موافقت پارلمان ترکیه با پیوستن فنلاند به ناتو

جمعه 11 فروردين 1402
11:34
موافقت پارلمان ترکیه با پیوستن فنلاند به ناتو پارلمان ترکیه، به‌عنوان آخرین کشور، با درخواست فنلاند برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو موافقت کرد.

العالم _ ترکیه

بعد از ماه‌ها کشمکش و جنجال سیاسی بین فنلاند و سوئد با ترکیه برای پیوستن این دو کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، آنکارا سرانجام با درخواست هلسینکی موافقت کرد.

نمایندگان پارلمان ترکیه بامداد جمعه با تصویب پروتکل عضویت فنلاند در ناتو، با درخواست این کشور برای پیوستن به این ائتلاف نظامی موافقت کردند.

بعد از این اقدام، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در پیامی گفت: «از رای پارلمان ترکیه برای تکمیل تصویب الحاق فنلاند به ناتو استقبال می‌کنیم».

«سائولی نینیسته» رئیس جمهور فنلاند نیز اظهار داشت:‌«همه کشورهای ناتو عضویت ما در این ائتلاف را تایید کرده‌اند و ما اکنون آماده پیوستن هستیم. ما مشتاقانه منتظر تکمیل عضویت سوئد در ناتو در اسرع وقت هستیم».

دو روز قبل نیز پارلمان مجارستان که اکثریت آن در اختیار حزب راست گرای نخست وزیر این کشور است پس از ماه‌ها، پیوستن فنلاند به ناتو را تصویب کرد.

ماه می ۲۰۲۲، فنلاند و سوئد به بهانه جنگ اوکراین خواستار پیوستن به ناتو شدند اما «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در آن زمان تاکید کرد که نمی‌تواند از پیوستن این دو کشور به ناتو حمایت کند زیرا این دو کشور با گروه تروریستی پ‌ک‌ک همکاری دارد.

در ادامه ولی پس از مذاکرات طرفین با مقام‌های ترکیه، نمایندگان سوئد و فنلاند اعلام کردند که با ترکیه در مبارزه با تروریسم همکاری می‌کنند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

بقایی: دولت میزبان جام‌جهانی موظف به انجام وظایفش است


بقائی: خشک مغزی منشأ خودفریبی است


گفت‌ وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و توافق اولیه آتش بس


اعتراض ایران به موضع عجولانه اتریش درباره ادعای حمله به امارات


بقائی: مذاکره با دیکته و اخاذی تفاوت دارد


نمایندگی ایران در سازمان ملل: تنها راه‌حل تنگه هرمز پایان جنگ است


سردار جوانی: پشتیبانی مردم اصلی‌ترین مولفه قدرت نظام است


۵ درخواست قالیباف از مردم در دوره جدید جنگ/ احتمال حمله نظامی را کم نمی دانیم


سخنگوی وزارت دفاع: پذیرش حقوق ملت ایران زمینه‌ساز پایان جنگ است


سردار شکارچی: اگر دشمن قلدری کند او را مفتضحانه شکست می‌دهیم