انگلیس سفیر ایران را احضار کرد

دوشنبه 29 ارديبهشت 1404
17:28
انگلیس سفیر ایران را احضار کرد دولت انگلیس می‌گوید سفیر ایران در لندن را احضار کرده است.

العالم - اروپا

دولت انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد وزارت امور خارجه این کشور، «سید علی موسوی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن را احضار کرده است.

لندن ادعا کرده این اقدام در پی متهم‌شدن سه شهروند ایرانی تحت «قانون امنیت ملی» و صدور کیفرخواست علیه آن‌ها صورت گرفته است.

پلیس انگلیس پیشتر اعلام کرده بود هفت شهروند ایرانی را به اتهام «طرح‌ریزی برای حمله‌» بازداشت اما در روزهای اخیر چهار نفر را آزاد کرده است.

پیش از این «فرانک فرگوسن» رئیس بخش ویژه جرایم و مبارزه با تروریسم سرویس دادستانی سلطنتی انگلیس گفته بود «پس از بررسی شواهد ارائه شده توسط فرماندهی مبارزه با تروریسم سرویس پلیس متروپولیتن، ما اتهامات جنایی را علیه سه شهروند ایرانی تأیید کرده‌ایم».

در بیانیه خصمانه سخنگوی وزارت خارجه انگلیس علیه ایران آمده است: «دولت پادشاهی متحده به‌روشنی تاکید کرده که حفاظت از امنیت ملی، اولویت اصلی ماست و ایران باید به دلیل اقدامات خود پاسخگو شود».

در این بیانیه همچنین ادعا شده که این احضار به دلیل اعلام مقامات انگلیسی مبنی بر متهم‌شدن سه ایرانی مبنی بر «دخیل‌بودن در کمک احتمالی به یک سرویس اطلاعاتی خارجی» بوده است.

ایران روز گذشته دیپلمات ارشد انگلیس در تهران را در اعتراض به اقدام پلیس لندن احضار کرده بود.

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری امروز خود درباره دادگاهی کردن تعدادی از اتباع ایرانی به اتهام طراحی اقدام تروریستی و سپس آزادی چند نفر از آن‌ها، گفت: اتفاقاتی که رخ داد، از لحاظ حقوقی و حقوق بشری تمام عناصر مفهوم بازداشت خودسرانه را در خود دارد و مشخص نشده به چه اتهامی این افراد بازداشت شدند

او ادامه داد: چند نفر از کسانی که به اتهام نقض قوانین ضدتروریسم انگلیس دستگیر شده بودند به تازگی آزاد شدند، بدون اینکه مشخص شود دلیل بازداشت چه بود. سه نفری که به دلیل مسائل امنیتی در بازداشت هستند، نه به آن‌ها دسترسی کنسولی داده شده و نه مشخص شده دلیل بازداشت آن‌ها چیست.

بقائی با بیان این‌که «ابعاد مبهم این موضوع برای ما زیاد است»، گفت: دیروز کاردار انگلیس به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض ایران در این ارتباط به وی اعلام شد. امیدواریم مراجع ذیربط انگلیسی هر چه زودتر شفاف‌سازی کنند و شائبه‌های جدی مبنی بر اینکه این اقدام انگیزه سیاسی داشته را رفع کنند.

0% ...

آخرین اخبار

سی‌ان‌ان: ارتش آمریکا در پی راهی برای خروج از جنگ با ایران است


هشدار پکن به توکیو: با آتش بازی نکنید


وزیر دفاع پاکستان: جهان اسلام علیه تهدید مشترک اسرائیل متحد شود


قالیباف: خبرنگاران رزمندگانی هستند که سنگرشان آگاهی و سلاح‌شان حقیقت است


انصارالله یمن: حقوق‌مان را با «قدرت» می‌گیریم


سپاه: اعتراف رسانه‌های خارجی به شکست ترامپ حاصل مجاهدت رسانه‌های انقلابی است


پزشکیان: جامعه را نمی‌توان با امر و نهی اداره کرد/ در روابط با همسایگان گام های مؤثری برداشته ایم


عراقچی خطاب به همسایگان: زمان اتکا به خود و برادری واقعی فرا رسیده است


بیانیه مهم مقاومت اسلامی عراق درباره پاسخ به آمریکا و عربستان


کارمند آمریکایی به خاطر سر دادن شعار «فلسطین آزاد» بیکار شد


پربیننده ترین خبرها

ثبت تردد ۵.۸ میلیون زائر حسینی از مرزهای اربعینی در سفرهای رفت و برگشت


شنیده شدن صدای 2 انفجار در پایتخت افغانستان


ترامپ با بن‌سلمان درباره ایران گفت‌وگو می‌کند


واردات نفت آمریکا از عربستان صفر شد


مجروح شدن 51 فلسطینی در یورش نظامی اسرائیل به اردوگاه قلندیا


دستور ترامپ برای تحقیق درباره چگونگی افشای کمبود تسلیحات


ادعای ترامپ: جنگ بزودی پایان می‌یابد/تامین برخی مهمات «محدودتر» شده است


منابع یمنی از وقوع چندین انفجار شدید در پایگاه‌های نیروهای مزدور عربستان در حضرموت واقع در شرق یمن بر اثر حمله پهپادی خبر دادند.


هادی العامری دبیرکل سازمان بدر عراق خواستار تعویق هرگونه پاسخ مقاومت اسلامی به تجاوز آمریکایی-سعودی شد و گفت: ما از طریق مجاری دیپلماتیک پیگیر حقوق شهدا و مجروحان خواهیم بود.


وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا: روسیه ممکن است برای آزمایش ناتو به یک کشور متحد ما حمله کند.


شمار کشته‌های حمله به نیروهای مورد حمایت عربستان در یمن به ۵۸ نفر رسید