مسکو: ناتو و اروپا به دنبال تشکیلاتی مدرن برای جنگ با روسیه هستند

جمعه 3 تير 1401
21:27
مسکو: ناتو و اروپا به دنبال تشکیلاتی مدرن برای جنگ با روسیه هستند وزیر خارجه روسیه با انتقاد از مواضع اتحادیه اروپا تاکید کرد، ناتو و کشورهای اروپایی به دنبال ایجاد تشکیلاتی مدرن برای جنگ با روسیه هستند.

العالم - اروپا
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه که به باکو سفر کرده است در نشست خبری مشترک با «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با بیان اینکه اتحادیه اروپا به هیچ یک از توافقاتش با مسکو عمل نکرده است گفت: ناتو و کشورهای اروپایی در حال تشکیل یک ائتلاف مدرن برای جنگ با روسیه هستند.

براساس گزارش خبرگزاری تاس، لاوروف در ادامه تاکید کرد، مسکو هیچ توهمی ندارد که اتحادیه اروپا ممکن است در مواضع فعلی خود در قبال روسیه تجدید نظر کند و در آینده نزدیک از سیاست های «روس هراسانه» دست بکشد.

وی گفت: ما هیچ توهمی نداریم که اتحادیه اروپا ذهنیت روس هراسی خود را کنار بگذارد و صادقانه بگویم، این رویکرد در دراز مدت نیز از بین نخواهد رفت و تغییر نمی‌کند؛ اما این راهی است که اروپایی ها انتخاب کرده‌اند.

وزیر خارجه روسیه در ادامه انتقادات خود افزود، اتحادیه اروپا ثابت کرده است که خواهان گرایش‌های وحدت‌بخش در اروپا نیست، به توافقات موجود بین روسیه و کشورهای اتحادیه اروپا در خصوص زمینه‌های مشترک در اقتصاد، حوزه بشردوستانه و امنیت داخلی عمل نمی‌کند و نخواهد کرد.

نامزدی اوکراین و مولداوی برای عضویت در اروپا خطری برای ما ندارد

وی با اشاره به مساله کاندیداتوری اوکراین و مولداوی برای عضویت در اتحادیه اروپا نیز گفت: دریافت وضعیت نامزدی اوکراین و مولداوی برای عضویت در اتحادیه اروپا هیچ خطری ندارد و مسکو هیچ خطری برای خود در این ارتباط نمی‌بیند.

این دیپلمات ارشد روس افزود، موضع ما همیشه این بوده است که اتحادیه اروپا برخلاف ناتو یک بلوک سیاسی-نظامی نیست و توسعه روابط هر کشوری که مایل به عضویت در این بلوک است هیچ تهدید یا خطری برای ما نیست.

روز پنج شنبه، سران اتحادیه اروپا رسماً به اوکراین و مولداوی وضعیت نامزدی عضویت در این اتحادیه را اعطا کردند و روند پیوستن این کشورها به این اتحادیه آغاز شده است.

وی در عین حال گفت: البته ما رفتار اتحادیه اروپا را به طور واقع بینانه رصد می‌کنیم و گام های واقعی آن و نحوه عملکرد کشورهای نامزد را رصد خواهیم کرد: اینکه الزامات را رعایت می‌کنند و استقلال خود را نشان خواهند داد یا نه.

روسیه به دنبال عادی سازی روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان

وی درباره مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز با تاکید بر تمایل مسکو برای احیای روابط باکو و ایروان گفت: گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا که برای تشویق به حل مسالمت آمیز مناقشه بین آذربایجان و ارمنستان ایجاد شده بود، فعالیت های خود را به ابتکار آمریکا و فرانسه متوقف کرده است.

وی با بیان این مساله اضافه کرد، سه بیانیه که توسط رهبران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان امضا شده است، اکنون به طور کلی به عنوان مبنایی برای حل و فصل اختلافات میان این دو کشور به رسمیت شناخته میشود.

پیش از این نابع روس گزارش داده بودند که لاوروف در جریان سفر خود با باکو درباره عادی سازی روابط میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان با مقامات باکو رایزنی خواهد کرد.

لاوروف که پس از سفر خود به تهران مستقیما به باکو رفته است شب گذشته با الهام علی رئیس جمهور جمهوری آذربایجان نیز دیدار و رایزنی کرده بود.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

نیروی دریایی سپاه به تجاوز و عهدشکنی آمریکا پاسخ داد


نماینده پارلمان لبنان: حزب الله همچنان با مذاکرات مستقیم مخالف است


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان


آخرین شب عزاداری در جوار محل شهادت قائد شهید انقلاب اسلامی


گزارش العالم از آیین «رکضه طویریج» با حضور میلیونی عزاداران در کربلای معلی 


رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و انگلیس درباره اجرای یادداشت تفاهم اسلام‌آباد


خط مستقیم بین ایران و آمریکا در تنگه هرمز دروغ محض است


همتی: ۳.۷ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو تامین شده است


مخبر: قطب نمای برخی همسایگان هنوز دوست و دشمن را وارونه نشان می‌دهد


اجرای تعهدات زمینه ساز برقراری صلح در منطقه


پربیننده ترین خبرها

مذاکرات لبنان و اسرائیل یک روز دیگر تمدید شد؛ اختلافات ادامه دارد


حامیان فلسطین در ایتالیا خواستار قطع روابط با رژیم صهیونیستی شدند


رایزنی‌های عربستان، قطر و عمان درباره نتایج تفاهم آمریکا و ایران بر امنیت منطقه


یادداشت فعال رسانه‌ای عراقی:رهبر بزرگم، آیت‌الله خامنه‌ای؛ شهادت می‌دهم که تو پیروز حقیقی این نبرد هستی


تداوم نقض آتش‌بس در لبنان/ حمله هوایی رژیم صهیونیستی به «نبطیه» + فیلم


آخرین آمار قربانیان زلزله ونزوئلا تا این لحظه به ۲۳۵ نفر؛ وهمزمانی وقوع زلزله در ژاپن


اذعان روزنامه آمریکایی به خسارت سنگین ایران به پایگاه آمریکا در بحرین


درگیری در جنوب لبنان شماری از نظامیان صهیونیست زخمی شدند


شیخ نعیم قاسم: پروژه آمریکایی ـ صهیونیستی برای حذف مقاومت شکست خورده است


واکنش تهران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری؛ امنیت منطقه با دخالت خارجی محقق نمی‌شود


کربلای معلا در روز عاشورا میزبان میلیون‌ها زائر امام حسین (ع) از سراسر جهان