کدخدایی: حضور مردم در انتخابات توطئه دشمنان را خنثی کرد

يکشنبه 17 تير 1403
20:00
کدخدایی: حضور مردم در انتخابات توطئه دشمنان را خنثی کرد عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان گفت: حضور گسترده مردم ایران در شعب اخذ رای باعث ناامیدی دشمنان و خنثی شدن توطئه هایشان شد.

العالم - ایران - سیاسی

عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان در گفت و گوی با شبکه خبری العالم اظهار داشت: فرآیند انتخابات در جمهوری اسلامی ایران همانند سایر کشورها، دارای مراحل چندگانه است که این مراحل می‌باید به ترتیب انجام بگیرد تا فرد منتخب بتواند در جایگاه و مقامی که برای وی درنظر گرفته شده شروع به‌کار کند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: درخصوص انتخابات ریاست‌جمهوری، علاوه بر بررسی صلاحیت‌ها که در ابتدا صورت می گیرد و سپس خود انتخابات، دو مرحله دیگر نیز وجود دارد، یعنی «تنفید» که از سوی مقام معظم رهبری صورت می‌گیرد و همچنین «تحلیف» که پس از این دو مرحله، رئیس‌جمهور منتخب قادر خواهد بود تا آغاز به کار کند و شروع به کار او نیز همراه با معرفی کابینه و وزرا به مجلس می‌باشد.
کدخدایی با اشاره به میزان مشارکت مردم در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: انتخابات در همه کشورها با افت‌و‌خیز همراه است، اخیرا شاهد برخی انتخابات‌ در سایر کشورها بودیم، انتخابات انگلستان که هفته گذشته برگزار شد و یا انتخابات پارلمان اروپا را داشتیم و در آینده هم انتخابات آمریکا برگزار می‌شود؛ در هر مقطعی فراز و فرود مشارکت مردم وجود دارد حتی در کشور خود ما، اگر که از ابتدا ملاحظه کنیم؛ انتخابات ریاست‌جمهوری درصد مشارکت‌های مختلفی داشته، از پنجاه و چند درصد داشتیم تا ٨۵ درصد.

وی ادامه داد: بنابر اقتضائات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و معیشتی، حضور مردم معمولا افزایش یا کاهش دارد، این امری طبیعی بوده که در همه کشورها هم وجود دارد مثلا انتخابات دوره گذشته مجلس فرانسه مشارکت ۴٧.۵ درصد بود اما در دوره اخیر افزایش پیدا کرد و در انگلیس به همین صورت، بنابراین؛ درصد مشارکت یک امر طبیعی است که همه جوامع در موضوع انتخابات دارند و مسئولین ما هم تاجایی که ممکن است شرایط را به گونه‌ای فراهم می کنند که مردم با امید و اعتماد بیشتر حضور داشته باشند.

کدخدایی گفت: ما باید زمینه و شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که مردم بیشترین مشارکت را در انتخابات داشته باشند، ما به عنوان یک کشور ضد استکباری و مخالف رژیم های سلطه گر دشمنان زیادی داریم لذا توطئه های زیادی انجام شد تا مردم از این نظام مقدس جدا شوند و درصد مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری کاهش یابد اما حضور پرشور مردم ایران در حوزه های رای گیری باعث ناامیدی دشمنان و خنثی شدن توطئه هایشان شد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان درخصوص وظایف این نهاد گفت: حوزه اختیارات و وظایف شورای نگهبان از جهت قانونی، شامل بررسی صلاحیت و احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات و سپس بررسی مصوبات مجلس شورای اسلامی و تطبیق آنها با موازین شرع و قانون اساسی می‌باشد ولی فراتر از این شورای نگهبان اختیاراتی ندارد یعنی بعد از اینکه نمایندگان مجلس و رئیس‌جمهور انتخاب می‌شوند دیگر شورای نگهبان ورودی ندارد و بطور مثال نظارتی بر عملکرد مجلس شورای اسلامی و یا نمایندگان مجلس نمی‌تواند داشته باشد.

0% ...

آخرین اخبار

موج جدید ویرانگری اشغالگران در جنوب لبنان


خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از "تشدید در برابر تشدید"؛ ائتلاف جدید سعودی محکوم به شکست است


خروج بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زائر از کشور


۲۵۰۰ کیلومتر پوشش تصویری از قلب اربعین ۱۴۰۵


پس از یک سال، جاده صادراتی سودان احیا شد


وقتی مدیریت جهادی،از ویرانه‌های حملات، دوباره جریان انرژی می‌سازد


ثبت تردد بیش از 3 میلیون و 300 زائر حسینی از مرزهای اربعینی کشور


اقدام وحشیانه صهیونیست‌ها در تخریب لوله‌های اصلی مناطق فلسطینی‌ نشین


خسارت 10 هزار میلیاردی جنگ بر چهره میراثی کهن


"جنگ خاموش اشغالگران" قطع آب سلاحی برای کوچ اجباری فلسطینیان در شمال کرانه باختری + ویدئو


پربیننده ترین خبرها

غازی حمد عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: موضوع سلاح به مسائل دیگری مانند خروج اسرائیل از نوار غزه و بازسازی مرتبط است.


صدای انفجارهایی در سلیمانیه در کردستان عراق شنیده شد و گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که این انفجارها ناشی از هدف قرار گرفتن مقر گروه‌های تروریستی جدایی‌طلب بوده است.


شمار مجروحان آمریکایی در جنگ با ایران به ۶۵۳ نفر رسید/۱۸ نفر کشته شدند


ترامپ مدعی دستیابی هیات صلح غزه به توافقی تاریخی شد


منابع عراقی از حملات جدید به مواضع تروریست‌های تجزیه‌طلب در اربیل و سلیمانیه خبر دادند.


پهپادهای ارتش مراکز راهبردی آمریکا را در کویت هدف قرار دادند


انفجارهای شدید در جنوب لبنان


عضو جهاد اسلامی: بند مربوط به سلاح در توافق شرم الشیخ شفاف نیست


ورود پیکر مطهر شهدای حمله آمریکایی-سعودی به کشور


نخست وزیر اسپانیا: همه منابع را برای مقابله با هجوم مهاجران بسیج می کنیم


ترامپ میان واقعیت تلخ و حقیقت ناگوار؛ فرسایش نیروهای متجاوز در سایه وضعیت "نه جنگ، نه صلح"