زلال قرآن (1604)؛

آیا عالم آخرت مقصد حیات دنیائی است؟

پنج‌شنبه 12 آبان 1401
21:26
آیا عالم آخرت مقصد حیات دنیائی است؟

العالم - زلال قران

با برداشت از آیات زیر:
1– آیه 11 سوره مبارکه روم:

« اللَّـهُ يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ»

ترجمه: (خداست که خلق را نخست (از عدم) پدید آرد و باز (پس از مرگ و فنا) باز گرداند و همه به حضرت او بازگردانیده می‌شوید).
2– آیه 32سوره مبارکه انعام:

« وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌوَلَلدَّارُالْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ»

ترجمه: (و زندگی دنیا جز بازی و هوسرانی هیچ نیست و همانا سرای دیگر برای اهل تقوا نیکوتراست، آیا تعقل نمی‌کنید).
مرجع و مقصدحرکت تکاملی موجودات عالم (از جمله انسان) پیشگاه خداوندعلّی عظیم است، و تمامی مخلوقات پس از خلقت در دنیا و طی مراحل کمال در آن، راهی جهان آخرت می گردند و در نهایت به پیشگاه الهی می رسند.
به بیان فلسفی:
« دنیا مرحله قوّه قیامت و قیامت مرحله فعلیت آن است».
یعنی اینکه مخلوقات دنیا و اعضاء و اجزاء آنها تا زمانی که در مرحله قوّه و استعداد هستند همانند کِشتی روان در دریای موّاج دنیا به سوی مقصد اعلای حیاتشان در حرکتند و وقتی استعدادهای ذاتیشان باکمالیابی تماماً به فعلیت برسد از حرکت و تغییر و تبدیل و تحول باز ایستاده و آرام می گیرند.
پس می توان گفت: لازمه خروج از قوه به فعل، تغییر و تکامل است که الزاماً باید در دنیا اتفاق بیفتد و نتیجه آن به عالم آخرت منتقل گردد.

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

مقاومت اسطوره ای اهالی «فرون» علیرغم وحشی گری دشمن صهیونیست + فیلم


خلیل الحیه: ثبات مردم فلسطین کلید امنیت و ثبات منطقه است


ایران وطن ماست پرچم کفن ماست


نماهنگ ایران سرو بلند ( چون سرو بلند در باد میمانیم )....


ناصر کنعانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در الجزایر: چند سؤال از افکار عمومی جهان


کارشناس مسائل ایران : حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران با پاسخی متناسب پاسخ داده خواهد شد+ فیلم


لیبرمن: باید با هرگونه توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان قاطعانه مخالفت کرد


آژیرهای خطر در بحرین به صدا در آمد


خسارت سنگین به دشمن متجاوز در پایگاه‌های ملک فیصل و پرنس حسن اردن


پیام های مهم انتخاب «خلیل الحیه» به ریاست دفتر سیاسی حماس