کودتای نافرجام در چاد

جمعه 16 دی 1401
09:29
کودتای نافرجام در چاد دولت انتقالی چاد بامداد جمعه اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور تلاش نافرجام برای کودتا و سرنگونی دولت انتقالی را کشف و خنثی کرده است.

العالم - آفریقا

به گزارش روسیا الیوم، دولت انتقالی چاد در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت چاد به افکار عمومی و بین‌المللی اطلاع می‌دهد که سرویس‌های امنیت داخلی تلاش نافرجامی را با هدف بی‌ثبات کردن و تضعیف نهادهای قانون اساسی خنثی کرده‌اند.

در ادامه این بیانیه آمده است: این کودتا توسط گروه کوچکی از توطئه گران متشکل از ۱۱ افسر ارتش به رهبری «بحرالدین بردی تارقیو»، رئیس سازمان حقوق بشر چاد انجام گرفت.

دولت انتقالی چاد افزوده است: بر این اساس، دستگاه‌های امنیتی افراد مرتبط با این اقدام را که برای بی ثبات کردن نهاد حکومتی انجام گرفت، دستگیر و تجهیزات نظامی و فرستنده‌ها را توقیف کردند و همه افراد دستگیر شده را در اختیار مراجع قضایی قرار داده اند.

در چاد یک دولت انتقالی بر اساس توافق میان گروه‌های نظامی و غیرنظامی در این کشور در قدرت است.

بر اساس نتایج گفت وگوی ملی در چاد که ۸ اکتبر (۱۶ مهر) ۲۰۲۲ به پایان رسید، «محمد ادریس دبی ایتنو» به عنوان رئیس مرحله انتقالی دوم در این کشور منصوب شد.

بنابر توافق‌ میان گروه‌های سیاسی که در گفت وگوهای ملی چاد شرکت کرده بودند، «محمد ادریس» پسر «ادریس دبی» رئیس جمهور فقید این کشور که آوریل ۲۰۲۱ در درگیری میان ارتش و شورشیان کشته شد، به مدت ۲ سال به عنوان رئیس جمهور موقت تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری انتخاب شد.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

خبرنگار العالم در پمپ بنزین های پایتخت: جریان سوخت‌رسانی عادی است


هشدار سخنگوی‌ ارشد نیروهای مسلح به دشمنان در پی حمله به مناطق مسکونی


سخنگوی سپاه: ادعای عبور کشتی با اسکورت ارتش آمریکا از تنگه هرمز کذب محض است


سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن‌فروش دستگیر شدند


عراقچی: انتشار اخبار جعلی، مردم آمریکا را از سونامی اقتصادی نجات نخواهد داد


ورود موج جدید موشک‌های ایرانی به سرزمین‌های اشغالی


ایران «جنایت تروریستی هولناک» و ترور ۴ دیپلمات‌ خود در لبنان را محکوم کرد


تاکید پزشکیان بر لزوم محکومیت جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی


قطر: ارتباط با ایران برقرار است/ بر کاهش تنش متمرکز هستیم


پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به رهبر انقلاب