در دیدار با الکاظمی؛

تأکید شمخانی بر خلع سلاح فوری و اخراج سریع گروههای تروریستی از عراق

يکشنبه 21 شهريور 1400
19:13
تأکید شمخانی بر خلع سلاح فوری و اخراج سریع گروههای تروریستی از عراق
دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان بعدازظهر (امروز یکشنبه) با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق دیدار و پیرامون مسایل دوجانبه و آخرین تحولات سیاسی و امنیتی منطقه گفت‌وگو کرد.

العالم _ ایران / سیاسی

در این دیدار دریابان شمخانی با استقبال از ابتکار عمل دولت عراق در برگزاری نشست بغداد تصریح کرد: تمرکز بر اشتراک مساعی و همگرایی کشورهای منطقه بدون حضور کشورهای فرامنطقه ای می بایست در دستور کار دائمی کشورهای منطقه باشد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تحرکات فزاینده گروه های تروریستی در اقلیم کردستان عراق را نگران کننده و مخل امنیت مرزهای دو کشور دانست و بر لزوم خلع سلاح فوری و اخراج سریع آنان از عراق تاکید کرد.

شمخانی با اشاره به همکاری برخی کشورهای سازشکار منطقه با رژیم صهیونیستی گفت: اینگونه اقدامات که در چارچوب دکترین جدید امنیت ملی آمریکا در منطقه صورت می گیرد نه تنها کمکی به ایجاد امنیت و ثبات نمی کند بلکه موجب تصاعد بحران و تشدید ناامنی در منطقه خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد؛ 20 سال اشغال فاجعه بار افغانستان توسط آمریکا ثابت کرد حضور و دخالت آمریکا در منطقه، جز بی ثباتی، ناامنی و وارد شدن خسارت های بزرگ مادی و معنوی به مردم منطقه حاصلی ندارد.

شمخانی با بیان اینکه ملت های منطقه برای پایان دادن به حضور آمریکا در منطقه تاکنون هزینه های زیادی را متحمل شده اند؛ تصریح کرد: پیگیری پرونده ترور سرداران بزرگ مقاومت شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی مهندس و مجازات عاملین آن همچنان در صدر مطالبات دو ملت ایران و عراق و جبهه مقاومت قرار دارد و باید با همکاری دو کشور این خواسته به حق جامه عمل بپوشد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اجرای کامل توافقات میان تهران - بغداد به ویژه در حوزه اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و افزود گسترش همکاری های همه جانبه با همسایگان، سیاست تغییر ناپذیر جمهوری اسلامی ایران و از الویت های اصلی دولت جدید است.

در این دیدار مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در سخنانی با اشاره نقش ممتاز و راهبردی جمهوری اسلامی در مبارزه با تروریسم بویژه داعش گفت: دولت و ملت عراق هیچگاه فداکاری و کمک های همه جانبه دولت، ملت و نیروهای مسلح ایران در شرایط سخت عراق را فراموش نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: ملت و دولت عراق به پاس کمک های ارزنده جمهوری اسلامی ایران همواره در هنگامه مشکلات و سختی ها در کنار دولت و ملت ایران خواهد ماند.

نخست وزیر عراق، همکاری مستمر نهادهای امنیت ملی دو کشور را در ابعاد مختلف مکمل و تسریع کننده مناسبات عراق و ایران عنوان کرد و خاطر نشان ساخت :عراق با علاقه مندی اماده است که ظرفیتهای سیاسی و امنیتی خود را در مسیر همکاری و نزدیکی بیشتر کشورهای منطقه و رفع سوء تفاهم هایی که مخل ثبات است بکار گیرد.

0% ...

آخرین اخبار

قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه سنگین ۶ بر صفر مغلوب کانادا شد.


نبیه بری: درصورت پایبندی اسرائیل، پایبندی حزب الله به آتش‌بس را تضمین می‌کنیم


ترامپ به اکسیوس: من برای جلوگیری از تبدیل جنگ به رکود اقتصادی جهانی، با ایران مذاکره کردم.


عراقچی خطاب به رهبر انقلاب: شکی نیست که رهنمودهای شما پشتوانه محکمی برای حفظ عزت ملی، دفاع از حقوق مردم و حرکت در مسیر دستیابی به اهداف انقلاب است.


ادعای ویتکاف: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی ایران خواهند شد


آمریکا پایان محاصره دریایی ایران را اعلام کرد


پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه؛ پاسخ حماس هفتهٔ آینده / اسرائیل همچنان نقض‌کنندهٔ توافق


ایران هتک حرمت مساجد و حمله به مردم فلسطین در کرانه باختری را محکوم کرد


توافق ایران و آمریکا، موازنه قدرت در منطقه را بازتعریف میکند و رژیم صهیونیستی را در تنگنا قرار داده است


دادستان کل کشور: پیگیری حقوقی جنایات جنگی در دستور کار است