انگلیس نسبت به بهبود اوضاع سوریه پس از سقوط اسد خوش‌بین نیست

چهارشنبه 21 آذر 1403
21:02
انگلیس نسبت به بهبود اوضاع سوریه پس از سقوط اسد خوش‌بین نیست نخست وزیر انگلیس سقوط دولت «بشار اسد» را یک نقطه عطف برای سوریه توصیف اما تاکید کرد که تضمینی درباره بهبود اوضاع در این کشور نیست.

العالم - اروپا

کی‌یر استارمر روز چهارشنبه طی سخنانی در مجلس عوام گفت: ما در یک لحظه جدی قرار داریم. امیدواریم که این لحظه، یک نقطه عطف برای سوریه باشد که به آن نیاز داشت؛ اما تضمینی در این زمینه نیست. به همین دلیل ما بطور فشرده با متحدان خود در منطقه و سراسر جهان درباره نحوه کسب اطمینان از تحقق یک راه حل سیاسی و مسالمت‌آمیز که مخالف تروریسم و خشونت باشد، رایزنی کردیم.

وی افزود: سقوط اسد می تواند یک نقطه عطف باشد، اما در گذشته، ما همیشه فکر می کردیم که آینده بهتر است و اینطور نبود. به همین دلیل است که ما به شدت روی این موضوع کار می کنیم و رویکرد مسئولانه‌ای نشان خواهیم داد که این مجلس از دولت انتظار دارد.

استارمر هفته پیش راهی خاورمیانه شد تا درباره اخرین تحولات منطقه‌ای و روابط دوجانبه، با متحدان لندن رایزنی کند. وی پس از ملاقات با «محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات متحده عربی و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی تصریح کرد که ثبات در غرب آسیا، برای امنیت غرب حائز اهمیت است. نخست وزیر انگلیس افزود که این کشور برای کمک به برقراری صلح و ثبات طولانی‌مدت در خاورمیانه، تعاملات خود را با شرکای منطقه‌ای افزایش خواهد داد.

استارمر که این روزها با کاهش شدید محبوبیت در داخل مواجه است و به همین خاطر، وعده‌های جدیدی را برای بهبود اوضاع انگلیس مطرح کرده است، گفت: ما برای اجرای برنامه اصلاحات، به پایه‌ای قوی از امنیت نیاز داریم، اما این امر نمی‌تواند فقط در داخل کشور ایجاد شود، بلکه ما را ملزم می کند که نقش خود را در صحنه جهانی برای حمایت از ثبات و محافظت از شرکای خود در برابر تهدیدها، چه در حال حاضر و چه در آینده، ایفا کنیم.

با این وجود دولت استارمر مانند سایر کشورهای اروپایی درباره نحوه تعامل با سوریه مردد است. تحریر الشام که موفق به سرنگون کردن دولت اسد شد، به‌عنوان شاخه القاعده و گروه تروریستی شناخته می‌شود. نخست وزیر انگلیس می‌گوید که تصمیم‌گیری درباره خروج این گروه از فهرست سازمان‌های تروریستی زود است، اما پت مک‌فدن معاون وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی بر لزوم تصمیم‌گیری سریع در این زمینه تاکید کرده است.

به گزارش ایرنا، معارضان مسلح در سوریه صبح روز یکشنبه، تسلط دمشق را به دست گرفتند و پس از آن فرماندهی ارتش سوریه نیز در بیانیه‌ای، سقوط حکومت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه را اعلام کرد.

0% ...

آخرین اخبار

عرصه دیپلماسی و خطوط قرمز ایران در مذاکرات


گزارش ویژه خبری شبکه العالم از واکنش غرب نسبت به توان موشکی ایران + فیلم


عبور ۲۴ فروند کشتی از تنگه هرمز در شبانه روز گذشته


گام تازه مقتدی صدر و بازگشت پرونده "حصر سلاح" به صدر تحولات سیاسی عراق


بقائی: تبادل پیام‌ها میان ایران و آمریکا ادامه دارد اما تفاهم، نهایی نشده است


رئیس اتحادیه صیادان غزه: اسرائیل قصد نابودی کامل شیلات غزه را دارد


طرح صهیونیست‌ها برای ساخت ۱۸ شهرک جدید در کرانه باختری


تاکید یمن بر همبستگی با ملت ایران


"ما بر عهد خود ایستاده‌ایم"؛ طاریا در بقاع، روایت پایداری را با خون شهدا می‌نویسد + فیلم


گفتگوی وزیران خارجه ایران و عمان درباره آینده تنگه هرمز