همتی: سوءاستفاده از شرایط جنگی جمع می‌شود

سه شنبه 15 ارديبهشت 1405
10:23
همتی: سوءاستفاده از شرایط جنگی جمع می‌شود رئیس کل بانک مرکزی گفت بازارها تحت تأثیر التهابات جنگی است، اما شرایط به‌تدریج کنترل می‌شود.

العالم - اقتصادی

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، با اشاره به نابسامانی‌های اخیر در برخی بازارها اظهار کرد: عده‌ای از شرایطی که در پی جنگ به وجود آمده سوءاستفاده می‌کنند، اما مدیریت لازم برای کنترل اوضاع در حال انجام است و این وضعیت جمع خواهد شد.

وی با بیان اینکه سطح فعلی قیمت‌ها قابل قبول نیست، افزود: افزایش قیمت‌ها ناشی از شرایط موجود و التهابات جنگی است، اما به‌تدریج این وضعیت کنترل می‌شود و بازار به سمت آرامش حرکت خواهد کرد. او درباره افزایش قیمت ها قبل جنگ هم گفت: بله قبول دارم بخاطر فشار تحریم بود انشالله با مقاومتی که مردم نشان دادند به تدریج شاهد موفقیت کشورمان خواهیم بود.

او خطاب به مردم گفت: مطمئن باشید از اول جنگ تمام تلاشمان را کرده ایم تا کالاهای اساسی و معیشت مردم با مشکلی مواجه نشوند.

یکی از مردم به رئیس کل بانک مرکزی گفت: مشکلات اقتصادی داخل کشور ربطی به مذاکره ندارد و میخواهیم این وضعیت اقتصادی بهتر شود. همتی در پاسخ تأکید کرد: قبول دارم، همانطور که مردم در خیابان بودند ما خدمتگذاران کشور نیز در روزهای تعطیل و غیرتعطیل و جنگ در تلاش بودیم تا ارز را تامین کنیم و کالاهای اساسی به مشکل نخورند. الان در بازار یک کالا هم نیست که مشکل کمبود داشته باشد.

او افزود: البته قبول دارم قیمت ها گران است که فشار ناشی از تحریم است. فشار زیاد بوده ولی مقاومت مردم دارد نتیجه میدهد و انشالله هرچه سریعتر پیروزی حاصل میشود.

همتی همچنین درباره گلایه مردم برای سخت گیری بانک ها برای ضامن تسهیلات بانکی گفت: به بانک ها ابلاغ کردیم تا با یک ضامن وام های خرد را پرداخت کنند. یکی از شهروندان به رئیس کل بانک مرکزی گفت که برای وام 200 میلیونی یکی از بانک ها 2 ضامن میخواهد و به مشکل خورده است؛ همتی در پاسخ وعده داد که این موضوع را پیگیری می کند.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین درباره زمان واریز کالابرگ گفت: کالابرگ برقرار است و ان‌شاءالله از پانزدهم واریز خواهد شد؛ مردم در این زمینه نگرانی نداشته باشند.

همتی در پاسخ به پرسشی درباره رقم کالابرگ و احتمال افزایش آن نیز تصریح کرد: این موضوع فعلاً در دست بررسی است و تصمیم‌گیری نهایی بر اساس شرایط مردم و همچنین منابع و مصارف دولت انجام خواهد شد تا اقدامی متناسب با وضعیت معیشتی خانوارها صورت گیرد.

وی درباره افزایش قیمت خودرو هم گفت: قیمت‌های فعلی منطقی نیست و بخشی از این التهاب ناشی از حمله به کارخانه‌های فولادی است؛ با این حال این شرایط نیز به‌تدریج تعدیل خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان درباره تأمین ارز دارو تأکید کرد: در حوزه ارز دارو هیچ مشکلی وجود ندارد و در دو ماه گذشته، دارو و معیشت مردم در بهترین وضعیت ممکن مدیریت شده است.

0% ...

آخرین اخبار

ارزش ماه محرم در دیدگاه رهبر شهید انقلاب


اوج گرفتن جنگ روسیه و اوکراین در سایه بن بست سیاسی


بیانیه وزارت امور خارجه درباره نقض مجدد تفاهم خاتمه جنگ توسط آمریکا در بامداد ۷ تیر ۱۴۰۵


عراقچی عازم عراق شد


بیانیه اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات


عارف: دستگاه‌های حاکمیتی برای برگزاری آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب در آمادگی کامل هستند


بیانیه "جماعت اسلامی لبنان" در مورد توافق لبنان و رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا


نشست مسئولان برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی با عراقچی


وزیر خارجه فردا به عراق سفر می کند


متن کامل توافق سازشکارانه دولت لبنان با رژیم اسرائیل