مذاکرات ایران و آمریکا به کدام سو می‌رود؟

جمعه 2 خرداد 1404
14:27
پنجمین دور مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای تهران و واشنگتن امروز جمعه در رم برگزار می‌شود.

العالم ایران

در حالی که ایران بر پایبندی خود به اجرای حقوق هسته‌ای مشروع خود به ویژه در زمینه غنی‌سازی اورانیوم تاکید می‌نماید، موضع آمریکا همچنان میان جنجال آفرینی سیاسی و امکان تحقق توافق در نوسان است.

فرشید باقریان پژوهشگر روابط بین‌الملل در این باره به شبکه خبری العالم گفت: من از ابتدا معتقد بودم که امکان توافق ایران و آمریکا زیاد است حتی اگر در سطحی معمولی باشد. لذا در این مذاکرات ایران از آمریکا و آمریکا از ایران خواستار امتیازاتی هستند.

وی تصریح کرد که برای ایران، صنعت هسته‌ای یک پروژه ملی است و با کسی درباره آن بحث نمی‌کند. هدف آمريكا نيز حمله نظامی به ايران نيست، زيرا چنين حمله‌ای هزينه زيادی برای آمریکا در پی خواهد داشت. آمریکا می‌داند که اگر با ایران توافق نکند ایران نیز قادر خواهد بود تجارت آمریکا در زمینه تسلیحاتی را تهدید کند بنابراین آمریکا نمی‌خواهد با ایران مقابله کند.

باقریان گفت: درباره تولید بمب هسته‌ای نیز باید بگویم که ما فتوای رهبر انقلاب اسلامی را داریم که بر اساس آن تولید سلاح هسته‌ای شرعاً حرام است و آمریکایی‌ها به خوبی می دانند که این فتوا وجود دارد. اما به خاطر جنجال آفرینی رژیم صهیونیستی هنوز نگران تولید بمب هسته‌ای ایران هستند لذا باید رژیم صهیونیستی را به چالش کشید تا در این زمینه جنجال آفرینی نکند.

0% ...

آخرین اخبار

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا: دشمن چاره‌ای غیر از تسلیم ندارد


روابط عمومی سپاه: اجرای موج 54 عملیات وعده صادق 4 با موشک سجیل و خرمشهر


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه


اطلاعیه ۲۹ ارتش/ مراکز امنیتی و مقر پلیس رژیم صهیونی هدف حمله پهپادی قرار گرفت


بیانیه وزارت میراث فرهنگی: آسیب به ۵۶ موزه و بنا جنایتی علیه هویت تاریخی ملت ایران است


"نه" قاطع فرانسه به ترامپ: در تنگه هرمز همراهی نمی‌کنیم


نخست‌وزیر عراق: نتانیاهوی جنایتکار منطقه را به جنگ و آشوب کشانده است


عراقچی: آماده تشکیل کمیته تحقیق درباره حملات منطقه‌ای هستیم / هرگونه حمله به تأسیسات انرژی ما، تأسیسات آمریکایی را هدف قرار می‌دهد


۴۵ عملیات حزب الله علیه اسرائیل طی کمتر از یک روز


تحرکات تجزیه‌طلبانه در مرزهای غربی ناکام ماند