رویترز: دور فعلی مذاکرات وین امروز پایان می‌یابد

جمعه 12 آذر 1400
11:39
رویترز: دور فعلی مذاکرات وین امروز پایان می‌یابد
خبرگزاری «رویترز» به نقل از مقامات اروپایی و ایرانی اعلام کرد دور فعلی مذاکرات وین امروز جمعه با نشست رسمی طرف‌های باقی‌مانده در برجام پایان می‌یابد.

العالم _ ایران / سیاسی

خبرگزاری «رویترز» به نقل از مقامات اروپایی و ایرانی اعلام کرد «دور فعلی مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده درباره احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران که این هفته (روز دوشنبه) آغاز شد، امروز جمعه با نشست رسمی طرف‌های باقی‌مانده در این توافق پایان خواهد یافت.

نشست ایران، فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه و چین در قالبی به نام کمیسیون مشترک برگزار می‌شود که دور قبلی مذاکرات را به پایان رسانده است.

به نوشته رویترز، مقام ایرانی گفت که این نشست حوالی ظهر (۱۱:۰۰ به وقت گرینویچ) (حدود ساعت ۱۴ و ۳۰ به وقت ایران) برگزار می‌شود. دیپلمات اروپایی هم گفت که هدف، از سرگیری مذاکرات در هفته آینده است.

ساعاتی پیش «لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مستقر در وین در رشته توییتی ضمن بیان این که برگزاری کمیسیون مشترک برجام امروز (جمعه) و پس از آن بازگشت هیأ‌ت‌ها به پایتخت‌هایشان تایید شده، افزود این امیدواری وجود دارد که گفت‌وگوها اوایل هفته آینده (دوشنبه به بعد) ادامه پیدا کند.

وی در ادامه اعلام کرد: «حس اولیه این است که گفت‌وگوهای ایران هنوز هم بسیار دشوار است. و اکنون برخی از تیم‌ها تمایل به مشورت با پایتخت‌های خود در خصوص بهترین راه پیش رو دارند». خبرنگار آمریکایی همچنین گفت که تصمیم برای بازگشت به پایتخت‌ها صبح امروز قطعی شد.

پیش‌تر، منابع خبری گفته بودند پس از پایان یافتن تنها دو جلسه میان دو کارگروهی که بر روی پیشنهاد ایران کار می‌کرده‌اند روز جمعه قرار است جلسه کمیسیون مشترک برجام تشکیل شود.

طبق شنیده‌های غیررسمی، هیأت‌های اروپایی خواستار موکول شدن مذاکره به زمانی دیگر و بازگشت به پایتخت‌های خود شده بودند.

هیأت ایرانی در وین دو سند شامل لغو تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای را به طرف مقابل ارائه کرده است. باقری معاون سیاسی وزیر خارجه در گفت‌وگویی ارائه دو سند از سوی ایران به طرف مقابل شامل لغو تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای را نشانه جدیت جمهوری اسلامی خواند و گفت: «در وین هستیم که گفت‌وگوها را ادامه دهیم.»

دور جدید مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۴ از روز دوشنبه با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام در هشتم آذر ماه در وین رسما آغاز شد. این دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به منظور رفع تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران از روز دوشنبه هشتم آذر ماه در شهر وین در حال برگزاری است.

طرف‌ها صبح چهارشنبه دهم آذرماه در کارگروه هسته‌ای مواضع و دیدگاه‌های خود را در خصوص نحوه ادامه گفت‌وگوها ارائه کردند. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران، به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد مهم‌ترین دستور کار هیأت ایرانی را در این گفت‌وگوها تشکیل می‌دهد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

بقایی: بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس، وارونه‌نمایی حقیقت و اصرار بر آزمودن آزموده‌های پیشین است


تصاویر ماهواره‌ای از شدت خسارت پایگاه دریایی آمریکا دربحرین بر اثر حملات ایران


تاکید برتوسعه مناسبات میان ایران و ازبکستان


چهار مطالبه راهبردی خطیب نماز جمعه از قوه قضائیه


سخنگوی وزارت دفاع: ایران قدرت‌های استکباری را بی‌اعتبار کرد


بقائی: آمریکا خود به شدت نیازمند خیرات برای حل مشکل گرسنگی است


غریب آبادی: عبور ایمن در تنگه هرمز با مسیرهای موازی تضمین نمی‌شود


گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای ازبکستانی


در برنامه ’بغیر حق’ العالم مطرح شد؛ 100 بار حمله به روستای مجدل سلم در جنوب لبنان ظرف ده دقیقه


قرارگاه‌ خاتم الانبیاء: آمریکا اسرائیل را کنترل نکند پاسخ می‌دهیم


پربیننده ترین خبرها

نیروی دریای سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز فقط از مسیرهای اعلامی ایران ممکن است/ با شناورهای متخلف برخورد خواهد شد


بقائی: ناتو باید برای همدستی با آمریکا-اسراییل در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد


بقائی: اظهارات متناقض آمریکایی ها درباره یادداشت تفاهم از بدگمانی ایرانیان نمی کاهد


اعلام وضعیت اضطراری در ونزوئلا به دنبال ۲ زلزله قدرتمند/برآورد اولیه تعداد قربانیان بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار نفر+ فیلم


تغییرات راهبردی جدید در منطقه در راه است/ کاهش برتری اسرائیل با ظهور اقتدار ایران


ادعای ترامپ: خاورمیانه در پی توافق «تاریخی» با ایران برای نخستین بار شاهد صلح خواهد بود


گزارش العالم از عزاداری عاشورایی مردم نبطیه لبنان در سایه تهدیدات اشغالگران+ فیلم


پزشکیان: امام حسین(ع) به ما آموخت نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد