زلال قرآن (750)؛

آیا توجه به مواهب دنیائی و نعمت های در آخرت قابل جمع هستند؟

چهارشنبه 21 ارديبهشت 1401
12:16
آیا توجه به مواهب دنیائی و نعمت های در آخرت قابل جمع هستند؟ با تامل در قرآن کریم، در این مطلب پاسخ این سوال را جستجو خواهیم کرد که آیا توجه به مواهب دنیائی و نعمت های در آخرت قابل جمع هستند؟

العالم ـ زلال قرآن
براساس بخش آخر آیه 200 و آیات 201 و 202 سوره مبارکه بقره:
«...فَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ . وَمِنْهُم مَّن يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ. أُولَـٰئِكَ لَهُمْ نَصِيبٌ مِّمَّا كَسَبُوا وَاللَّـهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ»
ترجمه: (... بعضی مردم (کوتاه نظر از خدا تمنّای متاع دنیوی تنها کنند و) گویند: پروردگارا، ما را از نعمتهای دنیا بهره ‌مند ساز؛ و آنان را از نعمت آخرت نصیبی نیست. و بعضی دیگر گویند: خدا یا ما را از نعمتهای دنیا و آخرت هر دو بهره‌ مند گردان و از عذاب آتش دوزخ نگاه دار. هریک از این دو فرقه از نتیجه اعمال خود بهره‌ مند خواهند گشت و خدا به حساب همه زود رسیدگی کند).
هرکس فقط بدنبال کسب مواهب دنیائی (ثروت، شهرت، جاه و مقام، و...) باشد، از آخرت بی نصیب می ماند، و هرکس مواهب دنیا را به خاطر رسیدن به رضا و رضوان خداوند و رحمت او در آخرت بخواهد، خداوند او را در دنیا و آخرت سعادتمند می فرماید، و دلیل آن هم این است که حُبّ دنیا با حُبّ خداوند قابل جمع نیست، و کسب مواهب دنیا تا جائی جایز است که مطابق دستورات الهی و احکام شرع مقدس صورت گرفته باشد، و هم در موقع کسب روزی حلال و هم در موقع استفاده از آن چیزی جز رضای الهی مد نظر نباشد.

0% ...

آخرین اخبار

گزارش العالم از حمله تجاوزکارانه بامداد امروز آمریکا به 5 نقطه در خوزستان+ فیلم


۶ شهید و ۲۵ زخمی در حملات هوایی جدید رژیم صهیونیستی به غزه


حمله پهپادی به یک نفتکش در دریای خزر


خون شهید خلبان کاظمی میثاق دوباره مردان آسمانی این سرزمین برای جان‌نثاری در راه وطن است


تأکید رئیس سازمان توسعه تجارت بر تغییر سبد صادراتی به سمت محصولات با ارزش افزوده بالا


مدال برنز جهانی، سهم پاراتیرانداز ایرانی


ژنرال هیکل: ارتش لبنان آماده استقرار در مناطق اشغالی پس از عقب‌نشینی اشغالگران است


حمله گسترده روسیه به مراکز نظامی اوکراین


ماجرای یک طلاق سیاسی


پاکستان: با ایران و آمریکا در تماسیم