اعلام آمادگی گوترش برای گفت‌وگو با طالبان

جمعه 29 مرداد 1400
08:54
اعلام آمادگی گوترش برای گفت‌وگو با طالبان دبیر کل سازمان ملل متحد برای گفت‌وگو با گروه طالبان اعلام آمادگی کرد و گفت مقام‌های سازمان ملل با این گروه در تماس نزدیک هستند.

العالم - آسیا

«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد گفته تمایل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن در صحنه بین‌المللی، تنها اهرم فشار شورای امنیت برای مجاب کردن این گروه به تشکیل دولت فراگیر و احترام به حقوق مردم به ویژه زنان است.

گوترش گفت که در نشست غیرعلنی شورای امنیت در روز دوشنبه با ۱۵ عضو این شورا درباره این اهرم فشار گفت‌وگو کرده و از آنها خواسته که متحد باشند.

گوترش تصریح کرد که خودش حاضر است با طالبان گفت‌وگو کند البته به شرطی که مشخص باشد که باید با چه کسی و برای چه هدفی گفت‌وگو کند. او در ادامه تصریح کرد مقام‌های سازمان ملل در کابل در حال حاضر با طالبان در تماس نزدیک هستند.

او گفت: «برای جامعه بین‌المللی بسیار مهم است که متحد باشند. همه اعضای شورای امنیت باید متحد باشند و از تنها اهرم فشار موجود که میل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن است استفاده کنند.»

گروه طالبان یکشنبه (۱۵ اوت/۲۴ مردادماه) بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شد. تحلیلگران ورود نیروهای طالبان را به منزله خاتمه تلاش‌های ۲۰ ساله آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای بازسازی افغانستان به شکل مطلوب جهان غرب می‌دانند.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

0% ...

آخرین اخبار

اولین پیام حضرت آیت‌الله سیدمجتبی حسینی خامنه‌ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی


آغاز موج ۴۱ عملیات وعده صادق ۴ با موشک های سنگین خرمشهر، قدر،خیبرشکن و فتاح


ارتش: پایگاه‌های هوایی پالماخیم و عوبدا و مقر شین‌بت هدف حمله قرار گرفتند


اذعان آمریکا به ناتوانی در رهگیری موشک‌های ایرانی


بهای نفت از مرز ۱۰۰ دلار گذشت؛ تنش در خلیج فارس و تداوم حملات هوایی


حملات مشکوک به انبارهای نفتی در عمان


روسیه: قطعنامه پیشنهادی ما به دلیل منافع سیاسی کوتاه مدت رد شد


حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی 


تغییر آرایش ایست‌های بازرسی؛ سازماندهی موج جدید داوطلبان آغاز شد


 سفیر ایران: اقدام شورای امنیت علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم