شکست تلاش‌های غرب برای انزوای مسکو

دوشنبه 5 مرداد 1405
11:48
شکست تلاش‌های غرب برای انزوای مسکو
رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه در سخنانی گفت که تلاش‌های غرب برای انزوای این کشور را «شکست کامل» خواند.

العالم - اروپا

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه، امروز در نشست خبری با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه قطب شمال، بر رویکرد همکاری‌جویانه مسکو در این منطقه تأکید کرد.

وی گفت: «ما هرگز به دنبال تقابل در قطب شمال نبوده‌ایم، بلکه از دیگران دعوت کرده‌ایم تا مطابق با قوانین بین‌المللی با یکدیگر همکاری کنند.»

پوتین با اشاره به توانمندی‌های منحصربه‌فرد روسیه در حوزه یخ‌شکن‌ها، افزود: «هیچ کشوری ناوگان یخ‌شکنی مانند ما ندارد و هیچ کشور دیگری در جهان به جز ما، یخ‌شکن هسته‌ای ندارد.» این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که رقابت فزاینده‌ای میان قدرت‌های بزرگ بر سر منابع و مسیرهای تجاری در قطب شمال در جریان است.

شکست تلاش‌ها برای انزوای روسیه

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنان خود، با انتقاد از تلاش‌های غرب برای منزوی کردن مسکو، این اقدامات را «شکست کامل» توصیف کرد. پوتین گفت: «تلاش‌ها برای منزوی کردن روسیه، حتی در حوزه‌ای حساس مانند دفاع و امنیت، یک شکست کامل است.»

وی با اشاره به تحریم‌های گسترده غرب علیه روسیه، تأکید کرد که این کشور با اتکا به توانمندی‌های داخلی و همکاری با شرکای بین‌المللی، موفق به عبور از فشارهای خارجی شده است.

پوتین افزود که روسیه به توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی، حمل‌ونقل و امنیت دریایی ادامه خواهد داد.

اهمیت راهبردی قطب شمال برای روسیه

منطقه قطب شمال به دلیل دارا بودن منابع عظیم انرژی و مواد معدنی و همچنین مسیرهای تجاری جدید ناشی از ذوب یخ‌ها، به یکی از مهم‌ترین مناطق راهبردی جهان تبدیل شده است. روسیه با دارا بودن طولانی‌ترین خط ساحلی در این منطقه و ناوگان قدرتمند یخ‌شکن‌های هسته‌ای، نقش کلیدی در معادلات این منطقه ایفا می‌کند.

افزایش حضور نظامی کشورهای غربی در قطب شمال و عضویت فنلاند و سوئد در ناتو، نگرانی‌های مسکو را در مورد امنیت مرزهای شمالی خود افزایش داده است. با این حال، پوتین با تأکید بر رویکرد همکاری‌جویانه، از آمادگی روسیه برای مذاکره با کشورهای دیگر درباره آینده این منطقه خبر داد.

با توجه به اظهارات پوتین، به نظر می‌رسد که روسیه به دنبال حفظ جایگاه خود به عنوان بازیگر اصلی در قطب شمال و در عین حال کاهش تنش‌ها با غرب است. با این حال، اختلافات بر سر حقوق ارضی در این منطقه و همچنین افزایش رقابت اقتصادی و نظامی، می‌تواند در آینده به منبع تنش جدیدی تبدیل شود. جامعه بین‌المللی با دقت تحولات مربوط به قطب شمال را دنبال می‌کند و انتظار می‌رود که گفتگوهای دیپلماتیک در این زمینه ادامه یابد.

0% ...

آخرین اخبار

ارتش تروریستی آمریکا ادعا کرد؛ ایران چند موشک بالستیک به نیروهایش در خاک اردن شلیک کرده است+فیلم


گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا


سفیر ایران: اقدامات غیرقانونی مستمر آمریکا و اسرائیل تهدید جدی برای صلح و امنیت جهان است


۶ حمله پهپادی به سلیمانیه در۲۴ ساعت اخیر


آژانس بین‌المللی انرژی: تحولات خاورمیانه پیامدهای گسترده‌ای برای بازارهای جهانی انرژی دارد


شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به ۴ هزار و ۳۳۳ نفر رسید


عراقچی در تماس با وزیرخارجه اوکراین: باید خسارات به‌ منافع ما جبران شود


ایران خواستار نقش فعال‌تر سازمان ملل در بازسازی و ارزیابی خسارات جنگ شد


تنش آفرینی گسترده رژیم صهیونیستی در کرانه باختری


بررسی حوادث تنگه هرمز بر مبنای ظاهر رویداد‌ها نباشد