ادعای ترامپ: تنگه هرمز باز است!

يکشنبه 21 تير 1405
18:04
ادعای ترامپ: تنگه هرمز باز است! رییس جمهور آمریکا به منظور تلاش برای آرام کردن فضای ملتهب این کشور که در پی تبعات پرهزینه ایجاد ناامنی در تنگه هرمز از سوی واشنگتن ایجاد شده است، ادعا کرد که تنگه هرمز باز است! 

العالم - آمریکا

پس از آنکه فرماندهی مرکزی ایالات متحده مدعی شد که تنگه هرمز باز است، دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور نیز این ادعا را تکرار کرد.

دونالد ترامپ امروز (یکشنبه) در یک مصاحبه تلفنی با شبکه ان‌بی‌سی نیوز، در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت تنگه هرمز ادعا کرد: این (آبراه) باز است.

درحالی که محور این مصاحبه در مورد مرگ لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی بود، ترامپ گفت که نمی‌خواهد در مورد این مساله صحبت کند.

با این حال رئیس جمهور آمریکا در اظهارنظری کوتاه به نقض تفاهم‌نامه خاتمه جنگ اعتراف کرد و در مورد ایران گفت: ما آنها را شب گذشته بمباران کردیم.

وی همچنین در ادامه تناقض‌گویی‌های گذشته ادعا کرد: ما با آنها ملاقات داشتیم. آنها دیروز با یک توافق موافقت کردند، یک توافق عالی برای ما. هیچ هسته‌ای، هیچ چیزی. آنها همه چیز را تسلیم کردند. پس از آن آنها اتاق را ترک کردند و سپس در عرض یک ساعت، آنها یک پهپاد به سمت یک کشتی شلیک کردند.

به دنبال صدور بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر بسته بودن تنگه هرمز، فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) امروز مدعی شد که این آبراه باز و ترافیک در آن روان است.

سنتکام ساعاتی پیش ادعا کرد که تنگه هرمز برای همه کشتی‌هایی که به دنبال عبور قانونی از این آبراه بین‌المللی هستند، باز است. این درحالی است که نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیشتر تاکید کرده بود که به سبب مداخله غیرقانونی بیگانگان، تنگه هرمز تا اطلاع ثانوی و تا پایان مداخلات آمریکا در این منطقه بسته و هیچ شناوری اجازه تردد نخواهد داشت.

طبق بند پنجم تفاهم‌نامه خاتمه جنگ بین تهران و واشنگتن، ایران مسئولیت بازگرداندن تردد در تنگه هرمز به حالت عادی را به طور انحصاری بر عهده خود می داند.

این بند به ایران اجازه می‌دهد در ۶۰ روز نخست پس از توافق، ترتیبات لازم را برای عبور ایمن کشتی‌های تجاری فراهم کند، اما هم‌زمان صراحتا تهران را ملزم می‌کند برای تعیین «نحوه مدیریت و ارائه خدمات دریایی آینده تنگه هرمز» با عمان وارد گفت‌وگو شود.

ایران همواره تاکید کرده است که تنگه هرمز یک مسیر ایرانی-عمانی است ولی عبور و مرور باید با هماهنگی ایران صورت گیرد و عبور ایمن از تنگه هرمز بدون هماهنگی با ایران تضمین نمی‌شود.

0% ...

آخرین اخبار

سفیر چین در ایران به دیدار مدنی‌زاده رفت/ تاکید بر توسعه روابط راهبردی بین دو کشور


وزارت کشور بحرین از فعال شدن آژیر خطر در این کشور خبر داد


عراقچی: ناامنی خلیج فارس و تنگه هرمز نتیجه تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی است


ادعای سنتکام: جدیدترین موج حملات علیه ایران را به پایان رساندیم


سپاه: یک فروند پهپاد MQ1 در تنگه هرمز منهدم شد


موج دوم عملیات نصر ۲،حمله به مرکز ارتباطات ماهواره‌ای و اقامتگاه نیروهای آمریکایی در بحرین


سپاه: 2 فروند سوپر نفتکش متخلف فریب خورده، مورد اصابت واقع شدند


پایگاه های آمریکا در منطقه هدف حملات پهپادی ارتش/شلیک موشک های کروز علیه شناورهای متخاصم


مخالفت سازمان بین‌المللی دریانوردی با اظهارات ترامپ درباره تنگه هرمز


حملات رژیم صهیونیستی به غزه ۳ شهید برجای گذاشت


پربیننده ترین خبرها

صدای انفجارهای مهیب در شهر سیریک واقع در جنوب ایران شنیده شد.


صدای سه انفجار در جاسک، واقع در جنوب شرقی بندرعباس، شنیده شد.


یک مقام مسئول در استان خوزستان ایران: دشمن آمریکایی به مناطقی در شهرهای بهبهان و دزفول در جنوب غربی کشور حمله کرد.


حملات گسترده پهپادی و موشکی از پایگاه‌هایی در مناطق مختلف غرب و مرکز ایران علیه تأسیسات نظامی آمریکا در منطقه


بیانیه وزارت خارجه در محکومیت حملات به ایران/رژیم آمریکا همه اجزای توافق را نقض کرده است


ادامه حملات پهپادی ارتش به پایگاه های آمریکا در منطقه


انهدام کامل مخازن سوخت، سامانه های پاتریوت و FPS پایگاه های آمریکایی در کویت


مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی ارتش آمریکا در بحرین درهم کوبیده شد


ساقط شدن ۴۸۳۰ پهپاد اوکراینی با آتش پدافند روسیه


هشدار روسیه نسبت به عواقب هرگونه تجاوز احتمالی علیه نیروگاه بوشهر


لبنان در آستانه فتنه‌ای داخلی؛ ایده مناطق آزمایشی سرآغاز طرح اشغالگری فراتر از لیتانی