«پ.ک.ک» اعلام آتش بس کرد

شنبه 11 اسفند 1403
12:45
«پ.ک.ک» اعلام آتش بس کرد گروه مسلح موسوم به «حزب کارگران کردستان ترکیه» (پ.ک.ک) در پاسخ به فراخوان رئیس خود، از امروز اعلام آتش بس کرد.

العالم - ترکیه

به گزارش شبکه السومریه نیوز، کمیته اجرایی «پ. ک.ک» در بیانیه ای اعلام کرد که فراخوان عبدالله اوجالان رئیس «پ. ک.ک» در ۲۷ فوریه تحت عنوان «ندای صلح و جامعه دموکراتیک» روشن کننده راه است و مانیفست دوران به شمار می رود.

در این بیانیه آمده است که این فراخوان در چارچوب یک روند تاریخی رخ داد و انجام دعوت و فراخوان به این شکل گامی بسیار مهم است اما موفقیت آن بسیار مهم تر است.

این بیانیه افزود که «پ. ک.ک» به طور مستقیم به این دعوت پایبند خواهد بود و بر اساس نیازهای خود گام برمی دارد و در پاسخ به دعوت اوجالان برای صلح و جامعه دموکراتیک، از امروز آتش بس را اعلام می کنیم و علی رغم تمام حملاتی که انجام می شود، نیروهای «پ. ک.ک» هیچ گونه عملیات نظامی انجام نخواهد داد.

برپایه این گزارش، گروه «پ. ک.ک» به طور همزمان اعلام کرده است که تحقق مسائلی مانند خلع سلاح تنها از طریق رهبری عملی اوجالان انجام خواهد شد.

گروه پ. ک.ک در بیانیه خود آورده است که برای برگزاری کنفرانس بر اساس دعوت اوجالان آماده است اما تحقق این امر نیازمند فراهم کردن شرایط مناسب است.

این بیانیه افزود که موفقیت فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک و تضمین تحول دموکراتیک در ترکیه و خاورمیانه، مستلزم فراهم کردن شرایط لازم برای تضمین آزادی اوجالان از لحاظ فیزیکی، فکری و سیاسی است.

این گروه همچنین اعلام کرد: باید همه موانع پیش روی اوجالان برداشته شود تا بتوانند بدون محدودیت با او ارتباط برقرار کنند. فراخوان او پایان کار نیست، بلکه آغازی جدید است، همانطور که در بیانیه به صراحت آمده است، موارد بسیاری وجود دارد که باید طی ۳۵ سال گذشت به ویژه در ۲۰ سال گذشته اجرایی می شد، اما علیرغم مطالبات مداوم اجرایی نشد و اکنون اجرای بدون تاخیر آن ها امری ضروری است.

نماینده حزب دموکراسی و برابری خلق های ترکیه روز پنجشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در شهر استانبول با قرائت بیانیه عبدالله اوجالان به نقل از او اعلام کرد: همه گروهها باید سلاح خود را به زمین بگذارند و حزب کارگران کردستان باید خود را منحل کند.

در بیانیه اوجالان آمده است: از همه گروهها دعوت می کنم که سلاح را زمین بگذارند و من مسئولیت تاریخی آن را برعهده می گیرم.

او افزود: از حزب کارگران کردستان می خواهم که یک کنفرانس عمومی را برگزار و تصمیم برای انحلال خود را اتخاذ کند.

به گفته نماینده حزب دموکراسی و برابری خلق های ترکیه، عبدالله اوجالان در بیانیه خود از رئیس جمهور ترکیه و همه احزاب تشکر کرده است.

در بخش دیگری از بیانیه اوجالان آمده است: زبان عصر، صلح است و جامعه دموکراتیک نیاز به توسعه دارد.

اوجالان در این بیانیه افزوده است: راهی جز دموکراسی و گفت وگوی دموکراتیک وجود ندارد و بقای جمهوری جز از طریق دموکراسی برادرانه ممکن نیست.

«تونجر باکرهان»، رئیس حزب دمکراسی و برابری خلق های ترکیه پیش از این گفته بود که اوجالان به زودی یک بیانیه تاریخی صادر خواهد کرد و ما از آن حمایت می کنیم.

عبدالله اوجالان رئیس ۷۵ ساله پ.ک.ک در سال ۱۹۹۹ توسط نیروهای امنیتی ترکیه بازداشت شد و از آن زمان او در حال گذراندن حکم حبس ابد در جزیره‌ ایمرالی در جنوب استانبول است.

پ.ک.ک، یک گروه شبه‌نظامی است که در سال ۱۹۷۸ تأسیس شد و شش سال بعد شورشی جدایی‌طلبانه را در جنوب شرق ترکیه آغاز کرد.

مبارزات مسلحانه این گروه شامل حملات انتحاری و عملیات چریکی علیه اهداف نظامی، تأسیسات دولتی و نمایندگی‌های دیپلماتیک ترکیه در خارج بوده است. برآورد شده تا حالا در این درگیری‌ها بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شده‌ باشند.

پیش از این مقامات سیاسی ترکیه از احتمال سازش پ.ک.ک با دولت ترکیه خبر داده بودند. به طوری که چندی قبل، دولت باغچه لی رهبر حزب حرکت ملی ترکیه، پیشنهاد داده بود که اوجالان در ازای اعلام پایان شورش این گروه، از حبس ابد رها شود و همچنین اجازه سخنرانی در پارلمان ترکیه را داشته باشد.

0% ...

آخرین اخبار

بیسکوف: حمله به کشتی ایرانی، تنش‌آفرینی خطرناک کی‌یف است؛ ایران توان پاسخ دارد


کنسولگری آمریکا در تورنتو دوباره زیر آتش گلوله؛ دومین تیراندازی در سال ۲۰۲۶


بررسی علل توقف حملات ترامپ علیه ایران در العالم


ایران باج‌خواهی آمریکا را رد کرد؛ دیپلماسی عزتمندانه تسلیم نمی‌شود


هشدار مسکو به لندن: بد می بینید!


ارتش سودان کنترل منطقه ام بادر را دوباره به دست گرفت +فیلم


گزارش العالم از استمرار گلوله باران رژیم صهیونیستی علیه جنوب لبنان+ فیلم


لابی صهیونیست عدالت را هدف گرفته است/ "برکناری دادستان لاهه برای فرار نتانیاهو از محاکمه بود"


لبنان ادامه نقض توافق از سوی "اسرائیل" را نمی‌پذیرد


کشتی‌ها برای تردد همچنان مسیر ایران را به کریدور آمریکایی ترجیح می‌دهند


پربیننده ترین خبرها

پنتاگون در تازه ترین آمار خود مدعی شد از زمان آغاز جنگ با ایران در 28 فوریه، 18 سرباز آمریکایی کشته و 624 نفر دیگر زخمی شده‌اند.


منابع خبری آمریکا از تیراندازی در مرکز شهر سیاتل ایالت واشنگتن و زخمی شدن چند نفر بر اساس گزارش‌های اولیه خبر دادند.


سناتور دموکرات: مقام‌های دولت ترامپ درباره جنگ علیه ایران سرگردان هستند


اعتراف پنتاگون به تلفات نظامیان خود؛ ۱۸ نظامی کشته و ۶۲۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند


بقائی:آمریکا بستر مناسب برای گفت‌وگو را از بین برد/تبادل پیام از طریق میانجی‌ها ادامه دارد


واکنش معاون وزیر خارجه به فاسد خواندن دیوان بین المللی کیفری از سوی آمریکا


کارشناس علوم سیاسی: آمریکا از فرسایش توان نظامی خود و قدرت پاسخ ایران هراس دارد + ویدئو


حملات توپخانه ای جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


مقام آگاه: با ۶ کشتی عبوری از مسیر ناایمن در تنگه هرمز برخورد شد


عربستان با محاصره یمن، جان ۱۲۰ هزار بیمار سرطانی را به خطر انداخته است+فیلم


یورش نظامیان صهیونیست به قدس و کرانه باختری+ فیلم