تاکید ایران بر لزوم خروج تمام نظامیان بیگانه از خاک سوریه

جمعه 5 ارديبهشت 1404
21:14
تاکید ایران بر لزوم خروج تمام نظامیان بیگانه از خاک سوریه نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در سخنانی در نشست شورای امنیت این سازمان با موضوع سوریه بر ضرورت خروج بدون قید و شرط تمام نظامیان بیگانه از خاک این کشور تاکید کرد.

العالم - ایران

متن سخنان امیرسعید ایروانی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در نشست شورای امنیت این سازمان با موضوع «اوضاع خاورمیانه:(سوریه)» به این شرح است.

بسم الله الرحمن الرحیم

نظر به اینکه این نخستین باری است که هیئت ما در این ماه در شورای امنیت سخن می‌گوید، مایلم مراتب تبریک خود را به فرانسه به مناسبت تصدی ریاست شورای امنیت ابراز دارم. همچنین، از رهبری مؤثر و پایان موفقیت‌آمیز ریاست دانمارک در ماه مارس قدردانی می‌کنیم. از آقای پدرسن، فرستاده ویژه، و خانم جویس موسویا، معاون دبیرکل، به دلیل ارائه گزارش‌های دقیق و روشنگرانه سپاسگزاری می‌کنیم. حضور جناب آقای اسعد حسن الشیبانی(وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه) در نشست امروز را نیز ارج می‌نهیم.

با توجه به تحولات جاری در جمهوری عربی سوریه، مایلم نکات ذیل را معروض دارم.

نخست، جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر تعهد قاطع و غیرقابل تزلزل خود نسبت به حاکمیت، استقلال سیاسی و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه تأکید می‌کند. ما خواستار خروج فوری و بدون قید و شرط تمامی نیروهای خارجی هستیم که به صورت غیرقانونی در خاک سوریه حضور دارند.

پایان دادن به اشغالگری برای احیای کامل حاکمیت سوریه و تحقق صلح پایدار ضروری است. در این زمینه، تشدید تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه نقض آشکار حقوق بین‌الملل، منشور ملل متحد، قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت و توافقنامه جداسازی نیروها مصوب سال 1974 محسوب شده و تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی به شمار می‌رود.

گزارش اخیر نیروهای ناظر سازمان ملل متحد (UNDOF) بر نقض‌های غیرقانونی رژیم صهیونیستی در منطقه حائل صحه گذاشته و به تفصیل به سوءاستفاده‌های نیروهای اشغالگر اشاره می‌کند. در عین حال، نیروهای رژیم صهیونیستی با احداث پایگاه‌های نظامی و ترویج گردشگری در مناطق اشغالی به تحکیم حضور خود مبادرت ورزیده‌اند. این اقدامات شواهدی روشن از اهداف توسعه‌طلبانه آنان است.

هدف رژیم صهیونیستی تخریب سازمان‌یافته زیرساخت‌های سوریه و تضعیف توانمندی‌های دفاعی و نظامی آن کشور به نحوی است که سوریه قادر به دفاع از خود در برابر تجاوزات بعدی نباشد.

این تجاوزات صرفاً با اتکاء به حمایت کامل سیاسی و نظامی ایالات متحده آمریکا امکان‌پذیر گردیده است. ایالات متحده مستقیماً مسئول استمرار نقض‌های رژیم صهیونیستی می‌باشد. شورای امنیت باید در این زمینه فوراً اقدام نماید؛ چرا که سکوت، صرفاً به تشویق بیشتر تجاوزگری و بی‌کیفرمانی خواهد انجامید، چنانکه فاجعه جاری در غزه گواه این واقعیت تلخ است.

دوم، همانگونه که معاون دبیرکل در نشست امروز اشاره نمود، علیرغم تلاش‌های شایسته سازمان ملل، سوریه همچنان با بحران شدید انسانی مواجه است. حدود 16.7 میلیون نفر، یعنی بیش از 70 درصد جمعیت سوریه، نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند که بالاترین میزان از سال 2011 تاکنون است. بیش از 7 میلیون نفر در داخل کشور آواره شده‌اند و میلیون‌ها نفر دیگر به کشورهای همسایه پناه برده‌اند.

اقدامات بشردوستانه به شدت با کمبود منابع مالی مواجه است؛ به طوری که تا مارس 2025 تنها 10 درصد از 1.2 میلیارد دلار بودجه مورد نیاز تأمین شده است.

ما از تداوم تحریم‌های غیرقانونی ایالات متحده علیه سوریه عمیقاً ابراز نگرانی می‌کنیم. این تحریم‌ها غیرموجه بوده، مانع بازسازی، آسیب‌زننده به اقتصاد و بازدارنده از بازگشت آوارگان می‌باشند و موجب رنج گسترده مردم سوریه شده‌اند. ما خواستار لغو فوری و بدون قید و شرط این تحریم‌ها هستیم.

سوم، از وقوع حادثه تأسف‌بار و جان‌باختن غیرنظامیان در لاذقیه و طرطوس در تاریخ 6 مارس، به ویژه در میان علویان، عمیقاً متأثر هستیم. از درخواست شورای امنیت برای انجام تحقیقاتی مستقل و شفاف حمایت می‌کنیم. مقامات موقت سوریه باید نسبت به تضمین پاسخگویی و حفاظت از تمامی جوامع در چارچوب حقوق بین‌الملل اقدام کنند.

چهارم، جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت مبارزه با تروریسم در سوریه، به ویژه تهدید ناشی از تروریست‌های خارجی، تأکید دارد. این گروه‌ها همچنان تهدیدی جدی علیه سوریه و کل منطقه محسوب می‌شوند. تروریست‌های خارجی باید به کشورهای خود بازگردانده شده و در چارچوب حقوق بین‌الملل تحت پیگرد قرار گیرند. ایران آماده همکاری با تمامی شرکای مسئول در مبارزه با تروریسم می‌باشد.

پنجم، جمهوری اسلامی ایران از فرایند سیاسی تحت رهبری و مالکیت سوری‌ها، در چارچوب قطعنامه 2254 (2015) شورای امنیت، حمایت می‌کند. راه‌حل مسالمت‌آمیز باید شامل برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه، گفت‌وگوی ملی و تشکیل دولتی فراگیر و نماینده تمامی اقشار ملت سوریه باشد. سازمان ملل متحد باید این فرایند را به گونه‌ای عادلانه و با رعایت کامل اصل حاکمیت سوریه هدایت نماید.

در نهایت، موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به سوریه روشن و ثابت است. ما از سوریه‌ای مستقل، باثبات و یکپارچه، عاری از تروریسم، اشغالگری و مداخلات خارجی حمایت می‌کنیم. ایران هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه یا منطقه انجام نداده است. هرگونه تلاشی برای تحریف موضع اصولی ایران، اقدامی مغرضانه و مردود است.

از توجه شما سپاسگزارم آقای رئیس.

0% ...

آخرین اخبار

رایزنی‌های عربستان، قطر و عمان درباره نتایج تفاهم آمریکا و ایران بر امنیت منطقه


حامیان فلسطین در ایتالیا خواستار قطع روابط با رژیم صهیونیستی شدند


مذاکرات لبنان و اسرائیل یک روز دیگر تمدید شد؛ اختلافات ادامه دارد


نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس: مسئولیت هر حادثه‌ای خارج از مسیرهای اعلامی متوجه مالکان کشتی‌هاست


برگزاری آیین شام غریبان در جوار مقتل قائد شهید انقلاب


عراقچی: ایران و عمان چارچوب اداره آینده تنگه هرمز را تعیین می‌کنند


شیخ نعیم قاسم: مقاومت لبنان جهان را شگفت زده کرده است


قالیباف: ملت ایران با ایستادگی خود، محاسبات آمریکا را به شکست کشاند


غریب‌آبادی: ایتالیا و رومانی در تجاوز به ایران مسئولیت بین‌المللی دارند


واکنش فعالان مجازی به مذاکرات سوئیس؛ تثبیت جایگاه ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای


پربیننده ترین خبرها

نیروی دریای سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز فقط از مسیرهای اعلامی ایران ممکن است/ با شناورهای متخلف برخورد خواهد شد


بقائی: ناتو باید برای همدستی با آمریکا-اسراییل در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد


بقائی: اظهارات متناقض آمریکایی ها درباره یادداشت تفاهم از بدگمانی ایرانیان نمی کاهد


اعلام وضعیت اضطراری در ونزوئلا به دنبال ۲ زلزله قدرتمند/برآورد اولیه تعداد قربانیان بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار نفر+ فیلم


تغییرات راهبردی جدید در منطقه در راه است/ کاهش برتری اسرائیل با ظهور اقتدار ایران


ادعای ترامپ: خاورمیانه در پی توافق «تاریخی» با ایران برای نخستین بار شاهد صلح خواهد بود


گزارش العالم از عزاداری عاشورایی مردم نبطیه لبنان در سایه تهدیدات اشغالگران+ فیلم


پزشکیان: امام حسین(ع) به ما آموخت نه ظلم کنیم، نه ظلم بپذیریم و نه مقابلش سکوت کنیم


کشته و زخمی شدن 2 نظامی صهیونیست در جنوب لبنان


ادامه کاهش قیمت نفت برنت به ۷۲ دلار


زنگ خطر کاهش کمک ها به غزه به صدا درآمد