زلال قرآن (2143)؛

منظور از اضلال الهی چیست؟

منظور از اضلال الهی چیست؟
سه شنبه 9 اسفند 1401 - 13:13

العالم - زلال قرآن

غرض از اضلال الهی این است که خداوند کسانی را که از سر اختیار و با لجاج و عناد راه کفر و شرک و نفاق را برگزیده اند، دیگر هدایت نمی کند.

نکته قابل توجه: درآیات زیر:

1 – آیه 29 سوره مبارکه روم:
« بَلِ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَهْوَاءَهُمْ بِغَيْرِعِلْمٍ فَمَنْ يَهْدِي مَنْ أَضَلَّ اللَّـهُ وَمَا لَهُمْ مِنْ نَاصِرِينَ»"

ترجمه: (بلکه مردم ستمکار (مشرک) هوای نفس خود را از جهل و نادانی پیروی کردند، پس آن را که خدا (پس از اتمام حجت) به گمراهی وا گذارد که می‌ تواند هدایت کند؟ و آن گمراهان ستمکار را (در قیامت) هیچ یار و یاوری نخواهد بود).

2 – بخش آخرآیه 33 سوره مبارکه رعد:

«... بَلْ زُيِّنَ لِلَّذِينَ كَفَرُوا مَكْرُهُمْ وَصُدُّوا عَنِ السَّبِيلِ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّـهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ»

ترجمه: (... بلکه کافران را مکر و فسونشان در نظر زیبا آمده و از راه خدا باز ماندند، و هرکس را خدا به گمراهی وا گذارد دیگر هیچ کس وی را هدایت نتواند کرد).

سخن از کسانی است که مورد «اضلال» خداوند قرارگرفته اند، ولی با کمی دقت مشخص می شود که افراد مورد خطاب این آیات، ظالمین، کافرین، منافقین، و...، هستند و علت اینکه خداوند آنها را درضلالت و گمراهی به خود وا گذار کرده، این است که آنها در اثر نپذیرفتن هدایت های الهی و انتخاب آگاهانه عقاید باطله و انجام گناه و معصیت و اعمال ناشایست، بین خود و هدایت های الهی دیوار بلند و محکم و حجاب ضخیمی ایجاد کرده وخود را از فیض رحمت واسعه هدایت های الهی محروم ساخته اند.

دسته بندی ها :
کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها