لیر ترکیه در تب و تاب سقوطی دیگر

چهارشنبه 10 آذر 1400
20:10
لیر ترکیه در تب و تاب سقوطی دیگر ارزش لیر ترکیه که دیروز رکورد بی‌سابقه ای در سقوط ارزش پول ملی این کشور ثبت کرد، امروز نیز در نزدیکی یک رکود تازه در کمترین رقم برای این ارز در نوسان است.

العالم - ترکیه

با مداخله بانک مرکزی ترکیه در بازار ارز این کشور، لیر ترکیه در نزدیکی یک رکود تازه در کمترین رقم برای این ارز در نوسان است.

بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد به علت قیمت‌های ناسالم بازار، در بازار ارز مداخله کرده است.

در عین حال، رجب طیب اردوغان، رئس جمهور ترکیه بار دیگر بر استراتژی کاهش شدید نرخ بهره خود تاکید کرد.

معاملات پرنوسان در شرایط نقدینگی پایین در بازار، پس از آن اتفاق افتاد که ارز ترکیه، دومین ماه بدترین عملکرد از ماه نوامبر را ثبت کرد. این عملکرد بد ناشی از حمایت اردوغان از سیاست‌های تسهیل شدید پولی با وجود افزایش تورم و انتقادات گسترده از سیاست‌های وی بوده است.

ارزش لیر در ساعات اولیه معاملات امروز تا 13.87 در برابر دلار پایین آمد اما بعد افزایش یافت و هر لیر 12.42 دلار شد. اما با این حال، بهای هر دلار به 13.35 لیر رسیده است.

Brown Brothers Harriman که یک بانک سرمایه گذاری آمریکایی است، اعلام کرد: « ما شکی نداریم که اگر قصد تثبیت ارز باشد، مداخله بانک مرکزی با شکست مواجه خواهد شد، هرچند که می‌تواند ریسک دو طرفه بیشتری را در کوتاه مدت ایجاد کند. در واقع این حرکت ما را بیشتر نگران می‌کند.»

« خرج کردن ذخایر گران بهای ارز خارجی نشان می‌دهد که دولت ترکیه همچنان خط سیاست‌های اقتصادی خود را ادامه می‌دهد و این تطبیق حتی دردناک‌تر است.»

ارزش لیر دیروز پس از اینکه اردوغان بار دیگر از سیاست‌های اقتصادی خود دفاع کرد و ارزش دلار نیز بالا رفت، رکورد بی‌سابقه ای در سقوط ارزش پول ملی ترکیه ثبت کرد و هر لیر به 14 دلار رسید.

اردوغان امروز برای ششمین بار در دو هفته گذشته، بر تعهد خود برای اجرای نرخ پایین بهره تاکید کرد و به مردم ترکیه گفت مردم ترکیه باید منطقی رفتار کنند و از وحشت و هراس پس از سقوط لیر به رکودی بی‌سابقه خودداری کنند.

لیر ترکیه در سال جاری میلادی 47 درصد از ارزش خود را از دست داده که 30 درصد از این میزان در یک ماه گذشته بوده است. این امر سبب شده تا مردم ترکیه درآمدها و پس اندازهای خود را از دست بدهند، بودجه خانوار هم به هم ریخته و حتی خانوارهای ترک برای یافتن داروهای وارداتی به تکاپو افتاده‌اند.

اردوغان مکررا خواستار کاهش نرخ بهره به‌‌منظور تقویت اقتصاد این کشور است و در همین راستا به‌سرعت رؤسای بانک‌های مرکزی را تغییر می‌دهد؛ از جمله اخراج رئیس بانک مرکزی در اوایل امسال و 3 عضو کمیته سیاست پولی ترکیه که در ماه گذشته صورت گرفت.

اردوغان چند سالی است که به‌شدت با افزایش نرخ بهره مخالف است و هر کس را که در این مسیر با وی مخالفت کند، از رئیس کل بانک مرکزی گرفته تا مدیران ارشد آن را از سر راه برمی‌دارد.

بسیاری از کارشناسان اقتصادی ترک می‌گویند پایین آوردن نرخ بهره یک اشتباه بسیار سنگین است که می‌تواند اقتصاد این کشور را درگیر یک بحران بزرگ کند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

حضور ۷ هزار زائر و کارگزار ایرانی در مکه مکرمه تا صبح امروز


اعتراف ترامپ به هدف قرار گرفتن ناوشکن های آمریکائی توسط نیروی دریایی ایران


پیام رئیس مجلس شورای اسلامی در چهلمین روز شهادت سردار ابراهیم‌زاده


گفت‌وگوی تلفنی پاکستان و قطر برای کاهش تنش‌ها در غرب آسیا


نشست سبو؛ گام تازه "آسه‌آن" برای مدیریت بحرانهای منطقه ای وجهان


حمایت مسکو از تصمیم پکن مبنی بر رد تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران


ایران حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت را به شدت محکوم کرد


نیروی دریایی ارتش، ناوشکن‌های آمریکایی را از تجاوز به دو نفتکش ایرانی پشیمان کرد


دعوت از آحاد ملت ایران برای شرکت در مراسم گرامیداشت شهیدان دکتر لاریجانی و فرزند برومندش


دادگاه فدرال آمریکا تعرفه‌های جهانی ترامپ را غیرقانونی خواند