ژنرال مک‌کریستال: جنگ افغانستان یک شکست بود

پنج‌شنبه 22 مهر 1400
11:57
ژنرال مک‌کریستال: جنگ افغانستان یک شکست بود ژنرال استنلی مک‌کریستال که نیروهای ائتلافی در افغانستان را از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ رهبری کرده بود، جنگ افغانستان را "شکست و ناکامی" توصیف کرد.

العالم - آمریکا

اما این ژنرال بازنشسته آمریکایی در مصاحبه خود با یاهو فایننس این انتقاد که گفته می‌شود جنگ افغانستان از همان آغاز یک ماموریت غیرممکن بود، رد کرد. مک‌کریستال گفت در عوض، اشتباهات راهبردی مانع از دستیابی ایالات متحده به هدف دوگانه خود برای ایجاد امنیت و ارتقای دولت موثر شد.

مک‌کریستال گفت: فکر می‌کنم این علنا یک شکست بود زیرا بدیهی است که همه چیز آنطور که ما می‌خواستیم پیش نرفت. در عین حال، من می‌گویم که افغانستان از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ تغییر زیادی کرد، بنابراین فکر نمی‌کنم کسانی که در آنجا خدمت می‌کردند -چه نظامی، چه غیرنظامی و چه رسانه‌ای- باید چیزی جز احساس غرور داشته باشند.

این ژنرال آمریکایی که به تازگی در نگارش کتابی تحت عنوان "خطر: راهنمای کاربر" نقش داشت، گفت: اما چون اوضاع آن طوری نشد که ما می‌خواستیم، باید مدتی زمان برای فکر کردن روی آن بگذاریم. ما باید از آن درس بگیریم.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که افغانستان در آستانه بحران انسانی است، در دوره گذار دولت به سر می‌برد و حامیان مالی خارجی خود را از دست داده است. در جریان نشست فوق‌العاده گروه بیست در روز سه‌شنبه یک بسته کمکی به ارزش ۱.۱۵ میلیارد دلار از جانب اتحادیه اروپا در نظر گرفته شد.

آمریکا در ماه اوت به بیست سال جنگ در افغانستان پایان داد که به دنبال تخلیه پرآشوب نظامیان آمریکایی و متحدان صورت گرفت و در جریان آن هم یک حمله انتحاری به وقوع پیوست که جان ۱۳ نظامی آمریکایی و حدود ۲۰۰ غیرنظامی افغانستان را گرفت. براساس آمارهای آسوشیتدپرس، در مجموع ۲۴۴۸ پرسنل ارتش آمریکا، ۶۶ هزار نظامی و پلیس افغان و ۴۷ هزار و ۲۴۵ غیرنظامی افغان در جریان این درگیری بیست ساله کشته شدند.

ژنرال مک‌کریستال که ۳۷ سال در ارتش آمریکا خدمت کرد و به دنبال انتقاد او و دستیارانش از مقام‌های دولتی ارشد استعفا داد و باراک اوباما آن را پذیرفت، اینکه جنگ افغانستان از همان روز آغاز محکوم به شکست بود، رد کرد اما به چالش برقراری امنیت و دولت دموکراتیک در این کشور اذعان کرد.

او گفت:‌ فکر می‌کنم آن ماموریت شدنی بود. برخی آن را غیرممکن توصیف کردند و آنجا را قبرستان امپراتوری‌ها دانستند. من با حرف آنها موافق نیستم. ما برای ایجاد امنیت تلاش کردیم اما ما همچنین تلاش داشتیم تا طرز حکومت ارائه کنیم که در آنجا واقعا به مشکل برخوردیم. این حقیقت را نمی‌توان نادیده گرفت.

ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

حمله پهپادی به سلیمانیه عراق


هشدار واشنگتن: ایران می‌تواند منافع آمریکا را هدف قرار دهد


تلاش ترامپ برای مهار بحران سوخت؛ بازگشت پالایشگاه‌های تعطیل به چرخه تولید


ضرب نخستین مدال طلای ایرانی در باکو


ادامه حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


بقائی: لایحه کنوانسیون دریای خزر در انتظار رای نهایی مجلس است


اعتراض زیر باران در برلین؛ هزاران نفر خواستار توقف ارسال سلاح به اوکراین شدند


پاسخ قرآنی بقائی به شاه بحرین: تکلم به زبان عربی شما را داعیه‌دار رسالت محمدی (ص) نمی‌کند


کشتی غیرنظامی روسیه با آتش پهپادی اوکراین غرق شد


ارائه ۱.۶ میلیون خدمت به زائران اربعین و نبود هیچ‌گونه گزارش بیماری واگیردار


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"