در جلسه کمیسیون امنیت ملی

جزئیات دور چهارم مذاکرات از زبان غریب‌آبادی

سه شنبه 23 ارديبهشت 1404
20:21
جزئیات دور چهارم مذاکرات از زبان غریب‌آبادی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در جلسه کمیسیون غریب‌آبادی معاون وزیر خارجه ضمن ارائه گزارشی از دور چهارم مذاکرات بیان کرد که در این دور مذاکرات از مواضع متناقض آمریکایی‌ها و همینطور تحریم‌های اخیر انتقاد شده و اینکه حصول توافق مشروط به رعایت خطوط قرمز ایران است، لذا اگر آمریکایی‌ها دنبال غنی‌سازی صفر هستند، ما نیازی به ادامه مذاکرات نمی‌بینیم.

العالم - ایران

به گزارش العالم، ابراهیم رضایی با اشاره به جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه برای ارائه گزارشی از دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا تشکیل شد.

وی توضیح داد: غریب‌ آبادی با اشاره‌ای به سه دور گذشته مذاکرات و چارچوب آن‌ها گفت که در دوره چهارم از مذاکرات هم روی اصول و کلیات بحث کردیم، طیفی از موضوعات مطرح شد، مذاکرات غیر مستقیم بود، بر روی خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات تاکید شد.

غریب‌آبادی گفت که غنی سازی اورانیوم خط قرمز ماست و همچنین هیچ مذاکره‌ای درباره مباحث منطقه‌ای و قدرت دفاعی و موشکی نداریم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه گفت که از مواضع متناقض آمریکایی‌ها و همینطور تحریم‌های اخیر انتقاد کردیم و اینکه حصول توافق مشروط به رعایت خطوط قرمز ایران است لذا اگر آمریکایی‌ها به دنبال غنی‌سازی صفر هستند ما نیازی به ادامه مذاکرات نمی‌بینیم.

رضایی اظهار کرد: غریب‌آبادی به اهمیت، فلسفه، چرایی و ضرورت غنی سازی اورانیوم در داخل اشاره کرد و گفت که در مذاکرات تاکید شده غنی‌سازی اورانیوم به غرور ملی ایرانیان گره خورده و بابت دسترسی به این فناوری مهم، هزینه‌های زیادی پرداخته‌ایم لذا خط قرمز ماست و از آن عقب نشینی نمی‌کنیم.

رضایی بیان کرد: غریب‌آبادی به مواضع متناقض دولتمردان آمریکا اشاره ای داشت و اینکه موضوعات داخلی آمریکا به ما ارتباطی ندارد و ما برای تامین بسیاری از نیازهای صلح‌آمیزمان، از جمله نیازهای نیروگاهی همچون رآکتور تهران نیاز به غنی سازی اورانیوم داریم.

وی افزود: اعضای کمیسیون هم در این جلسه نکات و دیدگاه‌های خودشان را مطرح کردند از حمله انتقاد شدیدی از مواضع متناقض و همین‌طور تهدیدها و تحریم‌های آمریکایی‌ها داشتند و بر لزوم برخورد قاطع با این رویکرد تاکید کردند. برخی از اعضای کمیسیون پیشنهاد خروج از مذاکرات را تا زمان به رسمیت شناختن علنی غنی سازی اورانیوم و توقف تحریم ها و تهدیدها دادند و بر لزوم دیپلماسی رسانه ای در مذاکرات تاکید شد و اینکه کشور معطل مذاکرات نماند؛ در کل فضای کمیسیون نسبت به رویکردها، مواضع و اقدامات آمریکایی‌ها خیلی منفی بود.

رضایی همچنین گفت: در بخش دوم جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی طرح اصلاح قانون اختیارات سازمان بسیج سازندگی نیروی مقاومت بسیج با حضور مسئولان مربوطه از بخش‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

0% ...

آخرین اخبار

تلگراف فاش کرد: هزینه جنگ آمریکا علیه ایران، ۴ برابر آمار پنتاگون


آغاز بازگشت زائران اربعین حسنی (ع)


بازار طلا در ایستگاه انتظار؛ چشم‌دوختن سرمایه‌گذاران به تصمیمات فدرال رزرو


افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت شبکه ارتباطات برای زائران اربعین


ورود زیست‌فناوری دریایی ایران به عرصه مقابله با جلبک‌های سمی


السودانی: تجاوز آمریکا و عربستان نقض حاکمیت عراق است/ حق دفاع برای ما محفوظ است


حمله اوکراین به کشتی ایرانی مصداق واقعی اقدام تروریستی بود


واکنش تند پکن به تحریم‌های جدید پنتاگون علیه مؤسسات تحقیقاتی چین


آیا دیدار ترامپ و نتانیاهو می‌تواند زمینه‌ساز جنگ جدید علیه ایران باشد؟


روش جدید پنتاگون برای لاپوشانی تلفات جنگ علیه ایران