تداوم سیر نزولی ارزش لیر ترکیه در پی دستور اردوغان

دوشنبه 3 آبان 1400
13:37
تداوم سیر نزولی ارزش لیر ترکیه در پی دستور اردوغان پس از صدور دستور اردوغان برای اخراج سفرای چندین کشور، ارزش لیر ترکیه بازهم سقوط کرد.

العالم - ترکیه

به گزارش العالم به نقل از رویترز، پس از صدور دستور رجب طیب اردوغان، رئيس جمهور ترکیه برای اخراج ۱۰ سفیر کشورهای غربی، ارزش لیر ترکیه ۱.۶ درصد دیگر کاهش یافت و برای ساعاتی به ۹.۷۵ لیر در برابر یک دلار رسید.

لیر ترکیه پیش از این نیز تحت تاثیر اقدامات بانک مرکزی این کشور که اقدام به افزایش نرخ بهره کرده بود، سیر نزولی داشت.

رجب طیب اردوغان، دو روز پیش، پس از آنکه ده سفیر کشورهای غربی خواستار آزادی عثمان کاوالا، فعال مدنی ترک،‌ شدند، از وزیر خارجه دولت خود خواست که این سفیران را «عنصر نامطلوب» اعلام کند.

اصطلاح «عنصر نامطلوب» در حقوق بین‌الملل معمولاً علیه شهروندان دیگر کشورها و به‌ویژه دیپلمات‌هایی به‌کار می‌رود که مصونیت دیپلماتیک دارند. دولت‌ها می‌توانند بدون محاکمه و تعقیب قضایی، فردی را که به عنوان «عنصر نامطلوب» تشخیص داده‌اند، از خاک خود اخراج کنند.

عثمان کاوالا، فعال مدنی و تاجر، بدون آن که در دادگاه محکوم شده باشد و به‌رغم حکم دادگاه حقوق بشر اروپایی برای آزادی او، از چهار سال پیش در زندان به‌سرمی‌برد. گروه‌های مدافع حقوق بشر جریان محاکمه عثمان کاوالا را نمونه‌ای بارز از سرکوب مخالفان در ترکیه تحت رهبری رجب طیب اردوغان می‌دانند.

گروه ویژه اقدام مالی نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که ترکیه را در فهرست «خاکستری» خود قرار داده است.
مارکوس پیلر، رئيس این گروه گفته است ترکیه می‌بایست «به مسائل جدی نظارتی» در بخش‌های بانکی٬ مسکن و املاک٬ معاملات طلا و سنگ‌های قیمتی رسیدگی کند.

او تصریح کرده است که ترکیه باید نشان دهد که به طور موثر با پرونده‌های پیچیده پول‌شویی مقابله می‌کند و نشان دهد که شبکه‌های مالی «تروریست‌ها»٬ به ویژه گروه‌هایی که سازمان ملل تعیین کرده مانند القاعده و داعش٬ را تحت پیگرد قرار می‌دهد.

طی پنج سال گذشته لیر ترکیه با تلاطم‌هایی همواره ارزش خود را از دست داده است. سال ۲۰۱۵ هر دلار آمریکا معادل ۲.۵ لیر ترکیه بود و از آن زمان تاکنون ارزش لیر به کمتر از یک چهارم کاهش یافته است.

رئيس‌ جمهور ترکیه در طول دو سال گذشته دو بار رئيس بانک مركزی این کشور را برکنار کرده است ولی این اقدامات تاثیری بر بهبود روند نزولی ارزش پول ملی ترکیه نگذاشته است.

0% ...

آخرین اخبار

نماینده پارلمان لبنان: سلاح مقاومت ضامن حفاظت از کشور است


مورالس: جهان در حال عبور از هژمونی آمریکا به‌سوی قدرت‌های نوظهور است


هاس: جنگی که اسرائیل دنبالش بود به تضعیف روابطش با آمریکا منجر می‌شود


ترامپ به دنبال پیروزی در کوبا برای لاپوشانی شکست در ایران است


فراکسیون مقاومت لبنان: تحریم‌های آمریکا تجاوز آشکار به حاکمیت لبنان است


«سلام گرینلند!»؛ ترامپ طمع ورزی آمریکا را بی‌پرده فریاد زد


زیاده‌خواهی آمریکا؛ عامل شکست مجدد کنفرانس «NPT»


انفجار در معدن زغال‌سنگ چین با ۸۲ کشته + فیلم


واکنش متفاوت آمریکا و چین به حمله اوکراین به غیرنظامیان در روسیه


باراک: بعد از ۲ سال و نیم جنگ حماس، حزب‌الله و ایران شکست نخورده‌اند