رزمایش چین اطراف تایوان؛ ۹۰۰ پرواز مجبور به تغییر مسیر شدند

پنج‌شنبه 13 مرداد 1401
12:39
رزمایش چین اطراف تایوان؛ ۹۰۰ پرواز مجبور به تغییر مسیر شدند به دنبال آغاز رزمایش نظامی بی‌سابقه چین در اطراف تایوان یک روز پس از سفر جنجالی «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه، رسانه‌های تایوانی از تحت تاثیر قرار گرفتن ۱۸ مسیر هوایی بین‌المللی این جزیره خبر دادند و اعلام کردند بیش از ۹۰۰ پرواز مجبور به تغییر مسیر شده‌اند.

العالم - آسیا

این رزمایش که یک روز پس از سفر جنجالی نانسی پلوسی به تایپه آغاز می شود، شامل بسته شدن فضای دریایی و هوایی در شش منطقه اطراف این جزیره است که یکی از آن‌ها در حدود ۲۰ کیلومتری ساحل کائوسیونگ، شهر اصلی در جنوب تایوان است.

تلویزیون دولتی چین (CCTV) گزارش داد این رزمایش تا روز یکشنبه ادامه خواهد یافت و شامل شلیک مستقیم به آب‌ها و حریم هوایی اطراف تایوان می‌شود.

به گفته رسانه‌های تایوانی، رزمایش‌ چین ۱۸ مسیر هوایی بین‌المللی در این جزیره را تحت تاثیر قرار داده و بیش از ۹۰۰ پرواز مجبور به تغییر مسیر خود شده‌اند.

برخی شبکه‌های تلویزیونی و روزنامه‌های پکن، از آغاز این رزمایش چین با عنوان «عملیات اتحاد مجدد» خبر داده‌اند. جنگنده J-۲۰، بمب افکن H-۶K، جت جنگنده J-۱۱، ناوشکن Type ۰۵۲D، کوروت Type ۰۵۶A، موشک بالستیک کوتاه برد DF-۱۱ و موشک های مافوق صوت DF-۱۷ از جمله تجهیزات نظامی است که در این عملیات به کار گرفته شده‌اند.

مقام‌های تایوان گفته‌اند این رزمایش، قوانین سازمان ملل را نقض می‌کند و حمله به حریم سرزمینی تایوان و چالشی مستقیم برای حمل‌ونقل آزاد هوایی و دریایی است.

وزارت دفاع چین پیشتر در بیانیه‌ای اعلام کرد پکن در واکنش به سفر پلوسی به تایوان، مجموعه‌ای از «رزمایش‌های نظامی هدفمند» را آغاز خواهد کرد.

وزارت دفاع چین افزود: رزمایش‌های مشترک هوایی و دریایی را در اطراف تایوان و مانورهای دوربرد با مهمات واقعی را در تنگه تایوان انجام خواهد داد.

بر اساس متن این بیانیه، «این اقدام بازدارنده جدی در برابر اقدامات تشدید کننده و منفی اخیر آمریکا در ارتباط با تایوان و هشداری جدی به نیروهای جدایی‌طلب است که به دنبال استقلال هستند».

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

تهران قطب غذایی منطقه می‌شود؛ نمایشگاه کشاورزی ایران، فصل تازه در امنیت غذایی خاورمیانه


قدردانی رئیس‌جمهور از نقش قطر در کاهش تنش‌ها و پیشبرد روند دیپلماسی


استقبال قاهره از امضای تفاهم‌نامه میان آمریکا و ایران


استقبال پوتین از امضای تفاهم‌نامه میان ایران و آمریکا


پزشکیان:تلاش‌های پاکستان در حافظه ایران ماندگار خواهدشد/شهبازشریف:صبر ایرانی‌ها ستودنی است


منابع پاکستانی: سفر شهباز شریف به سوئیس لغو شد


گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و کویت


صدای کودکان میناب در شورای حقوق بشر سازمان ملل شنیده شد


متن تبیینی یادداشت تفاهم ایران و آمریکا


ترامپ: منتقدان تفاهم با ایران یا حسودند یا احمق