پاسخ مادورو به اظهارات مداخله‌جویانه روسای جمهور آمریکا، برزیل و کلمبیا

جمعه 26 مرداد 1403
13:12
پاسخ مادورو به اظهارات مداخله‌جویانه روسای جمهور آمریکا، برزیل و کلمبیا رئیس‌جمهوری ونزوئلا در واکنش به سخنان روسای جمهور آمریکا و چند کشور دیگر درباره برگزاری انتخابات مجدد، این اظهارات را دخالت در امور کشورش ارزیابی کرد و گفت که مردم مسئو ل امور خود هستند.

العالم - آمریکا

"جو بایدن" رئیس‌جمهوری آمریکا و "لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا" رئیس‌جمهوری برزیل، روز پنج‌شنبه در بیانیه‌های جداگانه اعلام کردند که از برگزاری انتخابات جدید در ونزوئلا حمایت می‌کنند.

"نیکلاس مادورو" رئیس‌جمهوری ونزوئلا در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی این کشور، اظهارات رهبران آمریکا ، برزیل و کلمبیا در مورد انتخابات ونزوئلا را رد کرد و گفت که مقامات آمریکا بهتر است روی مشکلات داخلی خودشان تمرکز کنند.

وی افزود: آمریکا تلاش می‌کند تا در انتخابات ونزوئلا و هر جای دیگر جهان دخالت کند، ولی باید روی مشکلات داخلی خود تمرکز کند. "دونالد ترامپ" می‌گوید که هیچ نتیجه‌ای را که به نفع بایدن باشد، تایید نمی‌کند و بایدن می‌گوید که اگر ترامپ شکست بخورد، جنگ داخلی در آمریکا رخ خواهد داد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا ادامه داد: آنها مشکلات زیادی دارند. بگذارید با مشکلات خود تنها بمانند، مردم ونزوئلا مسئول امور خود هستند.

پس از اینکه "لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا" رئیس‌جمهوری برزیل و "گوستاوو پترو" رئیس‌جمهوری کلمبیا خواستار برگزاری مجدد انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا شده بودند، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز روز پنجشنبه (به وقت محلی) خواستار برگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری در این کشور شد.

این در حالی است که کاخ سفید ساعاتی بعد از این اظهارنظر بایدن، از موضع رئیس جمهور آمریکا درباره برگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا عقب‌نشینی و در بیانیه‌ای اعلام کرد: رئیس جمهور داشت درباره بی اساس بودن ادعای پیروزی نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در انتخابات ۲۸ جولای (۷ مرداد) در این کشور سخن می‌گفت.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: ایالات متحده خواستار احترام گذاشته شدن به اراده مردم ونزوئلا و آغاز بحث درباره بازگشت به هنجاهاری دموکراتیک در این کشور است.

روسای جمهور برزیل و کلمبیا پیش تر از کاراکاس خواسته بودند تا انتخابات جدیدی برگزار کند که منصفانه و مطابق با استانداردهای بین‌المللی باشد.

۲۸ ژوئیه ۲۰۲۴ (۷ مرداد ۱۴۰۳) انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا با نامزدی نیکلاس مادورو و دیپلمات کهنه‌کار "ادموندو گونزالس" نماینده جریان اپوزیسیون برگزار شد؛ انتخاباتی که در آن مادورو که از سال ۲۰۱۳ و پس از فوت سلف خود "هوگو چاوز" قدرت را در دست دارد، با ۵۱ درصد آرا به پیروزی رسید. براساس اعلام شورای انتخابات ملی ونزوئلا، گونزالس با کسب ۴۴.۲ درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفت.

پس از اعلام نتایج اولیه از سوی شورای انتخابات بود که معترضان به رهبری «ماریا کورینا ماچادو» نفر اول گروه مخالف ونزوئلا نتیجه انتخابات را رد کرده و مدعی شدند، گونزالس با ۷۳.۲ درصد آرا به یک پیروزی قاطع دست پیدا کرده و از آن پس شورش‌های خیابانی خشونت‌آمیز در کاراکاس و چند شهر مهم دیگر ونزوئلا آغاز شد.

ایرنا

0% ...

آخرین اخبار

چهار مطالبه راهبردی خطیب نماز جمعه از قوه قضائیه


سخنگوی وزارت دفاع: ایران قدرت‌های استکباری را بی‌اعتبار کرد


بقائی: آمریکا خود به شدت نیازمند خیرات برای حل مشکل گرسنگی است


غریب آبادی: عبور ایمن در تنگه هرمز با مسیرهای موازی تضمین نمی‌شود


گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای ازبکستانی


در برنامه ’بغیر حق’ العالم مطرح شد؛ 100 بار حمله به روستای مجدل سلم در جنوب لبنان ظرف ده دقیقه


قرارگاه‌ خاتم الانبیاء: آمریکا اسرائیل را کنترل نکند پاسخ می‌دهیم


کربلای معلا در روز عاشورا میزبان میلیون‌ها زائر امام حسین (ع) از سراسر جهان


پیامی که از نبودن یک قاب مشترک در تفاهمنامه ایران و آمریکا مخابره شد


واکنش تهران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری؛ امنیت منطقه با دخالت خارجی محقق نمی‌شود


پربیننده ترین خبرها

نیروی دریای سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز فقط از مسیرهای اعلامی ایران ممکن است/ با شناورهای متخلف برخورد خواهد شد


بقائی: ناتو باید برای همدستی با آمریکا-اسراییل در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد


بقائی: اظهارات متناقض آمریکایی ها درباره یادداشت تفاهم از بدگمانی ایرانیان نمی کاهد


اعلام وضعیت اضطراری در ونزوئلا به دنبال ۲ زلزله قدرتمند/برآورد اولیه تعداد قربانیان بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار نفر+ فیلم


تغییرات راهبردی جدید در منطقه در راه است/ کاهش برتری اسرائیل با ظهور اقتدار ایران


ادعای ترامپ: خاورمیانه در پی توافق «تاریخی» با ایران برای نخستین بار شاهد صلح خواهد بود


گزارش العالم از عزاداری عاشورایی مردم نبطیه لبنان در سایه تهدیدات اشغالگران+ فیلم


پزشکیان: امام حسین(ع) به ما آموخت نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد