مشارکت چین، روسیه و ایران در رزمایش دریایی بریکس پلاس در آفریقای جنوبی

پنج‌شنبه 25 دی 1404
15:07
مشارکت چین، روسیه و ایران در رزمایش دریایی بریکس پلاس در آفریقای جنوبی چین، روسیه و ایران رزمایش یک هفته‌ای دریایی بریکس پلاس (BRICS Plus) را در آب‌های آفریقای جنوبی از دهم ماه جاری میلادی آغاز کرده‌اند.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

به گزارش رویترز، کشورهای چین، روسیه و ایران روز شنبه (20 دی ماه 1404/ 10 ژانویه 2026) رزمایش یک هفته‌ای مشترک دریایی بریکس پلاس را در آب‌های آفریقای جنوبی آغاز کرده‌اند.

مقام‌های میزبان، این رزمایش را در چارچوب بریکس پلاس توصیف کرده و گفته‌اند هدف آن «تضمین امنیت کشتی‌رانی و فعالیت‌های اقتصادی دریایی» است.

گفتنی است که مرحله عملیات دریایی رزمایش مرکب بریکس پلاس تحت عنوان «اراده برای صلح ۲۰۲۶» در آفریقای جنوبی نیز روز چهارشنبه (24 دی 1404) با حضور یگان‌های شناوری ۹ کشور، در دماغه امید نیک آفریقای جنوبی برگزار شد.

به گزارش ارتش، مرحله عملیات دریایی رزمایش اراده برای صلح ۲۰۲۶، با حضور ناوشکن شهید نقدی و ناوبالگردبر مکران نداجا و ناوشهید مهدوی ندسا در کنار بیش از ٢٠ یگان رزمی شناوری، پروازی و تیم‌های عملیات ویژه از۹ کشور، در دماغه امید نیک آفریقای جنوبی، انجام شد.

گروه بریکس پلاس نسخه گسترش‌یافته ائتلاف بریکس است که ابتدا شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود و اکنون با پیوستن چند کشور دیگر، به عنوان تلاشی برای ایجاد موازنه در برابر نفوذ اقتصادی آمریکا و غرب شناخته می‌شود.

کشورهای جدید عضو شامل مصر، اندونزی، عربستان سعودی، اتیوپی و امارات متحده عربی هستند.

مقام‌های نظامی چین در مراسم افتتاحیه اعلام کردند که برزیل، مصر و اتیوپی به عنوان ناظر در این تمرینات حضور دارند.

بنابر گزارش رویترز، آفریقای جنوبی تأکید کرده است که این تمرینات سیاسی نیست و صرفاً برای تقویت توانمندی‌ها و هماهنگی میان نیروهای دریایی برگزار می‌شود.

این رزمایش در زمانی انجام می‌شود که تنش‌ها میان دولت آمریکا و چند کشور عضو بریکس پلاس از جمله چین، ایران، آفریقای جنوبی و برزیل، افزایش یافته است.

0% ...

آخرین اخبار

روابط عمومی سپاه: موج ۲۶ عملیات وعده صادق ۴ بارمز مقدس یا حیدر کرار اجرا شد


قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: دشمن اگر به صورت شناوری فصد ورود کند به قعر دریا خواهد رفت


عراقچی: حمله به زیرساخت‌های حیاتی را آمریکا آغاز کرده نه ایران!


نیروی دریایی سپاه یک فروند نفتکش تروریست های امریکایی را هدف قرار داد


اذعان ارتش اسرائیل به ناتوانی در شناسایی موشک‌های ایران؛ هشدارها دیر فعال می‌شود


رایزنی قطر و مصر درباره تشدید تنش‌های نظامی در منطقه


فارن پالیسی: لغو ۱۸ هزار پرواز در جهان، خسارات گسترده ای بر صنعت هوانوردی زده است


رکوردی تازه برای بهای نفت: افزایش ۳۵ درصدی در یک هفته


ادامه رجزخوانی ترامپ علیه ایران


تلفات سنگین نظامیان آمریکایی‌ در منطقه؛ ۲۲۱ کشته و زخمی در ۲۴ ساعت گذشته