ترامپ کشورهای همفکر با بریکس را به اعمال تعرفه بیشتر تهدید کرد

دوشنبه 16 تير 1404
10:29
ترامپ کشورهای همفکر با بریکس را به اعمال تعرفه بیشتر تهدید کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هشدار داد: تعرفه ۱۰ درصدی بیشتری را علیه هر کشور همسو با سیاست های ضد آمریکایی بریکس اعمال خواهد کرد.

العالم - آمریکا

رویترز با اشاره به این هشدار رئیس جمهوری آمریکا همزمان با نشست سران بریکس در برزیل در روز یکشنبه افزود: در حالی که مجامعی مانند گروه هفت وگروه بیست از اقتصادهای بزرگ جهان به دلیل سیاست تفرقه افکنانه و رویکرد مخرب «اول آمریکای» ترامپ فلج شده اند، بریکس خود را به عنوان بهشتی برای دیپلماسی چندجانبه در بحبوحه درگیری ها و جنگ های تجاری معرفی می کند.

لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل، در سخنان افتتاحیه اجلاس بریکس در ریودوژانیرو، این جنبش را با جنبش عدم تعهد در دوران جنگ سرد مقایسه کرد؛ گروهی از کشورهای در حال توسعه که در برابر پیوستن به هیچ یک از طرفین نظم جهانی قطبی شده مقاومت کردند.

بریکس در بیانیه مشترکی که عصر یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تعرفه‌ها، تجارت جهانی را تهدید می‌کند و به انتقاد ضمنی از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ ادامه داد. ساعاتی بعد، رئیس جمهوری آمریکا هشدار داد که کشورهایی را که به دنبال پیوستن به این گروه هستند، مجازات خواهد کرد.

ترامپ در پستی در پیام رسان اجتماعی اش موسوم به تروث سوشال نوشت: «هر کشوری که خود را با سیاست‌های ضد آمریکایی کشورهای عضو بریکس همسو کند، مشمول ۱۰ درصد تعرفه اضافی خواهد شد. هیچ استثنایی برای این سیاست وجود نخواهد داشت. از توجه شما به این موضوع متشکرم!».

دولت ترامپ به دنبال نهایی کردن ده‌ها توافق تجاری با طیف وسیعی از کشورها پیش از ضرب‌الاجل ۹ ژوئیه (۱۸ تیر) برای اعمال «تعرفه‌های تلافی‌جویانه» چشمگیر است.

لولا روز شنبه در سخنانی خطاب به رهبران تجاری با هشدار نسبت به افزایش حمایت‌ گرایی، خاطرنشان کرد که کشورهای عضو بریکس اکنون بیش از نیمی از جمعیت جهان و ۴۰ درصد از تولید اقتصادی جهان تشکیل می‌دهند.

گروه اصلی بریکس در اولین اجلاس خود در سال ۲۰۰۹، رهبرانی از کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین را گرد هم آورد. سپس آفریقای جنوبی را نیز به جمع خود اضافه کرد و سال گذشته مصر، اتیوپی، اندونزی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی را نیز به عنوان عضو به خود اضافه کرد. اجلاس روز یکشنبه برای اولین بار با حضور اندونزی برگزار شد.

0% ...

آخرین اخبار

حماس: هدف قرار دادن فرزندان رهبران فلسطینی خللی در مقاومت ایجاد نخواهد کرد


گاردین: فاصله گرفتن راست افراطی اروپا از ترامپ اجتناب‌ناپذیر شده است


روایت پزشکیان از دیدار دو ساعته خود با رهبر معظم انقلاب


مدودف: شکاف بین اروپا و آمریکا بی‌سابقه است


اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، کنترل تورم است


انتخابات سراسری در بریتانیا آغاز شد / آزمون بزرگ برای دولت استارمر


تمرکز اسلام‌آباد بر دائمی شدن آتش بس ایران و آمریکا است


پولیتیکو: زیاده خواهی ترامپ مانع توافق با ایران است


محسنی اژه‌ای: دشمن متجاوز در جنگ اخیر به هیچ یک از اهدافش نرسید


واشنگتن‌پست تصاویر ایران از خسارات به پایگاه‌های آمریکا را تایید کرد


پربیننده ترین خبرها

تعلیق پروژه آزادی ترامپ درباره تنگه هرمز یک روز پس از اجرا/ ادعای پیشرفت بزرگ در مسیر توافق با ایران


قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص): ایران در روزهای گذشته هیچ عملیاتی علیه کشور امارات انجام نداد


دیدار وزرای خارجه ایران و چین با دستور کار روابط دوجانبه و تحولات منطقه ای


وزارت خارجه با رد ادعاهای ابوظبی: امارات از ادامه هم‌دستی با آمریکا و اسرائیل خودداری کند


اعتراض تهران به سانسور و راهزنی دیجیتال آمریکا/ شبکه اجتماعی ایکس تیک آبی حساب کاربری بقائی را حذف کرد


ادعای وزیر خارجه آمریکا: مرحله تهاجمی جنگ با ايران به پايان رسيده است


سخنگوی حماس: کاهش ورود کمک‌ها به غزه نقض آشکار آتش‌بس است


توصیه یک اندیشکده آمریکایی درباره بازگشت دیپلماسی به تنگه هرمز


ورود ایران به جمع سازندگان رآکتورهای پیشرفته فشاربالا


وزیر خارجه چین: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران نامشروع است/ تاکید عراقچی بر حفاظت از منافع مشروع ایران در مذاکرات


کاهش قیمت نفت با عقب نشینی ترامپ از عملیات "پروژه آزادی" تنگه هرمز