زلال قرآن (840)؛

وظیفه مسلمین و مومنین در اقامه قسط در جامعه چیست؟

يکشنبه 8 خرداد 1401
13:25
وظیفه مسلمین و مومنین در اقامه قسط در جامعه چیست؟ در این مطلب، با تامل در قرآن کریم پاسخ این سوال را جستجو خواهیم کرد که وظیفه مسلمین و مومنین در اقامه قسط در جامعه چیست؟

العالم ـ زلال قرآن
در بخش اول آیه 135 سوره مبارکه نساء:
« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّهِ وَلَوْ عَلَىٰ أَنْفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ اِنْ يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيرًا فَاللَّهُ أَوْلَىٰ بِهِمَا فَلَا تَتَّبِعُوا الْهَوَىٰ أَنْ تَعْدِلُوا وَإِنْ تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا»
ترجمه: (ای مؤمنان قیام ‌کننده به عدالت، و گواهی‌ دهنده برای خدا باشید، هرچند به زیان خود یا پدر و مادر یا نزدیکانتان باشد، اگر توانگر یا نیازمند باشد، خداوند به [حمایت از] آنان سزاوارتر است، پس از خواسته‌های نامشروع پیروی نکنید که منحرف شوید! و اگر به انحراف روی ‌آورید یا [از گواهی‌دادن] امتناع کنید مسلّماً خداوند همواره به آنچه انجام می‌دهید آگاه است).
مومنین را به اقامه عدل و قسط فرمان داده است.
ودرآیه 90 سوره مبارکه نحل:
« إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
ترجمه: (همانا خداوند به عدالت و نیکوکاری و انفاق به خویشاوندان فرمان می‌ دهد، و از هرکار زشت‌ و ناپسندی نهی می‌کند، او شما را اندرز می‌ دهد تا متذکر شوید [که فرمان و نهی خدا به مصلحت دنیا و آخرت شماست]‌).
آنان را به عدالت اجتماعی و بذل مال به خویشاوندان و امر به معروف و نهی ازمنکر فرمان داده تا جامعه اسلامی در پرتو مواعظ و هدایت های الهی و احسان و نیکو کاری بندگان به عدالت و رعایت استحقاق ها نزدیک ترگردد.

0% ...

آخرین اخبار

اعلام فرماندهی نیروی دریایی سپاه در مورد تردد از تنگه هرمز


جورج گالووی: سفر ترامپ به پکن تحقیرآمیزترین سفر در تاریخ آمریکا بود


تصویب انحلال کنست رژیم صهیونیستی و پایان کار نتانیاهو


پیام رهبر معظم انقلاب در بزرگداشت شهید جمهور "رئیسی"


چین در سازمان ملل: آمریکا و اسرائیل مصدر بحران منطقه اند


کره جنوبی: "اسرائیل" شهروند ما را ربوده است


مالزی اقدام ارتش صهیونیستی به توقیف ناوگان جهانی"الصمود" را به شدت محکوم کرد


توجیه فرمانده سنتکام درباره دلیل خروج ناوگروه "جرالد فورد" از منطقه


ریابکوف: حق ایران برای انرژی صلح آمیز هسته‌ای سلب‌نشدنی است


سفر بی‌نتیجه و پرحاشیه ترامپ به چین سوژه طنز رسانه های آمریکا