تماس دوساعته بایدن و شی‌جین‌پینگ

پنج‌شنبه 6 مرداد 1401
21:50
تماس دوساعته بایدن و شی‌جین‌پینگ کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد روسای جمهور آمریکا و چین در تماسی که بیش از دو ساعت طول کشید به بحث و تبادل نظر درباره مسائل جهانی پرداختند.

العالم - امریکا

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در پنجمین گفتگوی خود با «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین که بیش از دو ساعت به طول انجامید، مسائل بین‌المللی را مورد بررسی قرار داد.

خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از تلویزیون مرکزی چین (سی‌سی‌تی‌وی) گزارش داد که رئیس جمهور چین خطاب به همتای آمریکایی هشدار داد: «کسی که با آتش بازی کند خواهد سوخت».

این رسانه درباره تماس شی و بایدن اعلام کرد: «سران دو کشور گفت‌وگوی عمیقی داشته و به تبادل نظر درباره روابط چین و آمریکا و نگرانی‌های مشترک پرداختند».

شبکه «سی‌اِن‌اِن» درباره این تماس نوشت، بایدن در اولین تماس با شی، درباره تعامل منظم میان دو طرف به منظور ایجاد ثبات در روابط دوجانبه ابراز امیدواری کرد اما هفده ماه بعد، روابط بین دو طرف وخیم‌تر شده و به کمترین حد طی چند دهه اخیر رسیده است.

این تماس در حالی انجام شده که انتشار اخبار قصد «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، هشدارهای تندی را از سوی پکن به دنبال داشته است.

با تداوم کمک‌های نظامی آمریکا به تایوان و سفرهای مکرر مقامات آمریکایی به این جزیره، هشدارهای چین نیز رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته است.

به گفته رسانه‌های آمریکایی، مقامات ارشد کاخ سفید و پنتاگون درباره پیامدهای این سفر به پلوسی هشدار داده‌اند اما نتوانسته‌اند وی را منصرف کنند.

رویترز به نقل از یک فرد مطلع از تماس امروز بایدن و شی نوشت، رئیس جمهور آمریکا معتقد است تعامل دو رهبر بهترین راه برای کاهش تنش‌ها پیرامون تایوان است.

رئیس جمهوری چین روز جمعه نیز با ارسال پیامی به جو بایدن که به ویروس کرونا مبتلا شده است برای وی آرزوی بهبودی و سلامتی کرد. شی در این پیام بایدن گفت: «با خبر شدم که به ویروس کرونا مبتلا شدید برای شما آرزوی بهبودی هرچه سریعتر را دارم».

فارس

0% ...

آخرین اخبار

یمن چگونه با استراتژی «مجاصره دربرابر محاصره» معادلات منطقه را تغییر داد؟


ورود پیکر مطهر شهید امیر سرتیپ دوم خلبان کاظمی به کشور تا ساعاتی دیگر


گزارش العالم از تشدید ماشین سرکوب رژیم صهیونیستی در کرانه باختری فلسطین+ فیلم


هفت نامزد دبیرکلی سازمان ملل؛ آغاز رایزنی‌ها در شورای امنیت برای تعیین جانشین گوترش


افزایش خودکشی نظامیان صهیونیست؛ دو تن دیگر خود را کشتند


انصارالله حملات آمریکا و عربستان به عراق را محکوم کرد


الحشد الشعبی: شماری از مقر این سازمان هدف حملات تروریستی آمریکا و عربستان قرار گرفت


یمن از سرنگونی یک پهپاد شناسایی عربستان در شمال صنعا خبر داد


احراز شهادت یکی از قهرمانان سوخو ۲۴ ارتش


حمله به پایگاه آمریکا در اردن با موشک بالستیک