توافق تجارت آزاد میان نیوزیلند و هند؛ اختلاف نظر در دولت ائتلافی

توافق تجارت آزاد میان نیوزیلند و هند؛ اختلاف نظر در دولت ائتلافی
دوشنبه 1 دی 1404 - 18:29

نیوزیلند اعلام کرد در زمینه تجارت آزاد توافق گسترده‌ای با هند امضا کرده است که ۹۵ درصد صادرات این کشور را از تعرفه‌ها معاف می‌کند.

العالم - اروپا

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت نیوزیلند امروز اعلام کرد با هند توافقی جامع در زمینه تجارت آزاد به امضا رسانده است. این توافق که در نیمه نخست سال آینده میلادی اجرایی می‌شود، تعرفه‌ها را بر ۹۵ درصد صادرات نیوزیلند حذف کرده و دسترسی بی‌سابقه‌ای به بازار ۱.۴ میلیارد نفری هند فراهم می‌آورد.

تاد مک‌کلی، وزیر تجارت و سرمایه‌گذاری نیوزیلند گفت: این توافق یکم نظیر است و فرصت‌هایی ایجاد می‌کند که صادرکنندگان نیوزیلندی هرگز در هند نداشته‌اند. این توافق هزاران شغل و میلیاردها دلار صادرات اضافی به همراه خواهد داشت.

این توافق بخشی از وعده دولت ائتلافی به رهبری حزب ملی محافظه‌کار بود که در سال ۲۰۲۴ قول داده بود با هند توافقی تجاری منعقد کند؛ وعده‌ای که دولت پیشین نتوانست محقق کند.

با این حال، وینستون پیترز وزیر امور خارجه نیوزیلند و رهبر حزب اول نیوزیلند، هشدار داد این توافق «نه آزاد است و نه عادلانه». او گفت: «متأسفانه این توافق برای نیوزیلند بد است. امتیازات زیادی به‌ویژه در حوزه مهاجرت داده شده است، و در مقابل منافع کافی برای نیوزیلندی‌ها، از جمله در بخش لبنیات، به دست نیامده است.»

بر اساس این توافق، ورود برخی کارگران هندی به نیوزیلند تسهیل می‌شود؛ از جمله سالانه ۱,۶۶۷ ویزای کاری موقت برای بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی و برخی خدمات درمانی. همچنین طرح تعطیلات کاری برای هزار نفر ۱۸ تا ۳۰ ساله و امکان کار دانشجویان هندی تا ۲۰ ساعت در هفته در نظر گرفته شده است.

پیترز افزود: حزب اول نیوزیلند از شریک ائتلافی خواست در امضای توافقی کم‌کیفیت با هند عجله نکند، اما این درخواست‌ها نادیده گرفته شد.

در مقابل، مک‌کلی تأکید کرد این توافق نیروی کار لازم برای بخش گردشگری و روستایی را تضمین می‌کند و گفت: «تتجارت، موجب رشد اقتصادی می‌شود. توافق تجارت آزاد نیوزیلند–هند درباره آینده‌نگری برای فرصت‌های صادرکنندگان ماست و به شرکت‌های نیوزیلندی امکان می‌دهد در عرصه جهانی فراتر از وزن خود عمل کنند.»

دفتر نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، اعلام کرد او روز دوشنبه با کریستوفر لاکسون همتای نیوزیلندی خود، گفت‌وگو کرده و دو طرف توافق کردند که این قرارداد، که در «زمان بی‌سابقه ۹ ماه» امضا شد، روابط دو کشور را عمیق‌تر خواهد کرد.

در بیانیه دفتر مودی آمده است: «رهبران توافق دارند که این قرارداد تجارت آزاد، محرکی برای افزایش تجارت، سرمایه‌گذاری، نوآوری و فرصت‌های مشترک میان دو کشور خواهد بود.» همچنین این توافق «فرصت‌های تازه‌ای برای نوآوران، کارآفرینان و کشاورزان» ایجاد خواهد کرد.

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها