مقام سابق سازمان ملل: شکست آلمان در کسب کرسی شورای امنیت لحظه نادر عدالت است

پنج‌شنبه 14 خرداد 1405
08:59
مقام سابق سازمان ملل: شکست آلمان در کسب کرسی شورای امنیت لحظه نادر عدالت است مقام سابق حقوق بشر سازمان ملل گفت که شکست آلمان در بازگشت به شورای امنیت سازمان ملل برای هفتمین دوره، «لحظه نادر عدالت» و «شکستی بی‌سابقه» برای این کشور بود.

العالم ـ آمریکا

کریگ موخیبر روز پنجشنبه در پیامی در رسانه اجتماعی ایکس این تلاش ناموفق را به «حمایت بی شرمانه آلمان از نسل‌کشی در فلسطین و تجاوز علیه ایران و سرکوب مدافعان حقوق بشر در داخل آلمان» نسبت داد.

وی افزود: پول آلمان دیگر نمی‌تواند مسئولیت آن را در قبال نسل‌کشی در نامیبیا، اروپا و فلسطین پاک کند.

یوهان وادفول وزیر امور خارجه آلمان اذعان کرد که حمایت از اسرائیل ممکن است «باعث کسب چنین نتیجه ای در رأی‌گیری شده باشد»، زیرا تنها ۱۰۴ عضو مجمع عمومی به ادامه عضویت برلین در شورا رأی مثبت دادند که بسیار کمتر از اکثریت دو سوم مورد نیاز است.

یادآور می شود که، این اولین بار بود که آلمان در تلاش خود برای کسب کرسی در قدرتمندترین نهاد سازمان ملل شکست خورد.

فریدریش مرتس صدراعظم آلمان و دولت او برای این کرسی سخت تلاش کرده و وعده داده بود که از این کرسی برای حمایت از حقوق بین‌الملل و حمایت از ابتکارات برای تقویت نقش سازمان ملل در صلح و ثبات جهانی استفاده کند.

با این حال، تلاش برلین با موانع جدی روبرو شد. دیپلمات‌ها و تحلیلگران پیش از رأی‌گیری خاطرنشان کردند که حمایت همه‌جانبه آلمان از اسرائیل و اکراه آن از اتخاذ موضع سختگیرانه‌تر علیه رژیم صهیونیستی علیرغم جنایات جنگی در غزه، به عنوان یک مانع بزرگ ظاهر شده است که می‌تواند به قیمت از دست دادن آرای حیاتی از سوی کشورهای عضو تمام شود.

شورای امنیت سازمان ملل متحد ۱۵ عضو دارد که پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه می شوند که دارای حق وتو در این شورا هستند. وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است که با یکجانبه‌گرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است.
۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را نیز مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند. ۱۰ عضو غیردائم برای دوره‌های دو ساله انتخاب می‌شوند و هر سال، پنج کشور از اعضای غیردائم انتخاب می‌شوند.

0% ...

آخرین اخبار

حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی جنایت جنگی است


نیروهای مسلح یمن: پهپاد ساخت ترکیه‌ را که متعلق به عربستان بود سرنگون کردیم


سرلشکر صفوی: معادلات دشمنان را تحت تأثیر قرار داده‌اند


گفت‌وگوی وزرای خارجه قطر و عربستان در مورد کاهش تنش در منطقه


۹ هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده شد


خداحافظ آقای هزار چهره سینمای ایران


نماینده مجلس شورای اسلامی: ادامه توافق منوط به پایبندی آمریکا به تعهداتش است


سخنگوی ارتش: آمریکا دچار استیصال و فرسایش درتصمیم‌گیری راهبردی شده است


هاآرتص: نتانیاهو در تاریخ به‌عنوان بدترین نخست‌وزیر اسرائیل ثبت خواهد شد


فهرست خسارات سنگین آمریکا در پی حملات ایران