت از منافع مشروع ایران در مذاکرات


کاهش قیمت نفت با عقب نشینی ترامپ از عملیات "پروژه آزادی" تنگه هرمز