واشنگتن: با اسرائیل درباره ایران اختلاف استراتژیک نداریم

جمعه 12 فروردين 1401
09:13
واشنگتن: با اسرائیل درباره ایران اختلاف استراتژیک نداریم سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، این کشور با رژیم صهیونیستی درباره برجام اختلاف تاکتیکی دارد.

العالم - آمریکا

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه دولت جو بایدن طی نشست خبری در این وزارتخانه در پاسخ به سوالی اعلام کرد که آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات وین و ایران «اختلاف استراتژیک» ندارند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری بامداد امروز به وقت تهران مواضع واشنگتن درباره موضوعات مختلف سیاست خارجی را بیان کرد و در بخشی از این نشست، با سوالی درباره گزارش اخیر یک رسانه آمریکایی درباره سفر اخیر وزیر خارجه این کشور به فلسطین اشغالی و درخواست او از تل‌آویو برای ارائه جایگزین برای برجام مواجه شد.

یک خبرنگار در این نشست پرسید: «آکسیوس گزارش می‌دهد که وزیر (خارجه) بلینکن از بنت، نخست‌وزیر اسرائیل برای توافق هسته‌ای و چگونگی جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی سلاح هسته‌ای خواستار ارائه جایگزین شده است. آیا می‌توانید درباره این گزارش صحبت کنید و همچنین یک به‌روزرسانی وضعیت (مذاکرات وین) را در اختیار ما قرار دهید با توجه به اینکه تلاش می‌کنیم تا این موضوع به خط پایان برسد؟»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال تاکید کرد که به رغم وجود اختلاف تاکتیکی بین واشنگتن با تل‌آویو درباره مذاکرات وین و برجام، آنها هیچ اختلاف استراتژیک با هم ندارند.

ند پرایس تصریح کرد: «چند نکته وجود دارد. البته از کسی مخفی نیست که ما با شرکای اسرائیلی خود اختلافات تاکتیکی داریم. خانواده‌ها، حتی نزدیک ترین اعضای خانواده گاهی اوقات اختلاف نظر و مشاجره دارند».

این مقام ارشد آمریکایی ادامه داد: «آنچه ما (واشنگتن و تل‌آویو) نداریم، اختلاف استراتژیک است. در سطح استراتژیک ما متعهد هستیم، ما و شرکای اسرائیلی متعهد هستیم، مصمم هستیم که مراقب باشیم ایران هرگز نباید به سلاح اتمی دست یابد و بنابراین وزیر بلینکن زمانی که اوایل این هفته در اسرائیل بودیم...ما فرصتی داشتیم که با نخست‌وزیر بنت، با وزیر امور خارجه لاپید وزیر دفاع، بنی گانتز، رئیس‌جمهور هرتزوگ و دیگران در مورد اینکه ما در مذاکرات در وین در کجا قرار داریم، صحبت کنیم. اما به طور کلی تلاش برای بررسی اینکه آیا می‌توانیم به بازگشت متقابل به پایبندی به برجام دست یابیم یا خیر. این بخشی از تلاش‌های منظم ما برای آگاه نگه داشتن متحدان و شرکای خود در سرتاسر جهان و همچنین کنگره در است».

وی سپس به اقدام دولت سابق آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در خروج از توافق هسته‌ای برجام اشاره کرد و موضع دولت جو بایدن در قبال مخالفت با این اقدام را تکرار کرد.

به گفته ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای برجام، قید و بندهای برنامه هسته‌ای ایران برداشته شد و وعده‌هایی که درباره امکان حصول به «توافق بهتر» داده شده بود، عملی نشد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این کنفرانس خبری همچنین اعلام کرد که پس از خروج این کشور از برجام، تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و ترور شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی، حملات به نیروهای آمریکایی چهار برابر شده است.

ند پرایس افزودا: «تلاش برای سرکوب نیروهای تحت حمایت ایران بر اساس راهبردی که به ارث بردیم، کارساز نبود. ما می‌خواهیم شاهد این باشیم که راهبرد کارساز بوده و موثر باشد. ما همچنان اعتقاد داریم که بازگشت به برجام راهکاری مناسب است».

فارس

0% ...

آخرین اخبار

سفر نخست‌وزیر پاکستان به تهران برای شرکت در آیین وداع با رهبر شهید انقلاب


رئیس‌جمهور: عروج سرخ رهبر ما پایان راه نیست آغاز فصلی نوین است


رئیس اقلیم کردستان عراق در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید ایران شرکت می‌کند


مراسم وداع با شهید «زهرا حداد عادل» برگزار شد


تشییع پیکر رهبر شهید رفراندوم دوباره برای نظام اسلامی است


سرلشکر عبداللهی: دشمنان ایران قوی از هرگونه خطای محاسباتی پرهیز کنند


علیرضا افتخاری برای رهبر شهید خواند + ویدئو


رژیم صهیونیستی در صدد اخلال در مذاکرات ایران و آمریکا است


هر خانه در قم، یک موکب و زائرسرا برای زائران مراسم تشییع است


آماده‌باش ۳۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای جابه‌جایی زائران مراسم تشییع


پربیننده ترین خبرها

«الإمام الشهيد» مستند «زندگی و مبارزه رهبر شهید امت»+ فیلم


«سیره رهبری» از استقامت تا جاودانگی آقای شهید ایران


زلزله‌ای به بزرگی ۶.۲ ریشتر خلیج کالیفرنیا در سواحل مکزیک را لرزاند.


انتفاضه سنگ کودکان سوری علیه اشغالگران اسرائیلی


وزارت امور خارجه قطر: نخست وزیر و وزیر امور خارجه با ویتکوف و کوشنر آخرین تحولات مذاکرات بین واشنگتن و تهران را مورد بحث و بررسی قرار دادند.


غزه بین آتش تجاوزگری اسرائیل و تلاش‌ قاهره برای تثبیت آتش‌بس


روستای لبنانی «فرون»؛ برملا کننده روایت دروغ اسرائیل و دام «مناطق آزمایشی»


قالیباف: عبور از تنگه بدون هزینه فقط برای ۶۰ روز است / ایران از حقوق خود کوتاه نمی‌آید


پزشکیان: روابط تهران و دهلی‌نو از ظرفیت های گسترده برای توسعه همکاری ها برخوردار است


عراقچی: عراق برای برگزاری مراسم تشییع باشکوه حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ ای آماده می شود


عراقچی خطاب به وزیر امنیت داخلی آمریکا: ثابت کردید که شایستگی میزبانی یک تورنمنت را ندارید