ادعای روزنامه انگلیسی درباره کمک چین به روسیه در جنگ اوکراین

چهارشنبه 12 شهريور 1404
13:50
ادعای روزنامه انگلیسی درباره کمک چین به روسیه در جنگ اوکراین روزنامه تلگراف انگلیس در ادامه فضاسازی رسانه‌های غربی علیه روسیه در گزارشی مدعی شد که شرکت‌های چینی با تأمین قطعات و مواد مورد نیاز به مسکو در تولید پهپادهای مورد استفاده در جنگ اوکراین کمک می‌کنند.

العالم - اروپا

این نشریه انگلیسی در شماره روز چهارشنبه خود نوشت که دست‌کم ۹۷ شرکت چینی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ کالاهایی به ارزش حدود ۴۷ میلیون پوند به شرکت‌های روسی ارسال کرده‌اند که برخی از آنها تحت تحریم‌های غرب به اتهام مشارکت در تولید پهپاد قرار دارند. تلگراف ادعا کرده بخشی از این قطعات شامل موتور هواپیما، ریزتراشه، آلیاژهای فلزی، لنز دوربین، الیاف شیشه و فیبر کربن است که در ساخت پهپادهای انتحاری به‌کار گرفته می‌شوند.

این گزارش در ادامه مدعی شد بخش قابل توجهی از این قطعات به منطقه ویژه اقتصادی «آلابوگا» در روسیه منتقل شده است. تلگراف همچنین به نقل از مقام‌های اطلاعاتی اوکراین ادعا کرد روسیه قصد دارد تا پایان سال جاری دو میلیون پهپاد انتحاری و ده‌ها هزار پهپاد شناسایی و فریب تولید کند.

این روزنامه انگلیسی با استناد به برخی تحلیلگران غربی کوشید روابط نزدیک مسکو و پکن را نشانه «شراکت نظامی» معرفی کند و نوشت بقای هر یک از این دو کشور به دیگری وابسته است. تلگراف حتی به نقل از یک استاد دانشگاه در انگلیس مدعی شد که چین از طریق صادرات کالاهای دو منظوره، عملاً به تقویت ماشین جنگی روسیه کمک می‌کند، در حالی که به‌ظاهر خود را بی‌طرف نشان می‌دهد.

در بخش دیگری از این گزارش ادعایی آمده است که در لاشه برخی از پهپادهای روسی ساقط‌شده در اوکراین قطعات ساخت چین کشف شده و مقام‌های اوکراینی تصاویر مربوط به این ادعا را منتشر کرده‌اند. به نوشته تلگراف، این موضوع می‌تواند بیانگر نقش فزاینده چین در حمایت غیرمستقیم از روسیه باشد.

این روزنامه همچنین مدعی شد که پکن با وجود فشارهای آمریکا و اروپا حاضر به رها کردن مسکو نیست و روابط اقتصادی میان دو کشور در سال ۲۰۲۴ به رکورد ۲۱۰ میلیارد پوند رسیده است. تلگراف در ادامه به مانورهای مشترک نظامی روسیه و چین، سفرهای متعدد رهبران دو کشور و قراردادهای انرژی اشاره کرده و این تحولات را نشانه‌ای از همکاری راهبردی مسکو – پکن دانست.

ادعاهای تلگراف در حالی مطرح می‌شود که چین بارها اعلام کرده در جنگ اوکراین بی‌طرف است و از راه‌حل سیاسی بر پایه گفت‌وگو حمایت می‌کند. پکن همچنین غرب را متهم کرده که با ارسال تسلیحات پیشرفته به اوکراین به تداوم جنگ دامن می‌زند. دولت چین تاکید دارد که روابطش با روسیه «شراکت جامع راهبردی» در چارچوب منافع متقابل است و به جای تسلیح، بر تقویت همکاری‌های اقتصادی، انرژی و توسعه‌ای متمرکز است.

0% ...

آخرین اخبار

صلیب سرخ: ازسرگیری هرگونه عملیات نظامی علیه ایران میلیون‌ها غیرنظامی را تهدید می کند


کره شمالی ادعاهای سایبری آمریکا را رد کرد


یورش نظامیان اسرائیلی به الخلیل و بازداشت خبرنگار فلسطینی


استفاده سیستماتیک اسرائیل از حیوانات موذی علیه آوارگان در غزه


شکاف ترمیم‌ناپذیر میان واشنگتن و اروپا


نگرانی آمریکا از اختلاف عربستان و امارات


کابینه امنیتی اسرائیل درباره غزه تشکیل جلسه می‌دهد


تداوم نقض آتش بس؛ ارتش اسرائیل مدعی تصرف ۶۸ روستای مرزی لبنان شد


حمله توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه


گفت و گوی عراقچی با وزیر خارجه ژاپن درباره ابتکارات ایران در زمینه پایان جنگ