چین سفیر ژاپن را احضار کرد

چهارشنبه 1 شهريور 1402
00:56
چین سفیر ژاپن را احضار کرد
چین، در اعتراض به قصد ژاپن برای تخلیه آب آلوده نیروگاه فوکوشیما در اقیانوس آرام، سفیر این کشور را احضار کرد.

العالم-آسیا

وزارت امور خارجه چین امروز سه شنبه سفیر ژاپن در پکن پس از آن احضار کرد که توکیو قصد خود را برای شروع تخلیه آب نیروگاه هسته ای فوکوشیما در اقیانوس آرام از هفته آینده اعلام کرد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد: «سان ویدونگ معاون وزیر امور خارجه چین، امروز هیدئو تارومی سفیر ژاپن در چین را احضار کرد و مراتب اعتراض خود را علیه اعلامیه کشورش مبنی بر شروع تخلیه آب نیروگاه فوکوشیما آلوده به هسته‌ای به دریا به وی ابلاغ کرد».

ژاپن قصد دارد آب نیروگاه فوکوشیما را که برای خنک کردن راکتورها استفاده می شد و توسط سیستم ALPS از عناصر رادیواکتیو تصفیه شده بود، تخلیه کند. این طرح قرار است تابستان امسال اجرایی شود.

بیش از ۱.۳ میلیون تن آب در نیروگاه فوکوشیما از طریق یک سیستم فیلتراسیون اختصاصی موسوم به ALPS از زمان فروپاشی سه راکتور پس از زلزله قدرتمند در سواحل در سال ۲۰۱۱ ذخیره شده است.

زلزله‌ای ۹ ریشتری در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ شمال شرق ژاپن را لرزاند و سونامی بزرگی را به همراه داشت که منجر به فروریختن ۳ راکتور از ۶ راکتور هسته ای در نیروگاه هسته ای فوکوشیما و تخلیه ۱۶۰۰۰۰ نفر شد. با وقوع این زلزله و از بین رفتن سه راکتور هسته‌ای، مردم مناطق اطراف نیروگاه در معرض، مرگ و میر قرار گرفتند و انتظار می رود اثرات این فاجعه بیش از ۴ دهه باقی بماند.

ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

هو شدن رئیس جمهور آمریکا در نیویورک


ایروانی: تبادل نظرات برای رسیدن به متن نهایی با آمریکا ادامه دارد


زمین‌لرزه شدید هرمزگان را لرزاند


لاپید: ما در ایران، لبنان، غزه و کرانه باختری شکست خورده‌ایم


۲۵ شهید و زخمی در حملات هوایی اسرائیل به جنوب لبنان


رئیس جمهور لبنان: اقدام نظامی امنیت شهرک نشینان اسراییلی را تامین نمی‌کند


ادعای آمریکا: نفتکش متخلف را در دریای عمان از کار انداختیم


واکنش معاون وزیر خارجه به تحریم‌های اروپا؛ راهبرد ایران در تنگه هرمز ادامه دارد


نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اذعان کرد


بقائی: فتنه‌انگیزان سرانجام قربانی آشوبی می‌شوند که خود ساخته‌اند