عذرخواهی BBC به‌خاطر کاربرد عبارات نامناسب در اخبار غزه +فیلم

جمعه 10 اسفند 1403
22:55
شبكه خبری بی بی سی غول رسانه ای بریتانیا، در ژانویه 2025، به دلیل استفاده از اصطلاحات غیر دقیق در پوشش خود از جریان توافق آتش بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت فلسطین حماس، دو بار مجبور به عذرخواهی شد.

العالم ـ اروپا

این رسانه غربی ابتدا، از توصیف اسرای فلسطینی به‌عنوان "گروگان" عذرخواهی کرد و سپس از اشتباه خود در نام‌گذاری اسرای اسرائیلی به‌عنوان "زندانی" به جای "اسیر" عذرخواهی نمود.

جنجال بر سر اشتباهات شبكه خبری بی بی سی توجه فعالان رسانه ای را به خود جلب کرد و برخی آن را سوگیری علیه فلسطینی ها دانستند؛ بنا بر این از «عارف حجاوی»، زبان‌شناس عرب، خواستیم تا تفاوت‌های میان واژه های «زندانی»، «اسیر» و «گروگان» را به ما توضیح دهد که در ادامه وی خاطرنشان کرد: اسیر در جنگ گرفته و نگهداری می‌شود و می‌توان او را مبادله کرد، در حالی که گروگان معمولاً برای اخاذی و باج‌گیری ربوده می‌شود.


از سوی دیگر عبدالمجید مراری، وکیل حقوق بین الملل، تأکید کرد که اسرای جنگی از حمایت قانونی برخوردار هستند چون آنان جنگجویان قانونی محسوب می‌شوند، واین در حالیست که گروگان گیری یک جنایت جنگی تلقی می شود.

عبدالمجید مراری، افزود: رسانه‌ها بر شکل‌گیری و جریان سازی افکار عمومی تأثیر می‌گذارند، به‌ویژه زمانی که از عباراتی مانند «گروگان» در مقابل «اسیر» استفاده می‌کنند واین موضوع ممکن است به مشروعیت مقاومت فلسطین آسیب برساند.

وی همچنین نسبت به معیارهای دوگانه در نحوه توصیف رسانه ها ی غربی از مقاومت مردم فلسطین در مقایسه با مقاومت سایر ملل دنیا اعتراض کرد.

یاد آور می شود که شبكه خبری بی بی سی بریتانیا، بارها به دلیل جانب‌داری در پوشش رسانه ای خود از جنگ غزه به نفع رژیم صهیونیستی مورد انتقاد شدید قرار گرفته و برخی این رسانه غربی را متهم به استفاده از زبان پنهان رسانه ای در مسئولیت زدایی از نظامیان اشغالگر این رژیم در قبال جنایات جنگی که در غزه مرتکب شده اند می کنند.

0% ...

آخرین اخبار

مخالفت نتانیاهو با طرح ترامپ باعث ناامیدی اهالی غزه شده است


هیچ کشتی بدون اجازه ایران امکان تردد امن از تنگه هرمز ندارد


لبنان در برابر گزینه‌های دشوار؛ پشت‌پرده اختلافات سیاسی و پایداری جبهه مرزی


سردار سنایی‌راد: دشمن اگر ضعف ببیند، هجوم می‌آورد


جهنم روی عرشه آبراهام لینکلن؛ سناتورها خواستار تحقیق شدند


وزیر خارجه نروژ: جنگ آمریکا و "اسرائیل" علیه ایران خلاف قوانین بین‌المللی است


بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص ادامه شرارت‌های توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی


وزنه‌برداری نوجوانان آسیا؛ دختر ایران بر بام قاره کهن ایستاد


سیا اطلاعات رژیم صهیونیستی درباره تهدید جان ترامپ را زیر سوال برد


دشواری های نتانیاهو در انتخابات؛ بحران‌ها  و شکاف‌های درون ائتلاف  راست گرا