کاهش قیمت نفت با عقب نشینی ترامپ از عملیات "پروژه آزادی" تنگه هرمز

چهارشنبه 16 ارديبهشت 1405
10:44
کاهش قیمت نفت با عقب نشینی ترامپ از عملیات قیمت نفت با فروکش کردن تنش های خاورمیانه ناشی از ماجراجویی جدید دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امروز (چهارشنبه) کاهشی شد.

العالم - آمریکا

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، عصر سه شنبه به وقت محلی، با انتشار مطلبی در شبکه تروث سوشا از تعلیق عملیات دریایی تحت عنوان «پروژه آزادی» که برای حفاظت از کشتی های عبوری در مسیر مهم تجاری تنگه هرمز مطرح کرده بود، خبر داد.

رئیس جمهوری آمریکا این پروژه را با هدف ادعایی دستیابی به توافق با ایران کلید زد که تنش ها را در منطقه افزایش داد.

اما روز چهارشنبه بعد از این که ترامپ نسبت به دستیابی به توافق با ایران جهت پایان دادن به جنگ ابراز امیدواری کرد قیمت های نفت در آسیا امروز کاهش یافت.

در بازارهای جهانی شاخص جهانی نفت خام برنت، با ۱.۷ درصد کاهش به ۱۰۸ دلار (۷۹.۵۶ پوند) در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام آمریکا با ۱.۶ درصد کاهش به ۱۰۰.۶۰ دلار رسید.

قیمت نفت در اوایل این هفته با تشدید حملات در سراسر خاورمیانه بیش از ۶ درصد افزایش یافت، اما از آن زمان به تدریج کاهش یافته است.

قیمت جهانی انرژی از زمان حملات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران از ۲۸ فوریه (۹ اسفند) و واکنش تهران به اقدام تلافی جویانه علیه کشتی‌هایی که سعی در عبور از تنگه هرمز دارند افزایش یافت.

حدود یک پنجم محموله‌های نفت و گاز جهانی از این تنگه عبور می‌کنند.

بی بی سی به نقل از چارو چانانا از شرکت سرمایه‌گذاری ساکسو گفت، برای معامله‌گران، توقف پروژه آزادی «نشانه‌ای از تمایل واشنگتن به دادن فرصتی دیگر به دیپلماسی است». با این حال، او افزود که این یک نقطه عطف نیست.

چانانا افزود: «سوال کلیدی برای معامله‌گران نفت این است که آیا این منجر به پیشرفت واقعی در بازگشایی تجارت از طریق تنگه هرمز می‌شود یا خیر. در حال حاضر، شواهد کمی در این مورد وجود دارد.»

0% ...

آخرین اخبار

سپاه: اقدامی کنید با موشک و پهپاد مقابله به مثل می‌کنیم


موج جدید حملات حزب الله به مواضع صهیونیستی


کالابرگ کد ملی‌های ۳، ۴، ۵ و ۶ شارژ شد


پوتین: امیدوارم درگیری مربوط به ایران هرچه زودتر پایان یابد


قرعه کشی جام ملت‌های آسیا؛ ایران در گروه زندگی!


شهید و زخمی شدن 22 شهروند لبنانی در حملات اشغالگران


دیدار السیسی و مکرون؛ قاهره درباره خطرات گسترش تنش‌ در منطقه هشدار داد


نماینده کنگره آمریکا: بنزین 5 و گازوئیل 6 دلاری نشانه پیروزی نیست


اروپا برای تخلیه افراد از کشتی کروز آلوده به هانتاویروس آماده می‌شود


دیدار نواف سلام و احمد الشرع در دمشق؛ تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه و ثبات منطقه‌ای