تحلیل الشرق الاوسط از حمله اسرائیل به حماس در دوحه

چهارشنبه 19 شهريور 1404
11:22
تحلیل الشرق الاوسط از حمله اسرائیل به حماس در دوحه اسرائیل با حمله هوایی به رهبران جنبش حماس در قطر در روز گذشته ۰سه شنبه 18 شهریور ماه)، ضربه بزرگی به مذاکرات توافق آتش‌بس در غزه وارد کرد.

العالم ـ جهان اسلام

به گزارش الشرق لاوسط، رهبران حماس که در حال بررسی پیشنهاد آمریکا برای آتش بس و توقف جنگ در غزه در داخل یک مجتمع مسکونی در دوحه بودند، هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفتند. اما این حملات که چندین نقطه در داخل مجتمع مسکونی را هدف قرار داد، منجر به کشتار 6 نفر از جمله پسر خلیل الحیه عضو دفتر سیاسی جنبش حماس و یک نیروی امنیتی قطری شد.

وزارت خارجه قطر تاکید کرد که با این رفتار بی‌پروای تل آویو و ضربه‌زدن به امنیت منطقه و هر اقدامی که امنیت و حاکمیت این کشور را هدف قرار دهد، مماشات نخواهد کرد. وزارت خارجه قطر افزود: این تجاوز جنایتکارانه نقض آشکار قوانین بین المللی است و تهدیدی خطرناک برای امنیت و سلامت شهروندان قطری و افراد مقیم در قطر است.

کاخ سفید نیز اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت: حمله اسرائیل به قطر در راستای حفظ منافع اسرائیل و آمریکا نیست و تاکید کرد که پیش از حمله به قطری‌ها هشدار داده بود. سخنگوی کاخ سفید گفت که ترامپ پس از حمله اسرائیل به قطر با بنیامین نتانیاهو و امیر قطر سخن گفت و به قطری‌ها تاکید کرد که این اتفاق دیگر تکرار نخواهد شد.

ماجد الانصاری سخنگوی وزارت خارجه قطر نیز با صدور بیانیه‌ای اظهارات ترامپ درباره اطلاع دادن به دوحه قبل از وقوع حمله را تکذیب کرد و گفت: تماس یکی از مسئولان آمریکایی با دوحه دقیقا زمانی صورت گرفت که در همان لحظه صدای انفجارها بر اثر حمله اسرائیل به گوش رسید.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل گفت که این عملیات با هدف حمله به رهبران حماس در دوحه صورت گرفت و کاملا تصمیمی مستقل بود. دفتر نخست وزیری اسرائیل با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تل آویو دست به این اقدام زد و مسئولیت کامل آن را به عهده می‌گیرد.

یک منبع حماس در گفتگو با الشرق الاوسط گفت که حمله اسرائیل بر منزل خلیل الحیه رهبر ارشد حماس، تمرکز داشت. در حالی که نشست رهبران حماس در منزلی نزدیک به خانه خلیل الحیه که اسماعیل هنیه پیش از این از آن استفاده می‌کرد، برگزار شده بود. این منزل هدف حمله قرار گرفت اما با شدتی کمتر. این منبع احتمال داد که مکانی که رهبران حماس در آن حضور داشتند، گاه‌گاهی میزبان جلسات خصوصی بوده و احتمالا همین محل برگزاری جلسات، عامل نجات جان رهبران حماس بوده است.

ارتش اسرائیل و «شاباک»، عملیات حمله به رهبران حماس در دوحه را به عهده گرفتند. ارتش اسرائیل با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که این رهبران حماس عامل کشتار 7 اکتبر 2023 بودند.

بازتاب این حمله در عرصه اقتصادی و بازارهای جهانی نیز منعکس شد و سرمایه‌گذاران را به سمت نفت و طلا سوق داد که این امر باعث جهش بیش از یک دلاری قیمت نفت شد و قیمت طلا نیز به ۳۶۷۴ دلار رسید. در مقابل، قیمت ارزهای دیجیتال به شدت کاهش یافت.

0% ...

آخرین اخبار

تیم کشتی فرنگی جوانان ایران قهرمان آسیا شد


بررسی تمهیدات برگزاری آیین تشییع پیکر مطهر قائد شهید


اطلاعیه شماره ۲ قرارگاه برگزاری آیین وداع با قائد شهید امت 


سخنگوی ارتش: مراقبت دریایی با شدت بیشتری در جریان است


آماده‌باش ۱۴ ایستگاه راهنمای زائر و گمشدگان در قم برای مراسم تشییع رهبر شهید


هرگونه دخالت آمریکا در تنگه هرمز با واکنش قاطع مواجه می‌شود/ تمام شناورها موظفند از مسیری که ایران تعیین کرده اقدام کنند


سناتور ارشد روس: اسرائیل تنها بازنده آشکار جنگ علیه ایران است


بقائی: مقامات 100 کشور برای منظور شرکت در آیین وداع با رهبر شهید، میهمان ایران هستند


تیم پنج نفره گروهک منحله دمکرات متلاشی شد


مقام ارشد مجلس چین در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب شرکت می‌کند


پربیننده ترین خبرها

«الإمام الشهيد» مستند «زندگی و مبارزه رهبر شهید امت»+ فیلم


«سیره رهبری» از استقامت تا جاودانگی آقای شهید ایران


زلزله‌ای به بزرگی ۶.۲ ریشتر خلیج کالیفرنیا در سواحل مکزیک را لرزاند.


انتفاضه سنگ کودکان سوری علیه اشغالگران اسرائیلی


وزارت امور خارجه قطر: نخست وزیر و وزیر امور خارجه با ویتکوف و کوشنر آخرین تحولات مذاکرات بین واشنگتن و تهران را مورد بحث و بررسی قرار دادند.


غزه بین آتش تجاوزگری اسرائیل و تلاش‌ قاهره برای تثبیت آتش‌بس


روستای لبنانی «فرون»؛ برملا کننده روایت دروغ اسرائیل و دام «مناطق آزمایشی»


قالیباف: عبور از تنگه بدون هزینه فقط برای ۶۰ روز است / ایران از حقوق خود کوتاه نمی‌آید


پزشکیان: روابط تهران و دهلی‌نو از ظرفیت های گسترده برای توسعه همکاری ها برخوردار است


عراقچی: عراق برای برگزاری مراسم تشییع باشکوه حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ ای آماده می شود


عراقچی خطاب به وزیر امنیت داخلی آمریکا: ثابت کردید که شایستگی میزبانی یک تورنمنت را ندارید