حزب عدالت و توسعه مغرب: دولت رباط مشروعیت خود را از دست داده‌ است

يکشنبه 25 دی 1401
16:38
حزب عدالت و توسعه مغرب: دولت رباط مشروعیت خود را از دست داده‌ است نخست وزیر سابق مغرب با اعلام اینکه «دولت مشروعیت خود را از دست داده است» خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام در این کشور شد.

العالم - مغرب

« عبدالاله بنکران» دبیرکل حزب اسلامگرای عدالت و توسعه مغرب سکانداری دولت سابق این کشور را به عهده داشت. در زمان نخست وزیری او توافقنامه عادی سازی روابط با تل آویو امضاء شد. امضای این توافقنامه اعتراض شدید مغربی‌ها را برانگیخت و حزب عدالت و توسعه را در معرض شکاف و دو دستگی قرار داد.

بنکران در واکنش به این اعتراض‌ها در صفحه شخصی خود در فضای مجازی «فیسبوک» نوشت: تصمیم به عادی سازی روابط با تل آویو توسط پادشاه مغرب اتخاذ شد و ما چاره ای نداشیتم جز اینکه آن را بپذیریم.

با وجود این، امضای توافقنامه مزبور ضربه سختی به حزب عدالت و توسعه زد به گونه‌ای که در انتخابات پارلمانی 2021 فقط 13 کرسی به دست آورد. اکنون این حزب به دلیل عدم مشارکت در دولت و اتخاذ مواضع مستقل تر توانسته جایگاه خود را در افکار عمومی تا حدودی ترمیم کند.

دبیرکل حزب اسلامگرای عدالت و توسعه در جمع اعضای این حزب در شهر بوزنیقه ( ساحل اقیانوس اطلس ) اظهار داشت: مشکل امروز این است ما در حاکمیت دولتی زندگی می‌کنیم که فاقد مشروعیت است.

بنکران با بیان اینکه ملت اعتماد خود را به دولت رباط از دست داده‌ است، اظهار داشت: انجام فعالیت‌های سیاسی بدون مشروعیت مردمی بسیار سخت است و این همان سخنی است که نخست وزیر آن را بیان کرده‌ است.

به نوشته روزنامه هسپرس چاپ رباط، وی کارنامه عملکرد دولت مغرب را ناموفق دانست و اظهار داشت: این دولت بدون مشروعیت مردمی بر کشور حکومت می‌کند لذا جای دارد که انتخابات زود هنگام برگزار شود.

بنکران با بیان اینکه ارزش‌های اسلامی با هویت مردم مغرب آمیخته است، اظهار داشت: اصلاح قوانین مربوط به خانواده نباید از چارچوب دین خارج شود شما ملاحظه می‌کنید جوامعی که از دین فاصله گرفته‌اند در آستانه فروپاشی قرار دارند.

وی در پایان تصریح کرد: اگر به مبانی شریعت آسیبی وارد شود بنیان دولت در مغرب آسیب خواهد دید.

چندی قبل، جریان غربگرا و فمنیستی به بهانه برقراری تساوی حقوق میان مرد و زن مواد قانونی به پارلمان مغرب پیشنهاد کرد که ارث به طور مساوی میان زن و مرد تقسیم شود

نخست وزیر مغرب که همواره از دولتش دفاع می‌کند تاکنون واکنشی نسبت به سخنان بنکران از خود نشان نداده است.

0% ...

آخرین اخبار

موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


خروج بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از کشور


۲۵۰۰ کیلومتر پوشش تصویری از قلب اربعین ۱۴۰۵


پس از یک سال، جاده صادراتی سودان احیا شد


وقتی مدیریت جهادی،از ویرانه‌های حملات، دوباره جریان انرژی می‌سازد


ثبت تردد بیش از 3 میلیون و 300 زائر حسینی از مرزهای اربعینی کشور


اقدام وحشیانه صهیونیست‌ها در تخریب لوله‌های اصلی مناطق فلسطینی‌ نشین


خسارت 10 هزار میلیاردی جنگ بر چهره میراثی کهن


"جنگ خاموش اشغالگران" قطع آب سلاحی برای کوچ اجباری فلسطینیان در شمال کرانه باختری + ویدئو


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"